Egyre többet költenek a lengyelek a szabadidő eltöltésének különböző lehetőségeire - írta az onet.pl. Május elejére több hivatalos ünnep esik Lengyelországban, amelyeket érdemes kiegészíteni. Ezt a lehetőséget sokkal többen használták ki idén, mint tavaly: az ünnepek alatt átlagosan 250 zlotynak (20 ezer forint) vertek a fenekére a lengyelek.

Az úgynevezett vakációs ipar szívja el a lengyelek megtakarításait, ugyanis főként ehhez kapcsolódó tevékenységekre költik jövedelmük szabadon elverhető részét. Jövedelmük nyolc százalékát fordítják aktív pihenésre - állítja a Newseria Biznes információs ügynökség szakértője. A fejlődés legfőbb oka szerinte a jobb gazdasági helyzet, a fizetések ennek köszönhető emelkedése, továbbá az egyre gyorsuló életmód.

Mivel a lengyelek is egyre többet dolgoznak, jól akarnak pihenni, aktívan, környezetváltozással akarják eltölteni a szabadidejüket. Ezeket az igényeket egészíti ki, hogy divatba jöttek a turistautak - értékelte a helyzetet a hírportálnak nyilatkozva a szakértő.