új hír érkezett
 • Szakácskönyvsorozattal bombázza a Lidl a lengyeleket

  Barabás Júlia, 2017. március 20. hétfő, 16:05

  A lengyelországi Lidl immáron a hatodik szakácskönyvét adja ki hűséges vásárlóinak - írta a gazeta.pl. A legújabb könyv a gyerekekkel való főzésről szól, híres lengyel mesterek receptjeit, javaslatait osztja meg az olvasókkal. A könyv összesen negyven ötletet talál ebédre, reggelire, desszertre, emellett útmutatást ad ahhoz, hogyan kell az ételeket laktóz- vagy gluténmentesen, vagy vegetáriánus módon elkészíteni.

  A kissé csöpögős című - a Lidl családi konyhája - kiadvány megszerzéséhez a vásárlóknak a hat matricát kell összegyűjteniük. Minden 50 zlotys (közel 4000 forint) vásárlás után egyet kapnak. A Lidl előző, novemberi kampányában kétmillió szakácskönyv talált gazdára, sok vevőnek várnia kellett az utánnyomásra.

 • Kiengedték Mubarakot a börtönből

  Domokos László, 2017. március 24. péntek, 16:58

  Szabadon engedték a 88 éves Hoszni Mubarakot, Egyiptom egykori urát, aki harminc évig vezette az országot, hatalmát a 2011-es tüntetések döntötték meg - írta a BBC alapján a 444.hu.

  A bukott elnök ellen több büntetőeljárás is indult. A kisebb ügyek korrupcióval voltak kapcsolatosak, azokért három évet kapott, de az igazán komoly eljárás tömeggyilkosság miatt indult ellene, mert a vád szerint az ő parancsára öltek meg 239 tüntetőt. Első körben életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

  A gyilkosságok vádja alól Mubarakot idén március 3-án harmadfokon is felmentették. Mivel a korrupciós ügyben már leülte a büntetését, a politikus most hazatérhet otthonába.

  Reuters
 • Hová tűnt az Antarktisz jege?

  Domokos László, 2017. március 24. péntek, 16:45

  Az Antarktisz körüli tengeri jég valaha mért legkisebb nyári kiterjedését érte el március 3-án, ezzel megdöntötte az 1979 óta tartó mérések rekordját. Az Antarktisz legkisebb nyári kiterjedése 2,11 millió négyzetkilométer volt, ez 184 ezer négyzetkilométerrel kisebb, mint a korábban a műholdak által mért legkisebb minimális kiterjedés, amelyet 1997-ben jegyeztek fel.

  A déli-sarkvidéki tengeri jég 2016-ban korán elérte maximális kiterjedését, amit gyors jégveszteség követett szeptember elején, a nyár kezdetén. November óta az Antarktisz jege naponta döntötte meg a korábbi rekordminimumokat. A jég zsugorodásának sebessége februárban lelassult - ismertette a Science Daily online tudományos lap a NASA-jelentését.

  Március 7-én a világ másik felén az északi-sarki téli tengeri jég kiterjedése is rekordot döntött, ekkor mérték a legkisebb téli maximális kiterjedést a feljegyzések óta.
  A déli sarkvidéki jég rekordja mindössze két évvel azután következett be, hogy évtizedeken át mérsékelten növekedett a tengeri jég és hónapokon át rekordokat döntött az Antarktisz jegének kiterjedése - írta az MTI.

   

 • Rossz hírt kapott Putyin

  Komócsin Sándor, 2017. március 24. péntek, 16:25

  Orosz mércével mérve nagyot ugrott azon emberek aránya, akik szerint az Oroszországgal szembeni nyugati gazdasági szankciókra válaszul bevezetett élelmiszerimport-korlátozás több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz - derül ki a Moscow Times cikkéből.

  A 2014-es összeveszés nyomán hozott szabályok, amelyek korlátozzák az EU-tagállamok élelmiszereinek bejutását az orosz piacra, az oroszok 26 százaléka szerint károsak  - derült ki az állami VTsIOM közvélemény-kutató intézet felméréséből. A nagy nemzeti felbuzdulás idején, három évvel ezelőtt csak kilenc százalék volt ez az arány.

  A nagy többség - a megkérdezettek 72 százaléka - persze továbbra is egyetért a mindennapi életét megnehezítő beviteli tilalommal. Ugyanakkor 2014-ben még 84 százalék volt ez az arány. Az emberek véleményét alapvetően az határozza meg, hogy gyűlölik az nyugati szankciókat - magyarázza az eredményeket Mihail Mamanov, a VTsIOM elemzője. Úgy vélik, hogy Vlagyimir Putyin, minden oroszok elnöke az importkorlátozással korrekt választ adott a Nyugat lépésére.

www.Napi.hu Online Kft. Napi.hu - Független üzleti és pénzügyi portál, benne magyar és nemzetközi hírek, elemzések, tőzsdei információk. Helye: Flórián tér 1. 2. emelet, Budapest, Budapest. 1033 Telefon: +36-1-506-0930. Telefax: +36-1-506-0931. .