új hír érkezett
 • Vádat emelt szerdán több ember, köztük volt rendőrtisztek ellen az angol-walesi ügyészi hivatal a csaknem három évtizeddel ezelőtti Hillsborough-stadiontragédia ügyében - írta az MTI. A sheffieldi Hillsborough stadionban 1989. április 15-én a Liverpool és a Nottingham Forest FA Kupa-elődöntőt vívott, amikor a túlzsúfolt lelátón pánik tört ki, és a tömeg 95 embert halálra taposott. Egy további szurkoló négy évvel később halt bele a sérüléseivel járó szövődményekbe. Az angol labdarúgás történetének legnagyobb szerencsétlenségében 766-an sérültek meg.

  Az ügyészség most gondatlanságból elkövetett, 95 rendbeli emberölés címén vádat emelt David Duckenfield volt rendőrfőfelügyelő ellen, aki a tragédia napján a stadion biztosítására kivezényelt rendőri egység parancsnoka volt. Három további volt rendőrtiszt, egy ügyvéd és a Sheffield Wednesday labdarúgóklub egykori titkára ellen szintén vádat emeltek egyebek mellett hivatali kötelezettségszegés, illetve az igazságszolgáltatás akadályozása címén.

  MTI/EPA/Peter Powell

  Két szurkolói szektor fél órával a mérkőzés kezdete előtt már tömve volt, de a bejárati forgókapuknál kialakult tumultus feloldása érdekében a rendőrség megnyitott egy újabb bejáratot, amely azonban szintén a már teljesen megtelt két szektorba vezetett. A bent lévők a korlátoknak szorultak, és akinek nem sikerült az üres szektorokba vagy a játéktérre menekülni, azt a tömegben halálra taposták, vagy a kerítéseknek szorulva megfulladt - írta az MTI.

 • Meghalt A tetovált lány sztárja

  Domokos Erika, 2017. június 28. szerda, 16:00

  Ötvenhat éves korában elhunyt kedden Michael Nyqvist svéd színész, a Millenmium-filmsorozat sztárja, halálát tüdőrák okozta - írta az MTI-re hivatkozva a 24.hu. Nyqvist az 1980-as évek elejétől kezdett játszani filmekben, világhírre a Stieg Larsson regényének adaptációjából készült Millennium-trilógiával (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, A kártyavár összedől) tett szert, amelyben a történet főhősét, Mikael Blomkvist újságírót alakította. A sorozat 2009-ben elkészült három része több mint 215 millió dolláros bevételt hozott a produkciónak. Szerepelt a Mission: Impossible negyedik részében és a John Wick című filmben is.

  2010-ben jelentette meg visszaemlékezéseit, amelyben az örökbe fogadását követő gyerekkoráról mesél, a színészi pályán tett első lépéseiről, és arról, ahogyan 30 éves korában felkutatta biológiai szüleit.

  NorthFoto
 • Magyarországon horgászni kizárólag állami horgászjegy birtokában lehet - hívta fel a horgászok figyelmét a Nébih. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken – ideértve a hazai horgásztavak túlnyomó többségét – a horgászjegy kiváltása kötelező, annak elmulasztása pedig súlyos szankciókat von maga után - írja közleményében a hivatal.

  Ha valakinek nincs kiváltott állami engedélye, akkor az illegális horgászat halvédelmi bírság kiszabását és a horgászjegyváltástól való eltiltással büntethető. Kivételt egyedül a halastavak (haltermelési létesítmények) jelentenek. Minden más hazai vízterület, amely nem halastó, de élnek benne halak, halgazdálkodási vízterületnek minősül. Nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületen – szintén állami horgászjegy birtokában – csak az invazív halfajokat  (például a gébek, busák, tokok) lehet megtartani.

  Érdemes tehát kétkedve fogadni a megtévesztő, sok esetben túlzottan kecsegtető hirdetéseket, miszerint az érintett tavon való horgászathoz nem kell állami horgászjegyet váltani, kettőnél több bottal is lehet horgászni vagy esetleg nem érvényesek a különböző tilalmak.