Szolgáltatások
Gazdaság
Vállalatok
Tőzsde
Adózás
Ingatlan
Mellékletek
2012. május 21., hétfő 7:38   Jankó Judit

Virág Judit: visszamaradt a tételek közel harmada

A legnagyobb újdonság a Virág Judit Galéria árverésén a visszament tételek szokatlanul nagy száma volt: a 204 tételből 60-ra nem érkezett ajánlat.

A fő képet, Perlrott Csaba Vilmos Verőfényes udvar Nagybányán című festményét 50 millió forintért sikerült eladni. Virág Judit gesztusaiból egyértelműen kiderült, volt a képre limitár, de a végén a teremben licitáló vevő ezt átlépte. A festmény kikiáltási ára 34 millió forint volt, de leütése messze elmaradt az 55−75 milliós előzetes becsértéktől. Általában így keltek el a tételek, még az is ritkaságszámba ment, ha valami a sávon belüli árat ért el. Ilyen a piac − kommentálták a teremben és Virág Judit sem volt ideges, pedig nincs hozzászokva ahhoz, hogy zsinórban mennek vissza a tételek. Sok nagy értékű kép is megmaradt (a 15 milliós Scheibernél a limitár akadályozta meg az adásvételt).

A sikeresen elkeltek közé került viszont Iványi Grünwald Nagybányai tája 30 millió forintért (a becsérték alja tízzel több volt), Ferenczy Madárdal-változatát pedig 28 millióért adták el, 16−22 milliós becslés után. Szőnyi István Dunakanyar című vászna hosszú licitharc végén 14 millióért kelt el, ezt taps is kísérte, mert 4 millióval jutott feljebb a becsérték tetejénél. Szinyei Merse Pál Dombos tájképe a 19 milliós leütési árával alatta maradt a becsült értékének, Mednyánszky alkonyati képe 14 millióért benne volt a sávban, ahogy Czigány Dezső csendélete is, 12 millió forintért. Kernstok Károly Tavasz című portréja 9 millióért elkelt, Aba-Novák Körmenet variációja és Vaszary macskás festménye egyaránt egy-egy licittel, 7,5 milliós induló árán talált gazdára.

A két szobortételt becsértékénél jóval magasabbra tornászták fel: Kisfaludi Strobl Zsigmond Ábrándozó című márványszobráért 4 milliót, Vedres Márk furulyázó bronzszobráért másfél milliót adtak − ezek a szoborárak még a válság előtt is szép eredménynek számítottak volna.

Hozzászólok
Blama, 2012. május 24., csütörtök 10:18

Az a fajta galéria hiányzik, amilyen a Műgyűjtőké volt ( ott kezdett Virág Judit is ).

A pénteki "mindenes" kis-árveréseik érdekesebbek voltak, mint az ilyen csúcsösszegeket kergetők.

Moderációt kérek Válasz erre

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja:
http://www.napi.hu/info/adatvedelem.html
Ezt olvasta már?
11
22
33
44
55
hirdetés

5 ok, ami miatt őrültség céges autót venni

Mert autózni ugyan jó, autót venni nem érdemes: ha rajtunk múlik, Önnek nem lesz saját céges kocsija!
Napi blog

Rendezvényeink

Valutaváltó

Az oldalon megjelenített árfolyamok ajánlattételnek nem minősülnek, csak tájékoztató jellegűek.

Moszkva leszámol a civil szervezetekkel

A moszkvai igazságügy-minisztérium a „külföldi ügynökök” listájára tette az egyik legtekintélyesebb...

Cserélik a teljes vezérkart a BÉT-en

Karácsony előtt megtarthatja közgyűlését a BÉT Zrt.

Súlyos a helyzet a kórházakban - több ...

Tíz kórháznyi orvos hiányzik a magyar egészségügyből, miközben a négy orvosi egyetemen már a hallgatók...

A kormány nem áll le

A kormány ragaszkodik a kisker különadóhoz.
www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .