Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Róma történelmi városközpontjában levő, százharmincöt fokból álló lépcső restaurálása egy éven belül megkezdődik és mintegy két évig tart majd.

A Bulgari a műemlék helyreállítására szánt összeg első részletét már most, március vége előtt átutalja Róma városának - jelentette be Jean-Christophe Babin, az LVMH luxus divatcsoporthoz tartozó Bulgari ügyvezető igazgatója.

A magyarul Spanyol-lépcsőnek nevezett lépcsősor olaszul a Trinita dei Monti névre hallgat a tetején álló templom után. Spanyolnak a lépcső alatti teret nevezik az egykor itt levő spanyol nagykövetség miatt. A lépcsőt 1725-ben XIII. Benedek pápa avatta fel az akkori szentév alkalmából.

A megalapításának 130. évfordulóját ünneplő Bulgari most nyitja újra a Spanyol-lépcsővel szemközti via Condotti elegáns vásárlóutcában felújított butikját. Az első Bulgari-ékszerboltot az örmény származású Sotirio Bulgari (eredeti nevén Sotirios Voulgaris) 1884-ben nyitotta meg a római Sistina utcában a Spanyol-lépcső tetején. Ignazio Marino, Róma főpolgármestere megelégedéssel nyugtázta, hogy egyre több mecénás vesz részt az olasz főváros műemlékeinek karbantartásában. A Colosseum restaurálást Diego della Valle cipőgyáros finanszírozza, a Trevi-kút helyreállítását a Fendi divatház.