Dr. Kardos Lilla vezérigazgató a vállalat privát betegekre is alapozó fejlesztési stratégiájának visszaigazolásaként értékeli, hogy mások is érdemesnek látják a hazai magán egészségügyi ellátásba milliárdokat befektetni: a napokban például - a Diagnoscan Magyarországtól függetlenül - egy Duna-parti magánkórház felépítését jelentették be.

- Sok sikert kívánunk a Duna Medical Center néven futó projekthez! Biztos vagyok abban, hogy a tervezett, komplex járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó magánkórház nagy lendületet adhat a hazai privát egészségügyi fejlesztéseknek, s hozzájárul az öngondoskodási szemlélet erősödéséhez, az egészségbiztosítási piac fejlődéséhez is - foglalt állást Kardos Lilla a napokban bejelentett hírről, miszerint magánkórház épül Budapesten.

A vezérigazgató hozzátette: a Diagnoscan Magyarországnál azt tapasztalják, hogy egyre nagyobb az igény a várólista nélküli, korszerű szolgáltatást nyújtó magán egészségügyi ellátásra. A vállalat az országban kilenc diagnosztikai központot állami kórházakkal együttműködve, javarészt közfinanszírozásban működtet, ám a cég az utóbbi időszakban Budapesten a Mammut II. bevásárlóközpontban, majd a Bank Center irodaházban tisztán privát szolgáltatást nyújtó képalkotó diagnosztikai centrumot (CT, MR, ultrahang, mammográfia, csontsűrűség vizsgálat) is nyitott.

Euromedic és Diagnoscan: egymástól független vállalkozások

A Duna Medical Center néven futó kórházprojektben kezdeményezőként és befektetőként is szerepet vállal Joseph Priel, aki a Diagnoscan Magyarország jogelődjének, az Euromedic Diagnosztikának egykor vezetője és társtulajdonosa volt, és akinek más tevékenységet végző cégcsoportja ma is használja az Euromedic előnevet.

A Diagnoscan Magyarország azonban 2009 óta már teljesen függetlenül működik Joseph Priel érdekeltségeitől és semmilyen tulajdonosi vagy vezetői átfedés nincs a hazai Euromedic és a Diagnoscan Magyarország között. (2013-ig félreértésre adhatott okot, hogy a képalkotó szolgáltató a tulajdonosváltás után is megtartotta az Euromedic Diagnosztika nevet, többek között ezért is döntöttek úgy tavaly, hogy a több évvel korábbi különválást egyértelművé teszik, ekkortól hívják a céget Diagnoscan Magyarországnak.)

Dr. Kardos Lilla vezérigazgató, Diagnoscan Magyarország

Kardos Lilla hangsúlyozza: a Diagnoscan Magyarország nemcsak hogy semmilyen üzleti vagy szervezeti kapcsolatban nem áll a Duna Medical Center beruházóival, de eddig az sem merült fel még a tárgyalás szintjén sem, hogy a Diagnoscan Magyarország esetleg az új magánkórházban képalkotó szolgáltatások nyújtásával szerepet vállaljon.

Milliárdos diagnosztikai beruházások

A Diagnoscan Magyarország és jogelődjei 2014 júniusáig 14,2 milliárd forint beruházást hajtottak végre az országban, a cég üzleti tervében pedig a következő 3 évre további 3,5 milliárd forintos beruházás szerepel, amely keretében megújítja gépparkját. Emellett nem zárják ki azt sem, hogy nemzetközi tapasztalataikat kamatoztatva (az anyacég Európa 14 országában 143 saját tulajdonú egészségügyi központot üzemeltet), ha igény nyílik rá, radio-onkológiai és gammakés-sebészeti központot is létrehozzanak, működtessenek.
- Nagyon sok energiát fektetünk abba, hogy pácienseink, az orvos kollégák, üzleti partnereink és a döntéshozók vállalatunkat a korábbi cégcsoportunktól függetlenül, Diagnoscan Magyarország néven ismerjék és keressék, s tudják rólunk: Magyarország vezető képalkotó diagnosztikai szolgáltatójaként szolgáljuk a páciensek magas színvonalú ellátását. Nyitottak vagyunk minden együttműködésre, a betegellátásban dolgozó minden állami és magán intézménnyel partnerségre törekszünk, ám eközben fontosnak tartjuk a Diagnoscan Magyarország függetlenségének és önálló arculatának megőrzését és további erősítését.