Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átalakult hazai és nemzetközi gazdasági környezetben az alacsony inflációs- és kamatszint már kevésbé teszi lehetővé, hogy a munkáltatók dolgozóikat a klasszikus megoldásokkal motiválják, lojalitásukat anyagilag (is) elismerjék. Ráadásul a hazai munkáltatók egy jelentős része foglalkoztat külföldi munkavállalókat is, vagy finanszírozza béren kívüli juttatási programját hazánk határain kívülről - akik számára ez az új megoldás kimondottan érdekes lehet.

Ma már itthon is lehetőség van olyan komplex vállalati nyugdíjprogram kialakítására, mely a munkáltató számára biztosított nagy szabadságfok mellett, európai uniós jogi környezetben, európai szintű juttatásként működik. Ha pedig a munkáltató speciális, egyedi tulajdonságokkal ruházza fel nyugdíjprogramját - például feltételes jogszerzéssel letöltendő munkaviszonyhoz köti a befizetéseit -, úgy modern kulcsember-, vagy jubileumi juttatási konstrukciókat is kialakítására is könnyedén lehetősége nyílhat.

Az FNYSZ (foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatás) azért alkalmas határon átnyúló szolgáltatásra, és így többek között a külföldi munkavállalókat is foglalkoztató munkáltatók igényeinek kiszolgálására, mert annak alapelvei az Európai Unió szintjén lettek kialakítva. A fejlett nyugat-európai és angolszász országokban már több évtizede jól működő rendszer (IORP, "Institution for Occupational Retirement Provision") rugalmassága és jogi szabályozása miatt kiválóan alkalmas globális vállalati nyugdíjprogramok hazai adaptálására is.

A folyamatos innováció jegyében a QUAESTOR Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. a meglévő forint alapú termékei mellett mostantól lehetővé teszi, hogy ne csak a fejlett nyugat-európai országok dolgozói részesülhessenek euró alapú, európai szintű vállalati nyugdíjban, hanem a hazai vállalatoknál dolgozó munkavállalók is élhessenek ezzel a lehetőséggel.

Az euró alapú vállalati nyugdíjprogram lényege, hogy a csatlakozó foglalkoztató bármely nyugdíjkonstrukciója esetén dönthet úgy, hogy az abban részt vevő dolgozói javára a foglalkoztatói hozzájárulásokat euróban kívánja teljesíteni, a tagi számlákat a nyugdíjszolgáltató euróban vezesse, a tagi számlák befektetése pedig euró alapú befektetési portfóliókban történjen. Euró alapú nyugdíjkonstrukciók esetén a jövőbeni nyugdíjszolgáltatás is euróban kerül kifizetésre. Az ilyen típusú nyugdíjkonstrukciókban, ha a munkáltató lehetővé teszi, maga a munkavállaló is teljesíthet tagi kiegészítéseket euróban.

A QUAESTOR FNYSZ innovatív fejlesztése elsősorban azoknak a munkáltatóknak nyújt segítséget, amelyek:

  • előnyben részesítenék az euró alapú nyugdíj megtakarítási formákat, és munkatársaik is szívesen teljesítenének egyéni befizetéseket euróban nyugdíjszámlájukra.
  • számára biztonságot jelentene a közös Európai Uniós jogi direktíva szabályozása alatt álló nyugdíjmodell.
  • határon túlról finanszíroznák vállalati nyugdíjprogramjukat, vagy annak egy részét.
  • egy rendszeren belül akarják kezelni a multikulturális különbségeket, a külföldi munkatársakat is bevonnák a nyugdíjprogramba, illetve határon átnyúló nyugdíjszolgáltatást keresnek.
  • globális anyavállalati nyugdíjmodell bevezetésén gondolkodnak.
  • a külföldi projektekben dolgozó munkatársaikat értékálló juttatásban szeretnék részesíteni.

Amellett, hogy a QUAESTOR FNYSZ rugalmas csatlakozási feltételeket biztosít a munkáltatóknak, a vállalati nyugdíjprogramot koordináló HR-es és pénzügyi munkatársak munkáját, valamint a nyugdíjprogram iránt érdeklődő külföldi dolgozók és FNYSZ tagok tájékoztatását angol nyelvű telefonos call-center és weboldal (www.iorp.hu), illetve online időpont foglalási rendszerrel is segíti.

Foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatásunkról további információkért kérjük, látogasson el honlapunkra: www.fnysz.hu!