A cseh Skoda Auto éves összehasonlításban 8,6 százalékkal, 91 ezer személygépkocsira növelte kibocsátását októberben - írta a The Prague Monitor. Az év első tíz hónapjában a vállalat termelése 12,5 százalékkal bővült. Ezzel európai piaci részesedése 4,4 százalékra emelkedett. További sikereket várnak a múlt hónapban bemutatott, és igen pozitívan fogadott új Fabia modelltől, valamint annak jövő januárban érkező kombi változatától.

Az üzem a múlt hónapban 7 százalékkal növelte nyugat-európai eladásait, 34,7 ezer kocsira, a holland export 84,7, a spanyol 47,5, az olasz 32,2 százalékkal emelkedett. Közép-Európában 10,9 százalékkal nőttek az eladásai. Legnagyobb piacán, Kínában 2007 óta a legjobb eredményt sikerült elérni az értékesítés 19,1 százalékos bővülését, ezen belül a legnépszerűbb az új Skoda Octavia volt, amelyből 15,6 százalékkal vettek többet. Ez egyébként a legsikeresebb modell, októberben 35,2 ezer darab került belőle a vásárlókhoz. A népszerűségi listán a második lett a Skoda Rapid, ezt követte sorban a Fabia, a Yeti és a Superb.

A Volkswagen leányvállalataként működő Skoda tavaly 920 800 kocsit értékesített, több mint 25,8 ezer alkalmazottal dolgozik és több mint száz piacon van jelen.