új hír érkezett
 • Rumli van Angyalföldön, felkészül a Józsefváros

  Csernátony Csaba, 2017. március 1. szerda, 17:10

  A fővárosban már megkezdődött a lomtalanításai szezon.

  A Fővárosi Közterület-fenntartó az V. kerületet már "letudta". Március 5-ig a XIII. kerület különböző részein lehet kipakolni a felesleges kacatokat, március 6-tól pedig a VIII. kerületen a sor.

  A lomtalanításról szóló részletesebb cikkünket itt olvashatja.


  Napi Gazdaság, Napi Gazdaság​​

   

 • Berlusconi orra bukott - szó szerint

  Szász Péter, 2017. április 29. szombat, 18:58

  Orvosnak kellett ellátnia Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnököt, miután megcsúszott egy szőnyegben és orra bukott portofinói villájában - írja a hvg.hu.

  Az ANSA olasz hírügynökség tudósítása szerint a 80 éves üzletember-politikust egy milánói kórházban látták el, fején levő sebet három öltéssel varrták össze. Orvosa szerint nem súlyos az állapota, viszont így nem tud részt venni pártja, a Forza Italia egyik rendezvényén.

  Silvio Berlusconi 2011-ben mondott le a miniszterelnökségről, később adócsalás és visszaélés miatt ítélték el.

 • Magyar gyomorba, magyar bivalytejet!

  Szász Péter, 2017. április 29. szombat, 13:05

  Átadták a gyomaendrődi bivalytej-feldolgozó üzemet.

  Az üzem jelentős hatással lehet a térség agráriumára. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára azt reméli, hogy mind többen fognak majd állattartással és kézműves tejipari termékek előállításával foglalkozni a jövőben.

  A meglévő, de évek óta nem termelő üzemet mintegy 50 millió forintból újították fel, 35 milliót az FM, 4,5 milliót az önkormányzat adott hozzá, de a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola - melynek duális képzőhelye, tanműhelye lesz az üzem - és az olasz partnerek is hozzájárultak a beruházáshoz.

  Az üzem a mezőtúri bivalytelep tejét dolgozza fel a jövő héttől, naponta 1000-1200 liternyit. Elsősorban bivalymozzarellát és ricottát, kisebb mennyiségben bivalytejből készült joghurtféléket gyártanak majd, melyet a magyar piacon terveznek értékesíteni.

 • Április 29. a tánc világnapja

  Szász Péter, 2017. április 29. szombat, 10:55

  Szombaton van a tánc világnapja. A táncművészet legnagyobb ünnepén a Góbi Rita Társulat délelőtt tízperces táncakcióra készül a Margit híd déli járdáján, este pedig díjátadóval egybekötött nagyszabású gálaestet rendez a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége a budapesti Müpában - írja az MTI.

  A világnapot 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre (1727-1810) születésnapján, április 29-én tartják. A Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége már hosszú évek óta gálaestet rendez a táncművészet legnagyobb ünnepén. A gála keretében adják át a szövetség szakmai elismeréseit, valamint az Imre Zoltán-díjat, az Ifj. Nagy Zoltán Alapítvány díjait, és a Fülöp Viktor ösztöndíjakat.

  A tánc világnapja jegyében délelőtt tíz órakor tízperces táncakcióra készül a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház a Margit híd déli járdáján. A Pas-De-Bridge -Táncolj hídon! elnevezésű látványos villámcsődületben a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola, valamint a Bailart TáncStúdió diákjai vesznek részt, akik tavalyi flashmobjukkal arra hívták fel a figyelmet, hogy a kortárs tánc nem csak egy művészi önkifejezési eszköz, hanem egy olyan testmozgásforma, amely nemtől és kortól függetlenül formában tart, és a közérzetre is jó hatást gyakorol.