Két lehetséges választ lát Uri Geller illuzionista, arra a problémára, hogy az új iPhone-ok egy része némi fizikai erőkifejtéssel meghajlítható. Az egyik, hogy a nagyobbik (13 centiméteres képátlójú) iPhone 6 Plus készülék hét milliméteres háza olyan vékony, hogy némi fizikai terhelés alatt behajlik. A másik, hogy az emberek óriási lelkesedése a termék iránt olyan lelki nyomást eredményez, ami ebben a fizikai jelenségben ölt testet.

Geller, aki azzal szerzett hírnevet magának, hogy "lelki ráhatással" hajlított meg fém villákat és más eszközöket, természetesen az utóbbit tartja valószínűnek. Szerinte a gyártó, az Apple alapos teszteknek veti alá minden új telefonját, így nem valószínű, hogy túl gyengére tervezték volna az iPhone 6 házát. Az azonban, hogy néhány nap alatt 10 millió ember vásárolt a készülékből, brutális lelkienergia-folyammal bombázza telefont, aminek nem tud ellenállni.

Farzsebbe ne!

A 67 éves művész a MarketWatchnak nyilatkozva azt mondta: próbálja rávenni az Apple-t, hogy alkalmazza őt szóvivőként. Az utóbbi elméletével például világossá tehetné, hogy nem a cég hibája a telefonok hajlíthatósága. Egyébként ő maga nem rendelkezik iPhone-nal, mert BlackBerry-rajongó, ám éppen ezért elárulhatja, hogy az egyik korábbi BlackBerry-készülékét simán meggörbítette.

A hajlítás-gate-ként is emlegetett botrány kedden robbant ki, amikor technológiai site-ok jelentették, hogy az iPhone 6 Plus meggörbül, ha például valaki a farzsebében hordja és ráül. Ezt követően több internetes videó is megjelent, amelyen a készüléket hajlítgatták - nem igazán nagy erőfeszítéssel.

Az Apple egyelőre nem kommentálta az ügyet és kérdéses, hogy a nem szándékolt hajlékonyság milyen hatással lehet a termék értékesítésére. A cég részvényárfolyama a hír megjelenése után kissé csökkent. Addig is mindenki jól teszi, ha vigyáz az iPhone-jára - farzsebben nem tartandó!