Szolgáltatások
Gazdaság
Vállalatok
Tőzsde
Adózás
Ingatlan
Mellékletek
2012. május 21., hétfő 7:38   Jankó Judit

Virág Judit: visszamaradt a tételek közel harmada

A legnagyobb újdonság a Virág Judit Galéria árverésén a visszament tételek szokatlanul nagy száma volt: a 204 tételből 60-ra nem érkezett ajánlat.

A fő képet, Perlrott Csaba Vilmos Verőfényes udvar Nagybányán című festményét 50 millió forintért sikerült eladni. Virág Judit gesztusaiból egyértelműen kiderült, volt a képre limitár, de a végén a teremben licitáló vevő ezt átlépte. A festmény kikiáltási ára 34 millió forint volt, de leütése messze elmaradt az 55−75 milliós előzetes becsértéktől. Általában így keltek el a tételek, még az is ritkaságszámba ment, ha valami a sávon belüli árat ért el. Ilyen a piac − kommentálták a teremben és Virág Judit sem volt ideges, pedig nincs hozzászokva ahhoz, hogy zsinórban mennek vissza a tételek. Sok nagy értékű kép is megmaradt (a 15 milliós Scheibernél a limitár akadályozta meg az adásvételt).

A sikeresen elkeltek közé került viszont Iványi Grünwald Nagybányai tája 30 millió forintért (a becsérték alja tízzel több volt), Ferenczy Madárdal-változatát pedig 28 millióért adták el, 16−22 milliós becslés után. Szőnyi István Dunakanyar című vászna hosszú licitharc végén 14 millióért kelt el, ezt taps is kísérte, mert 4 millióval jutott feljebb a becsérték tetejénél. Szinyei Merse Pál Dombos tájképe a 19 milliós leütési árával alatta maradt a becsült értékének, Mednyánszky alkonyati képe 14 millióért benne volt a sávban, ahogy Czigány Dezső csendélete is, 12 millió forintért. Kernstok Károly Tavasz című portréja 9 millióért elkelt, Aba-Novák Körmenet variációja és Vaszary macskás festménye egyaránt egy-egy licittel, 7,5 milliós induló árán talált gazdára.

A két szobortételt becsértékénél jóval magasabbra tornászták fel: Kisfaludi Strobl Zsigmond Ábrándozó című márványszobráért 4 milliót, Vedres Márk furulyázó bronzszobráért másfél milliót adtak − ezek a szoborárak még a válság előtt is szép eredménynek számítottak volna.

Hozzászólok
Blama, 2012. május 24., csütörtök 10:18

Az a fajta galéria hiányzik, amilyen a Műgyűjtőké volt ( ott kezdett Virág Judit is ).

A pénteki "mindenes" kis-árveréseik érdekesebbek voltak, mint az ilyen csúcsösszegeket kergetők.

Moderációt kérek Válasz erre

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja:
http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
Ezt olvasta már?
11
22
33
44
55
hirdetés
Napi blog

Rendezvényeink

Devizahitelesek figyelem: Hétfőtől jöhet ...

Az OTP Bank és a K&H Bank március-április folyamán küldi ki érintett ügyfeleinek az elszámoló leveleket...

Francia javaslat: USA go home!

Európának kellene megoldania az ukrán válságot?

Csak egy hét és jön a felminősítés?

Március 6-án esedékes a magyar besorolás idei első hitelminősítői felülvizsgálata: a sort a Moody's...

Rendkívüli ellenőrzések jönnek a brókercégeknél

Az MNB új módszerekkel a vizsgálódik majd.

Kiütik az amerikaiak az orosz gázt

Folyékony gázt importál az USA-ból egy litván cég. A baltiak teljesen búcsút vehetnek az orosz gáztól.
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .