Az IIC (Industrial Internet Consortium) célja egy innovációs ökoszisztéma kialakítása a gépek és az ember közötti kommunikáció közös nyelvének kidolgozására. "Soha nem került még sor ilyen nagyszabású ipari együttműködésre" - mondta Bill Ruh, a GE Globális Szoftverfejlesztő Központjának alelnöke a New York Timesnak. "Így teremthetjük meg az együttműködést a gépek, az emberek és az adatok között."

Az internet ma már jóval többről szól, mint az elektronikus levelezés, az e-kereskedelem vagy a Twitter. "Egy korszakváltás küszöbén állunk" - jelentette ki Joe Salvo, a GE Global Research kutatóközpont komplex rendszerfejlesztési laboratóriumának vezetője.

A termelékenység növelésének következő hulláma az intelligens gépek és az emberek összekapcsolása lesz. Ehhez azonban előbb meg kell találnunk a közös nyelvet, mivel jelenleg még bábeli hangzavar uralkodik - mutatott rá. Az ipari internetben rejlő igazi értékek kiaknázásához nyílt szabványokra van szükségünk - szögezte le.

Az internetre kapcsolt eszközök száma már most is nagyjából 10 milliárdnál jár és 2020-ra várhatóan 50 milliárdra nő. A GE becslése szerint az ipari internet 10-15 ezer milliárd dollárral növelhetné a globális GDP-t a következő két évtized folyamán.