Az Uber bejelentette, hogy 680 millió dollárért felvásárolta az Otto nevű, önvezető teherautókat fejlesztő céget. Az Otto teljes csapata átmegy az Uberhez, köztük Anthony Levandowski is, aki korábban a Google önvezetős projektjét vezette. Az Ubernél is ezt csinálja, közvetlenül a vezérigazgató, Travis Kalanick alá tartozik majd. Megmaradnak az Otto kutatóközpontjai is, de a kutatások eredményeit megosztják az Uberrel - írja a lap.

A felvásárlás árát a Bloomberg számolta ki, ők most 680 millió dollárral kalkulálnak, ami a részvényeinek értékének kevesebb mint egy százaléka. Az Uber emellett 20 százalékos részesedést is ígér a jövőbeni önvezető kamionos üzletből a befektetőknek. Az Otto nem saját teherautókat épített, hanem a már létező modellekbe telepített önvezető rendszereket. A startup ehhez saját érzékelőket készített, a Google által használt Lidar lézeres radarrendszert is.

A felvásárlás előtt nem sokkal a Volvo és az Uber közösen bejelentette, hogy 300 millió dollárt fektetnek az önvezető autókba. A Volvo ehhez 100 utcai terepjárót ad az Uber kutatóinak, ezek már hónap végén megjelennek az utakon.