Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Land Rover Defender robosztus terepjárót 68 éven keresztül gyártották, amit a Jaguar Land Rover (JLR) 2016-ban az egyre szigorodó járműbiztonsági előírások miatt állított le.

Jim Ratcliffe brit milliárdos egy új nagy-britanniai üzem építése helyett a Németországban meglévő szabad gyártási kapacitás és német technológiai ismeretek kiaknázásával szeretné ismét gyártásra éretté tenni a terepjáró modellt. A Handelsblatt értesülése szerint az év végére már 150 mérnök dolgozik majd a korunk technológiai követelményeinek megfelelő modell kifejlesztésén.

"A projekt finanszírozása nem jelent számunkra problémát" - nyilatkozta a Handelsblatt lapnak Radcliffe, az Ineos brit vegyipari konszern alapítója. Az elképzelés szerint az eredeti, szabadalmi védettség alatt nem álló elgondolásra épülő módon egyszerű és kiforrott technológiát képviselő terepjáró modellből 2020-tól évi 25 ezret lehetne értékesíteni nagyjából 40 ezer eurós áron.

A Defender modellt eredetileg gyártó Jaguar Land Rover maga is az elavult modell egy modern változatával készül előrukkolni.

(Fotó: Shutterstock)