Csatlakozott a Good CSR programhoz a BASF. A világ vezető vegyipari vállalatának hazai leányvállalata 2011-ben Magyarországon is elindította a Kids' Lab (Kölyöklabor) elnevezésű nemzetközi ismeretterjesztő programját, amely a legfiatalabbak számára enged bepillantást a laboratóriumok világába. A világ 32 országában (köztük hazánkban) évente mintegy ötvenezer kisiskolás vehet részt a foglalkozásokon. A Danone Kft. az egészséges táplálkozást, a szabadidő aktív eltöltését és az egészséges életmódra nevelést küldetésének tekinti. A legújabb, "Legyél bajnok!" mottójú társadalmi célú programja a X. kerületi gyermekek körében népszerűsíti az egészséges életmódot oktatási anyagokkal és szórakoztató, információban gazdag programok formájában. A társadalom kockázattudatosságának növelésére és a társadalmi problémák megoldására törekvő Generali a "Generali a Biztonságért Alapítvány" keretén belül valósítja meg társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos céljait és törekvéseit. A vállalat a közelmúltban megújította Mosolyvadász programját, amely a gyermekotthonok számára már nemcsak adományokat gyűjt, hanem készségfejlesztési és tehetséggondozási tevékenységüket is támogatja.

A kezdetektől részt vesz a Good CSR programban az MKB Bank, amelynek kulturális elköteleződése, sport- és tehetségtámogatási, illetve adományozási tevékenysége több évtizedes múltra tekint vissza, s ezzel kiemelkedik versenytársai közül. A Ringier Kiadó régóta elkötelezett a felelős működés és a Good CSR program mellett. A WWF Magyarország 2010-ben az első − s azóta is egyetlen − civil szervezet volt, amely csatlakozott a programhoz. Tavaly vett részt először, s a rövid fenntarthatósági jelentések versenyében a legjobbnak járó díjat kapta a francia gyógyszergyártó, a Sanofi, a kezdeményezésére létrejövő Egészség Chartához 2007 óta több mint száz, hazánkban működő francia vállalat csatlakozott, ezzel mára közel 60 ezer munkavállaló dolgozhat egészségesebb munkakörnyezetben s járhat ingyenes szűrésekre.

 

Jelentenek

A felelős vállalatok közösségének tagjai a Good CSR program keretében beszámolnak gazdasági, társadalmi és környezeti eredményeikről fenntarthatósági jelentés formájában.