Éves alapon számolva az International Business Machines (IBM) amerikai informatikai vállalat nyeresége 28 százalékkal nőtt, de bevétele 2,2 százalékkal csökkent 2014 második negyedévében. Az IBM profitja 2014 április-júniusában 4,14 milliárd dollár lett, a részvényenkénti nyeresége 4,12 dollár, a bevétele pedig 24,36 milliárd dollár. Bizonyos egyszeri tételek nélkül számolva a részvényenkénti nyeresége 4,32 dollár volt, több mint amennyit a piaci elemzők vártak.

A IBM bevételi mutatói kissé javultak a nagyteljesítményű számítógépek gyártásával foglalkozó üzletágánál, de a szerverüzletág bevétele a második negyedévben csökkent. A szoftver és szolgáltatási üzletágnál növekedés volt, de egyes elemzők szerint nem elég nagy mértékű.

A vállalat hagyományos működési területei mellett új piacokon próbálja ki magát, hogy javítson helyzetén. A héten együttműködési megállapodást kötött az Apple és az IBM, amelynek keretében az IBM üzleti cégeknek szánt applikációkat gyárt az Apple mobileszközeire.

Az IBM részvényárfolyama 2014 eleje óta 3 százalékkal nőtt, viszont a negyedéves jelentése kiadása után a tőzsdén kívüli forgalomban 2,03 százalékkal csökkent péntek délelőttre.