Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A dolgozók a sztrájkkal a tavaly év végén lejárt kollektív szerződésük megújítását sürgetik, amelyet - az érdekképviseletek szerint - a vállalat egyoldalúan módosítani akar mintegy kétezer dolgozó elbocsátásával és a bérek csökkentésével.

Az Alitalia a tavalyi évet 400 millió euró veszteséggel zárta. Elemzők azzal számolnak, hogy a 49 százalékban az egyesült emírségekbeli Etihad Airways tulajdonában lévő olasz légitársaság vesztesége idén 600 millió euróra is nőhet.

Az olasz légitársaság tavaly december végén jelentette be, hogy újabb átszervezések és leépítések következhetnek. Ezek részeként egyebek közt átszervezik az európai és olasz belföldi üzemelést és tovább bővítik a hosszútávú járathálózatot.

Cramer Ball, a cég vezérigazgatója a decemberi közlemény szerint azt mondta, bár rengeteget tettek az elmúlt időszakban az Alitalia életben maradásáért, a piac még kiélezettebbé vált, ezért a társaság megmentése érdekében újabb lépéseket kell tenni.

Luca Cordero di Montezemolo elnök tavaly nyáron még azt mondta, hogy az Alitalia napi félmillió euró veszteséget termel, pedig 2017-re már nyereségesen kellene üzemelnie.