Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idén várhatóan tovább növekszik az IT Services Hungary Kft. munkavállalóinak száma, ami már elérte a 3200 főt - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Bőthe Csaba, a társaság ügyvezető igazgatója. A vállalat történetében ma engedett először bepillantást a média képviselőinek az infokommunikációs szolgáltató központ működésébe, amelynek fő tevékenysége a rendszerintegráció és az informatikai outsourcing.

A társaság idén körülbelül tíz százalékos bővülést tervez, de ez nagyban függ  a megrendelésektől.  Bőthe azt is elmondta, hogy nem könnyű ilyen számban munkaerőt találni, a vállalat pár éve ezért is jelent meg Budapest mellett Debrecenben, Szegeden és Pécsett. A fővárosban van a legtöbb munkatársuk, de már Debrecenben is 1300 főt alalkmaznak, Pécsen pedig 120, Szegeden pedig 50 főt alkalmaznak. Az értéklánc növekedésével a vállalatnak nem csak frissen képzett munkavállalókra van szüksége, hanem tapasztal, idősebb dolgozókra is, ilyeneket pedig főleg nehéz találni - hangsúlyozta az ügyvezető, aki azt is kiemelte,hogy ebben az iparágban Magyarországon óriási növekedési lehetőség van, s a megfelelő informatikai, nyelvi képzés biztosíthatja az utánpótlást.

Az ügyvezetőtől azt is elmondta, hogy a társaságnak évről-évre olcsóbban kell működnie ahhoz, hogy a állja a versenyt, és meg tudja szerezni a megbízásokat. (A cég szerződései átlagosan öt évre szólnak, de vannak három illetve nyolc éves megbízatásaik is). Bőthe kiemelte, hogy nem az elsődleges költségeken szoktak faragni, például a munkabérek az elmúlt időszakban is az infláció fölött emelkedtek, s a képzési kiadásokon sem spórolnak, a beszállítókat viszont megtendereztetik, így nyomják le az árakat.

Az IT Services Hungary a T-Systems International száz százalékos tulajdonában van, és 2006-os megalakulása óta információ technológiai központ funkciót lát el Magyarországról. A megrendelések mintegy 90 százaléka külföldről érkezik, alapvetően a német piacról, egyebek között autó, energia piaci szereplőnek nyújt szolgáltatást, Magyarországon pedig főleg a T-Systems Magyarország Zrt. alvállalkozójaként tevékenykedik. A két cég gyökerei közösek: az IT Services Hungary ugyanúgy a Deutsche Telekom (DT) csoport tagja, mint a T-Systems Magyarország Zrt., amelynek a szintén DT tulajdonban lévő Magyar Telekom Nyrt. a tulajdonosa.