Pistrui László
Ingatlanfejlesztés, vendéglátás

Becsült vagyon: 7,3 milliárd

Az ingatlanfejlesztéssel ugyan nem szakított, de üzleti tevékenységét kiegészítette a vendéglátással. A szegedi közélet meghatározó szereplője Leisztinger Tamással összefogva országos hálózattá akarja fejleszteni a Number One sörözőt és éttermet. Az első, a szegedi egység 2008-ban nyílt meg, a második már Leisztingerrel közösen tavaly decemberben Budapesten. A következő állomás Győr lesz, majd Debrecen és Pécs következik, a fővárosi Number One Pub és Étterem pedig idén tavasszal nyit. Pistrui László vagyona az elmúlt évben érdemben némileg csökkent. Számos nagyszabású elképzeléséből jó néhány nem valósult meg. Íróasztalfiókjában porosodnak az egyébként uniós támogatást is elnyert szegedi, ötezer nézőt befogadó rendezvénycsarnok, a futballstadion, az uszoda és két bevásárlóközpont tervei. A szintén elmaradt buszvégállomás miatt jelentős kártérítést követel az állami tulajdonú Tisza Volán Zrt.-től, ebben a perben első fokon ő nyert.

Pistrui László - miután Csányi Sándornak eladta tulajdonrészét az európai hírű, a Bajnokok Ligájában állandó részt vevő, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes Pick Szeged férfi kézilabdacsapatot működtető és az egyesület reklámjogait értékesítő vállalkozását is − gyakorlatilag kivonult a szegedi sportéletből, és egyelőre nem is tervezi visszatérését − pedig a kézilabdacsapat soha nem ért el olyan sikereket, mint az ő regnálása alatt.

Az ingatlanbefektetéssel és ingatlanfejlesztéssel foglalkozó Szeviép Investment Kft. az elmúlt években tucatnyi nagy értékű, "jó helyen fekvő" magyarországi, szerbiai, romániai, horvátországi ingatlant vásárolt. Áruházakat, iroda- és parkolóházakat épített Magyarországon, Romániában, Horvátországban, Szerbiában, és ezekben az országokban még jelenleg is több, hasonló ingatlanfejlesztésben érdekelt. A Szeviép Investment Kft. az elmúlt évben a minden befektető számára vonzó Kínában próbált kapcsolatokat kiépíteni és nem titkoltan megrendelésekhez jutni.

2008
9,3 milliárd forint
2009
9 milliárd forint
2010
9,3 milliárd forint
2011
9,7 milliárd forint