A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. idén is várja a magyar vállalkozók és vállalkozások fiók mélyén porosodó fejlesztési ötleteit az RFH Ecospinning Díj 2013 felhívása keretében. A tavalyi nagy sikerű pályázat tapasztalatait értékelve döntött úgy az RFH Zrt., hogy idén egy újabb kategóriában, az önkormányzatok számára is meghirdeti a Díjat, így arra 2013-ban a vállalatok mellett már a helyhatóságok is nevezhetnek saját projektjeikkel.

"Ötlettől a sikerig - belső erőforrások kiaknázásával a gazdaság felpörgetéséért" - szól a 2012-ben alapított RFH Ecospinning Díj mottója. A hazai mikro-kis és közepes vállalkozások fejlesztési és finanszírozási partnere, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. a tavalyi gazdaságélénkítő pályázat sikerét követően döntött úgy, hogy 2013 őszén ismét meghirdeti az RFH Ecospinning Díjat, sőt bővíti a kiírást, és idén egy új kategóriában már az önkormányzatok pályázatait is várja.

Az RFH Ecospinning Díj 2013 nyertese térítésmentesen veheti igénybe az RFH Zrt. szolgáltatásait, így az általa benyújtott projekt előkészítéséhez szükséges teljes körű szakmai segítségnyújtást és konzultációt, a pályázatok megírását, a finanszírozási megoldások kialakítását és a teljes körű projektmenedzsment szolgáltatást az elszámolási időszak végéig. Sikeres pályázat esetén tehát az RFH Zrt segítséget nyújt a projekt-előrehaladási jelentések elkészítésében, a projekt lezárásában, majd a fenntartási időszakra vonatkozó kötelezettségvállalások teljesülésének nyomon követésében.

Természetesen az RFH Zrt. valamennyi érdeklődő és pályázó vállalkozás számára - az Ecospinning díjtól függetlenül - áll rendelkezésre termékeivel: pályázatírással, pályázatmenedzsmenttel, tőkefinanszírozással, önerőpótló hitellel, akár eszközfinanszírozással is, kedvező feltételekkel.

Kik jelentkezhetnek?

A vállalati kategóriában minden olyan cég, vállalkozás illetve egyéni vállalkozó nevezhet, aki magyarországi bejegyzésű és működésű, általa alapított, vagy meglévő céggel rendelkezik, továbbá a díjra nevezett projektötletét Magyarországon kívánja megvalósítani.

A kategória nyertesének kiválasztása során a zsűri értékeli, ha a jelentkező pályázata megvalósítható és megvalósításra érdemes, a magyar innovációt erősíti a hazai és nemzetközi piacon, exportnövekedést vagy import kiváltást eredményez, a fenntarthatóság, illetve az újrahasznosítás területén kívánja üzleti koncepcióját megvalósítani.

Az önkormányzati kategóriában hazai önkormányzatok, önkormányzati társulások, illetve önkormányzati többségi tulajdonú gazdasági társaságok jelentkezhetnek a Díjra, a fejlesztési projekt rövid bemutatásával, előzetes üzleti tervvel, illetve a fejlesztési projekt várható eredményeinek bemutatásával.

A kategória nyertesének kiválasztása során a zsűri által önállóan vagy együttesen figyelembe vett szempontok közé tartozik a fejlesztési projekt települési illetve regionális versenyképesség-növelő hatása, a projekt megtérülése, a fejlesztési projekt keretében megvalósuló önkormányzati és helyi vállalkozói együttműködések, a közvetlen vagy közvetett munkahelyteremtés, az innovativitás és a fenntarthatóság.

Ilenczfalvi-Szász Gábor, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta: "Az RFH Zrt. a fejlesztésekhez nélkülözhetetlen szolgáltatásokat és különféle finanszírozási termékeket biztosít annak érdekében, hogy az életképes magyar vállalkozói és önkormányzati projektek megvalósulhassanak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár ügyfeleink teljes fejlesztési folyamatát menedzseljük a pályázat előkészítéstől a pályázat megírásán át az önrész-pótló vagy támogatást megelőlegező hitelek nyújtásáig, továbbá igény esetén a teljes projektmenedzsmentet is vállaljuk. 2010 óta a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. munkatársai vállalkozói és önkormányzati fejlesztések sokaságát követték nyomon, segítették az ötlettől a sikerig, így meggyőződhettünk a magyarok kreativitásáról és ötletgazdagságáról az üzleti élet terén is. "

További információ:

www.ecospinning.rfh.hu