új hír érkezett
 • Harvey Weinstein amerikai filmproducer szexuális zaklatási ügyével és Sárosdi Lilla színésznő nyilvánosságra hozott történetével kapcsolatban a fővárosi Katona József Színház közleményt jelentetett meg a Facebook-oldalán. A színház ebben elítéli a fizikai és verbális erőszak, a testi vagy lelki megalázás minden formáját. Ugyanakkor óva intenének mindenkit, hogy a napvilágra került szomorú eset alapján a magyar színházakat és a színházi élet egészét általánosságban elítélő következtetésre jussanak. A Katona több mint 30 éves fennállása alatt nem fordult elő zaklatási ügy, de ha ilyen eset tudomásunkra jut, természetesen nem maradhat következmények nélkül - olvasható a közleményben. A színház álláspontja itt olvasható el teljes terjedelmében.

  A Hollywoodban egyre nagyobb botránnyá érő Weinstein-ügy kapcsán Sárosdi Lilla a napokban írt arról a Facebook-oldalán, hogy 19 évesen egy színházi rendező zaklatta. A színésznő most a Borsnak azt mondta, hogy az eset nyilvánosságra hozása után az egyik neves rendező arra kérte: mondjon nevet is, mert a közvélemény azt hiheti, róla van szó. "Megmondtam neki, nem fogok nevet mondani. Ha egy magyar szakemberre ráillik, annak üzenem, nem magyarázkodni kell, hanem szolidárisnak lenni, ahogy Ja­nisch Attila filmrendező egyetemi tanár azonnal reagált: elhatárolódott és elítélte az ilyen és ehhez hasonló hatalmi visszaéléseket" - nyilatkozta Sárosdi a lapnak. 

  Forrás: Pixabay

   

 • Csaknem egy hónappal a Maria hurrikán pusztítása után - amikor tönkrement a csatorna-, és az ivóvízhálózat - szennyvíz ömlik a folyókba, patakokba, víztározókba, s az emberek kénytelenek a szennyezett folyókban mosni és mosakodni, sokan pedig isznak is ebből a vízből - derült ki a CBS amerikai televízió hétfő esti műsorából, valamint több napilap tudósításából is az MTI szerint.

  Több százezer ember van még mindig tiszta vezetékes víz nélkül, a sziget 51 víztisztító berendezése közül 20 változatlanul működésképtelen. Az egészségügyi hatóságok egyre jobban aggódnak a fertőzések és a betegségek veszélye miatt. 

  Toa Baja, Puerto Rico, Fotó: AFP PHOTO/Ricardo ARDUENGO

  A szövetségi környezetvédelmi ügynökség (EPA) tisztségviselői még mindig nem tudtak átvizsgálni öt veszélyeshulladék-lerakót, ahol kezelésre váró rendkívül veszélyes és fokozottan fertőző ipari hulladékot tárolnak. 

  "Jó lenne, ha még több forrás állna rendelkezésünkre a munkához" - mondta Catherine McCabe, az EPA regionális helyettes vezetője, hozzátéve, hogy a hatóság már régebben elrendelte a sziget mintegy tucatnyi veszélyeshulladék-lerakójának lezárását. Puerto Rico kormányzata az anyagi nehézségekre hivatkozva nem tette ezt meg, így most valamennyi hulladéklerakó nyitva van, veszélyeztetve a környezetet és az emberek egészségét. 

  Puerto Rico egészségügyi hatóságai arra kérték a lakosokat, hogy az ihatónak minősített vizet is inkább forralják fel fogyasztás előtt, és a nyílt vizeket - tavakat és folyókat - pedig feltétlenül kerüljék el. Az elmúlt napokban ugyanis leptospirózis-járvány ütötte fel a fejét. A baktériumfertőzés rágcsálókkal és fertőzött vízzel terjed.

 • Cher is szerepel a Mamma Mia filmmusical folytatásában, az Oscar-díjas színésznő, énekesnő a Twitteren közölte a hírt. Egyelőre nem tudni, Cher milyen szerepet játszik a musical Mamma Mia: Here We Go Again! (Mamma Mia: Újra itt vagyunk!) címet kapott második részében, vagy milyen dalt fog énekelni. Az énekesnő arról is beszámolt, hogy táncpróbákon vett részt - írja a BBC hírportálja.

  A 71 éves énekesnő jelenleg Nagy-Britanniában tartózkodik, ahol az ABBA-musical folytatását forgatják, a film a tervek szerint nyárra készül el.

  Cher a Billboard Music Awardson, Las Vegasban 2017. május 21 -én (Fotó: Ethan Miller/Getty Images/AFP)


  Cher 2010 óta nem szerepelt filmben. Korábban olyan alkotásokban játszott, mint a Sellők, Az eastwicki boszorkányok és a Holdkórosok, melyért 1988-ban Oscar-díjat kapott.
  A Mamma Mia: Here We Go Again! munkálatai jelenleg nagy-britanniai és horvátországi helyszíneken zajlanak. Olyan ABBA-dalok csendülnek majd fel benne, melyek nem szerepeltek a 2008-as mozifilmben. 

  Az eredeti film több szereplője, köztük Meryl Streep, Pierce Brosnan és Julie Walters visszatérnek a második részben. A BBC szerint a film középpontjában a Streep, Brosnan és Colin Firth játszotta karakterek fiatalkori kapcsolata áll.

  Az első Mamma Mia! minden idők legtöbb bevételét hozó filmmusicale, világszerte több mint 450 millió fontos (156 milliárd forintos) bevételt produkált. Filmzenéje több mint 20 országban lett platinalemez.