Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik leghagyományosabb befektetési formát a korszerű pénzügyi szolgáltatások előnyeivel ötvözve elindította az aranyszámlát. Az új termék részleteiről Varga Balázst, a BÁV kereskedelmi igazgatóját (képünkön) kérdeztük.

- Honnan jött az ötlet, hogy a BÁV aranyszámla nyitásának lehetőségét kezdje el ajánlani ügyfeleinek? Miért pont most indították el ezt a terméket?

- Egyrészt az utóbbi időben a BÁV-nál érzékeltünk egyfajta megnövekedett igényt a biztonságos befektetések iránt, főleg az utóbbi évek pénzügyi válsága nyomán. Másrészt manapság nem könnyű igazán kedvező és értékőrző befektetési módokat találni, az arany viszont a legviszontagságosabb időkben is biztos alapnak számít. Miután szerettünk volna egy biztos befektetést ajánlani az ügyfeleinknek, ezért döntöttünk az aranyszámla indítása mellett. Azért mostanra időzítettük ezt a szolgáltatást, mert a termék maga most készült el.

- Kiknek ajánlják ezt a terméket első sorban?

- Az aranyszámlát egyaránt ajánljuk a kisbefektetőknek, akik akár 10 ezer forintos befektetéssel is elkezdhetnek aranyba befektetni, és nagybefektetőknek, akik a megtakarítási portfólióikkal szeretnének a befektetési arany felé is nyitni.

- Mit kell tudni a számla nyitásáról?

- A számlát akár már 10 ezer forinttal is meg lehet nyitni, a befektetéseknek pedig nincs felső korlátja. A számlára betett összeg mögött aranyfedezet van, amelyet az ügyfél rugalmasan tud kezelni, annak értékét csökkenteni vagy növelni. Kiváltáskor a befektetett pénzét választása szerint aranytömbben vagy forintban is megkaphatja, napi piaci értéken történő elszámolással.

- Van-e számlakezelési költség?

- Van kezelési költsége a számlának, ennek költségeit a szerződésben rögzítjük. Az 500 ezer forint feletti befektetés esetén viszont ingyenes a számlanyitás, ezt a kedvezményt jövő év március 31-ig ajánljuk ügyfeleinknek. Az ilyen típusú ügyfeleknek a számlanyitástól számított egy éven át a számlakezelés is díjmentes.

- Milyen garanciát nyújt a BÁV a számlatulajdonosnak?

- Az egyik legfontosabb garancia a cég 240 éves múltja, amellyel az ilyen befektetéseknél szinte elengedhetetlen bizalmat tudja nyújtani. Emellett a befektetett pénzekre a garancia a szerződések által igényelt aranyfedezet is, amelyet itthon, Magyarországon tartunk a legmodernebb biztonságtechnikával felszerelt trezorban és amelyet havonta közjegyző is ellenőriz. A fizikai aranyfedezet egyébként a legmagasabb minőségű, 999,9 ezrelék finomságú színaranyat jelenti, amelyet a BÁV az aktuális árfolyamon bármikor vissza is vásárol.

Részletes információkért keresse fel a www.bav.hu/aranyszamla oldalt, érdeklődjön e-mailben az [email protected] címen, vagy telefonon a 20-330-0613 számon!