új hír érkezett
 • Nevet vált egy magyar egyetem

  Szabó Dániel, 2017. december 14. csütörtök, 13:57

  A Zsigmond Király Egyetem új néven, Milton Friedman Egyetemként és új szerepben jelentkezik a magyar felsőoktatási piacon – idézik az intézmény közleményében az egyetem elnökét, Dr. Pártos Ferencet.

  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

  A névváltoztatás apropóját az adja, hogy az új fenntartó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség hosszú távú stratégiája alapján azt a célt tűzte ki, hogy a megújuló intézmény meghatározó szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban. Az adminisztratív folyamat befejeztével a Milton Friedman Egyetem elnevezésre váltanak. Ebben a törekvésben, a néhai Milton Friedman, Nobel díjas, magyar- zsidó származású közgazdász családja és a szellemi örökségét gondozó alapítvány az egyetemet formálisan is támogatja.

  Jövőre több új magyar nyelvű szakképzés is indul. Egyebek mellett pilóta- és kapcsolódó informatikai képzési program kezdődik. A sportlétesítménymenedzsment, az online pénzügy-számvitel és a szociális gondozó oktatási egységek a piaci igények és a küldetés közös metszetében születtek.

 • Megkezdődött csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű jótékonysági akciója, amelyben december 19-ig tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak a kijelölt Spar üzletekben és az Interspar áruházakban országszerte - írja az MTI. 

  Idén 21. alkalommal szervezik meg közösen az Adni Öröm! elnevezésű jótékonysági kezdeményezést. Az akció is hozzájárul ahhoz, hogy esélyt adjon a rászorulók méltó mindennapjaihoz, valamint az összetartozás érzését erősítse a jóért tenni akaró emberek és azok között, akik várják a segítséget - mondta Kozma Imre, a szeretetszolgálat alapító elnöke az akció elindítása alkalmából rendezett budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön.

  Illusztráció (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

  Az elmúlt két évtizedben több ezer tonna tartósélelmiszert gyűjtöttek az akcióban, az adomány tavaly elérte a 288 tonnát. Idén 161 Spar és Interspar szólítja meg a boltokba betérőket, hogy vásároljanak tartósélelmiszert a rászoruló családoknak is. Az érdeklődők a www.adniorom.hu oldalon találhatják meg az akcióban résztvevő üzleteket - idézi az MTI Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetőjét.

 • Ékszertolvajra vadászik a rendőrség

  Szabó Dániel, 2017. december 14. csütörtök, 11:17

  Rendőrjárőrök fogtak el egy férfit hajnali 1 óra körül csütörtökön, aki ékszereket akart elvinni egy ékszerüzletből Békésen. Társa is volt, őt még keresik - írja a Police.hu.

  Békésen, a Széchenyi téren volt a tettenérés, a gyanúsított egy ékszerbolttól akart elindulni a motorjával. A gyalogos szolgálatot ellátó rendőrök először arra figyeltek fel, hogy megszólalt az épület riasztója. Ezután látták meg egy zsákot a férfinél. Megakadályozták abban, hogy elinduljon, majd előállították. Egy társa is volt, aki a rendőrök érkezése előtt elment a helyszínről, őt nagy erőkkel keresik. 

  Forrás: Police.hu

  A Békési Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt rendelt el nyomozást és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozóival vizsgálják a bűncselekmény körülményeit.