A 3EMT Tool webalkalmazás segítségével a közép-európai régió kis- és középvállalatai optimalizálhatják energia- és nyersanyag-felhasználásukat. Az ingyenesen használható 3EMT Tool kifejezetten a gyártás-intenzív vállalkozásokban bővelkedő régiónk számára született. Az alkalmazást október végéig 500 vállalat tesztelheti, térítésmentesen. Legyen köztük az Ön vállalata is!


Az Európai Bizottság erre az évtizedre meghatározott energiastratégiájában ("Energia 2020") célul tűzte ki a tagállamok energiahatékonyságának növelését. E cél megvalósításában nagy szerep jut a gyártás-intenzív, így sok energiát felhasználó vállalkozásokban bővelkedő Közép-Európának. Az Európai Unió számára ezért kiemelten fontos annak elősegítése, hogy a régió feldolgozóipari, autóipari, élelmiszeripari és építőipari kis- és középvállalkozásai optimalizálják nyersanyag- és energiafelhasználásukat.


A gazdaságilag és környezetvédelmi szempontból egyaránt ideális üzleti stratégia kialakítása a KKV-k számára jelentős kihívást jelent, hiszen a vállalat döntéshozóinak pontos, naprakész adatokkal kell rendelkezniük a cég minden, így a környezetkárosító tevékenységére vonatkozóan is.

Ebben nyújt segítséget egy új módszertan és az ez alapján fejlesztett webalkalmazás, a 3EMT Tool. Az online eszköz használatával a kis- és középvállalatok felmérhetik, hogy mennyire működnek környezettudatosan. Az energiahatékonyságban érdekelt szervezetek, kutatóintézetek által kifejlesztett alkalmazást 2014 márciusától október végéig közel 500 magyar, olasz, szlovén, osztrák és cseh vállalkozás tesztelheti.

Mérje fel ingyenesen Ön is, hogy mennyire működik optimálisan vállalkozása energiafelhasználás szempontjából! Próbálja ki alkalmazásunkat, amely a www.ceemproject.eu oldalon keresztül érhető el!

A kérdőív alapján kapott adatok feldolgozásában, de akár már az alkalmazás használatában is kérhetik a vállalkozások a 3EMT Tool szakértőinek segítségét, akik elérhetősége a projekt weboldalán tagországonként csoportosítva található. A képzett szakemberek igény esetén a kapott eredmények alapján konkrét lépések kidolgozásában is támogatják a cégeket.

A 3EMT Tool alkalmazás az EU Central Europe Programjának társfinanszírozásával valósul meg, a CEEM (Central Environmental and Energy Management-as a kit for survival) projekt keretében. A projekt magyarországi partnerei a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft., Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet hálózata, valamint a NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség.