új hír érkezett
 • Újra kalapács alatt a legértékesebb gyémánt

  Dzindzisz Sztefan, 2017. március 20. hétfő, 15:49

  A rendkívül ritka rózsaszín drágakő, melyet Pink Star néven ismernek, becslések szerint rekordáron, legalább 60 millió dollárért cserélhet gazdát április negyedikén, Hongkongban.

  Mindezt három évvel az után, hogy ennél is többet kínáltak érte, ám a vevők végül mégis visszaléptek a tranzakciótól. A 2013. novemberi genfi árverésen 83 millió dollárnál csapott le a kalapács, a vevő - többek nevében - Isaac Wolf New York-i gyémántcsiszoló volt, de az üzlet végül kútba esett, a drágakő pedig széfbe került.

  A Pink Star az ismert legnagyobb a belül tökéletes, élénk fantázia rózsaszín gyémántok között. 1999-ben bányászta a De Beers társaság Dél-Afrikában. Nyersen 132,5 karátos volt, csiszolás után 59,6 karátos lett. Ez a valaha volt legértékesebb gyémánt, amelyet aukcióra bocsátottak – számol be az MTI.

 • Újabb mérföldkőnél a Kincsem

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 14:00

  Több mint három hónappal a bemutatóját követően is jelentős az érdeklődés a Kincsem című romantikus kalandfilm iránt a magyar mozikban: Herendi Gábor alkotása átlépte a 400 ezres nézőszámot a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója.

  A film az eddig elért 532,5 millió forintos bevételével "minden idők legjövedelmezőbb magyar filmje" lett. A Kincsem továbbra is látható a mozikban és hamarosan akadálymentesített felirattal ellátva is vetítik országszerte.

 • Kiderült, hova szerződik Bochkor Gábor

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 13:18

  Az ATV leigazolta Bochkor Gábort, aki szeptembertől heti egy alkalommal egy szórakoztató műsorral jelentkezik majd - írja a Comment:com.

  A blog szerint bár Bochkorról nem a TV2 jut az ember eszébe elüször, jól illeszkedik a Hajdú-Sváby-Kárász-Gaál-Trvtko-Demcsák-Bombera sorba.

  Bockor műsora nem klasszikus talkshow lesz, hanem leginkább olyan, mint amit Bochkor a Music FM-en reggelente, az Önindítóban csinál, azaz a közszájon forgó témákat boncolgatnak majd.

  A heti egyszer, egy órában jelentkező műsor az ATV vasárnapi műsorrendjébe kerül be a Napló Sváby Andrással és az Esti Frizbi Hajdú Péterrel közé.

  Bochkor utoljára 2012-ben szerepelt a TV2-n a Megasztárban, korábban olyan műsorokban tűnt fel, mint a Csaó Darwin!, a Nem a te napod, vagy a Buzera, de az RTL Csattanójában is szerepelt. A tévéműsor mellett Bochkor viszi tovább az Önindítót is - írja a Comment:com

 • Tudja mennyit ér a Nagy-korallzátony?

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 12:45

  Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt (11 734 milliárd forint) ér a Nagy-korallzátony, és kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában - állapították meg szakértők.

  A világörökségi helyszínek közé tartozó Nagy-korallzátony 6,4 milliárd ausztrál dollár gazdasági bevételt generál évente, és nagyjából 64 ezer ausztrálnak biztosít munkahelyet egyebek között a turisztikai szektorban - írja az MTI a BBC News nyomán-

  A szakemberek gazdasági modellek révén számolták ki, hogy a korallzátony 29 milliárd ausztrál dollárral járul hozzá az ország turisztikai, és 3,2 milliárd ausztrál dollárral a rekreációs szolgáltatásokból eredő bevételeihez, illetve "nem közvetlen" módon további 23,8 milliárd ausztrál dollárt hoz a konyhára.

  A világ legnagyobb korallzátonya jelenleg történelme legsúlyosabb fehéredését éli át. A leginkább érintett terület a Port Douglas turistavárostól északra lévő régió: itt a sekélyvízi korallok mintegy 70 százaléka már elpusztult, de a Cairns és Townsville közelében lévő területeket is erősen érinti a fehéredés.

  A korallok nagyon érzékeny organizmusok, amelyeknek meghatározott hőmérsékletre van szükségük. Szimbiózisban élnek bizonyos egysejtű algákkal, ezektől nyerik színüket is. Ha növekszik a hőmérséklet, a korallok kilökik az algákat, ezzel színüket is elveszítik. Ha ez a helyzet túl sokáig áll fenn, a korallok teljesen elhalnak.

  A fehéredés oka a kutatók szerint elsősorban a klímaváltozás és ezzel összefüggésben az óceánok felmelegedése, de komoly kockázatot jelentenek a tengervízbe jutó mezőgazdasági és ipari szennyező anyagok, a part menti települések fejlesztése és az illegális halászat is.