Szolgáltatások
Gazdaság
Vállalatok
Tőzsde
Adózás
Ingatlan
Mellékletek
2012. május 21., hétfő 7:38   Jankó Judit

Virág Judit: visszamaradt a tételek közel harmada

A legnagyobb újdonság a Virág Judit Galéria árverésén a visszament tételek szokatlanul nagy száma volt: a 204 tételből 60-ra nem érkezett ajánlat.

A fő képet, Perlrott Csaba Vilmos Verőfényes udvar Nagybányán című festményét 50 millió forintért sikerült eladni. Virág Judit gesztusaiból egyértelműen kiderült, volt a képre limitár, de a végén a teremben licitáló vevő ezt átlépte. A festmény kikiáltási ára 34 millió forint volt, de leütése messze elmaradt az 55−75 milliós előzetes becsértéktől. Általában így keltek el a tételek, még az is ritkaságszámba ment, ha valami a sávon belüli árat ért el. Ilyen a piac − kommentálták a teremben és Virág Judit sem volt ideges, pedig nincs hozzászokva ahhoz, hogy zsinórban mennek vissza a tételek. Sok nagy értékű kép is megmaradt (a 15 milliós Scheibernél a limitár akadályozta meg az adásvételt).

A sikeresen elkeltek közé került viszont Iványi Grünwald Nagybányai tája 30 millió forintért (a becsérték alja tízzel több volt), Ferenczy Madárdal-változatát pedig 28 millióért adták el, 16−22 milliós becslés után. Szőnyi István Dunakanyar című vászna hosszú licitharc végén 14 millióért kelt el, ezt taps is kísérte, mert 4 millióval jutott feljebb a becsérték tetejénél. Szinyei Merse Pál Dombos tájképe a 19 milliós leütési árával alatta maradt a becsült értékének, Mednyánszky alkonyati képe 14 millióért benne volt a sávban, ahogy Czigány Dezső csendélete is, 12 millió forintért. Kernstok Károly Tavasz című portréja 9 millióért elkelt, Aba-Novák Körmenet variációja és Vaszary macskás festménye egyaránt egy-egy licittel, 7,5 milliós induló árán talált gazdára.

A két szobortételt becsértékénél jóval magasabbra tornászták fel: Kisfaludi Strobl Zsigmond Ábrándozó című márványszobráért 4 milliót, Vedres Márk furulyázó bronzszobráért másfél milliót adtak − ezek a szoborárak még a válság előtt is szép eredménynek számítottak volna.

Hozzászólok
Blama, 2012. május 24., csütörtök 10:18

Az a fajta galéria hiányzik, amilyen a Műgyűjtőké volt ( ott kezdett Virág Judit is ).

A pénteki "mindenes" kis-árveréseik érdekesebbek voltak, mint az ilyen csúcsösszegeket kergetők.

Moderációt kérek Válasz erre

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja:
http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
Ezt olvasta már?
11
22
33
44
55
hirdetés
Napi blog

Rendezvényeink

Tunéziába utazna? - mutatjuk, mire számíthat

Tunézia lehet idén a negyedik legkedveltebb célpont a magyarok körében egy felmérés szerint. Az utazási...

Elszámolási levelek: mit csináljon most ...

A pénzügyi intézmények már postára adták az elszámoló leveleket devizahiteles ügyfeleik közel felének...

Iszik tejet? Akkor jobb, ha tud erről!

Felforgatja Európa tejtermékpiacát a tejkvóták eltörlése. A biotermelőknek várhatóan jó lesz.

Lehűlés és viharos szél - Ezt kapjuk ...

Hétfőn még 26 Celsius-fok körüli meleg is lehet, délutántól azonban záporokra, zivatarokra is készülni...

Lázadnak Európában, de minden megy tovább

Európa szinte minden országában megjelentek olyan új politikai erők, amelyek közvetlenül vagy közvetve...
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .