Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Saját szakértőket nevel az Euronics


A kereskedelmi szektort is erősen érinti a munkaerőhiány, a műszaki áruházláncok nehezen találnak megfelelő képzettségű munkavállalókat. Az Euronics válasza erre a bérek jelentős emelése mellett egy egyedi oktatási megoldás: szakértőiket saját képzés keretében nevelik ki.


A teljes kereskedelmi szektorban jelenlévő munkaerőhiányt az Euronics Műszaki Áruházlánc is érzi, raktáros, takarító és értékesítő pozíciókba jelenleg is sok embert keresnek.


"Az egyik válaszunk a munkaerőpiaci helyzetre egy saját, szakértői képzési rendszer. Az elméleti oktatás mellett a jelentkezők terepen is tanulnak, hogy valódi tudással tudjanak munkába állni. Az oktatás időtartama rugalmas, leendő munkavállalóinknak csak akkor kell számot adniuk a tudásukról, amikor készen érzik magunkat" - mondja Kövér Ágnes, az Euronics személyzeti osztályvezetője.


A műszaki áruházlánc a béremelésre is nagy hangsúlyt fektet, az elmúlt időszakban 15%-kal emelték munkavállalóik fizetését. Egy kezdő bér az értékesítőknél így akár a bruttó 220 000 forintot is elérheti, ugyanakkor a cégnél sok olyan munkavállaló dolgozik, aki már több, mint 15 éve erősíti a csapatot, így a 400 000 forintos fizetés sem ritka.


Az Euronicsnál olyan megoldások is megvalósulnak, mint a rugalmas munkabeosztás és a négynapos munkahét. Kiemelt figyelmet fordítanak az életpályamodell felállítására, az előrelépési lehetőség biztosítására is, nem ritka, hogy valaki értékesítőből boltvezetővé válik.


Szigeti Gyula, a nagyatádi Euronics vezetője 15 éve kezdett a cégnél. Kezdetben raktáros volt, boltvezetőként ma már 20 embert irányít. "Egy műszaki áruházlánc munkatársaként különösen fontos az élethosszig tartó tanulás, hiszen a technika fejlődésével muszáj lépést tartanunk ahhoz, hogy megfelelően tudjuk végezni a munkánkat. Az Euronicsnál ehhez minden lehetőséget biztosítanak" - mondja Szigeti.


Az egyedi képzési rendszernek köszönhetően az Euronics 65 üzletében már 650 szakértő várja a vásárlókat.