A varsói tőzsdén is jegyzett lengyel energetikai konszern, az Energa új szolgáltatást indított: rövid távra elektromos autókat kölcsönöz az ez iránt érdeklő vállalatoknak - írta a gazeta.pl. Ez az első ilyen típusú szolgáltatás Lengyelországban, ahol nemrégiben indították útjára egy saját, nemzeti elektromos autó kifejlesztésének projektjét.

A kölcsönzésnek egyelőre két komoly hiányossága is van. Az első, hogy az Energa kizárólag cégeknek ajánlja ezt a lehetőséget, a másik, hogy nem mindegyiknek. Jelenleg csak azok a vállalkozások játszanak, amelyek a tengerparti Gdansk Olivia Business Centre-ében bérelnek irodát. Ugyanakkor ez csak a kezdet - állítják az energiacégnél.

Terjedni fog

Az Energa hamarosan további két kölcsönzőpontot nyit meg, 2018 végéig pedig összesen ötöt, mindegyiket a Hármasvárosban a kereskedelmi és üzleti központokban. A kölcsönzési folyamatban nem fog közreműködni kiszolgáló személyzet.

A cég jelenleg négy autómodellt kölcsönöz, a díj is a választott típustól is függ. Ha az utat Volkswagennel teszik meg reggel 8 és délután 16 óra között, akkor egy óráért 27 zlotyt  (2000 forint) kell fizetni. A nap többi részéért 96 zlotyt (7000 forint), a hét végén az összeg 192 zloty (14 ezer forint). Üzemanyagköltséggel nem kell számolni - a feltöltés a kölcsönzőállomásokon ingyenes.