új hír érkezett
 • Szakácskönyvsorozattal bombázza a Lidl a lengyeleket

  Barabás Júlia, 2017. március 20. hétfő, 16:05

  A lengyelországi Lidl immáron a hatodik szakácskönyvét adja ki hűséges vásárlóinak - írta a gazeta.pl. A legújabb könyv a gyerekekkel való főzésről szól, híres lengyel mesterek receptjeit, javaslatait osztja meg az olvasókkal. A könyv összesen negyven ötletet talál ebédre, reggelire, desszertre, emellett útmutatást ad ahhoz, hogyan kell az ételeket laktóz- vagy gluténmentesen, vagy vegetáriánus módon elkészíteni.

  A kissé csöpögős című - a Lidl családi konyhája - kiadvány megszerzéséhez a vásárlóknak a hat matricát kell összegyűjteniük. Minden 50 zlotys (közel 4000 forint) vásárlás után egyet kapnak. A Lidl előző, novemberi kampányában kétmillió szakácskönyv talált gazdára, sok vevőnek várnia kellett az utánnyomásra.

 • Áprilisban módosította az ügyfélszolgálati elérhetőségeit a Fővárosi Vízművek.

  A Vízvonal telefonos ügyfélszolgálata továbbiakban a 06 1 247 7777-es új telefonszámon érhető el.

  A Vízvonal 06 40 247 742-es faxszáma 2017. december 31-ig fogadja a küldeményeket, ezt követően véglegesen megszűnik,

  A hibabejelentéseket a továbbiakban a 06 80 247 247-es zöldszámon fogadja a társaság.

 • Az autók biztonságát mérő Euro NCAP-nál egy új 5-ös BMW járt. A háromperces videóból kiderül, hogyan törték darabokra a listaárak alapján 15 millió forintról induló autót. Az autó a törtésteszten egyébként 5 csillagot kapott.

 • Ólommérgezéstől szenved az USA

  Szabó Dániel, 2017. április 28. péntek, 14:58

  Az Egyesült Államokban érthetetlenül népszerűek voltak az ólomalapú festékek, mert tartósak, jól fednek és olcsók. Miközben Európa legtöbb államában már az 1960-as évek végén - Magyarországon 1978-ban betiltották -, addig az amerikaiaknál csukafogta-helyzet van az ügyben. Ugyan 1977-ben a szövetségi kormány megtiltotta, hogy játékok, középületek vagy otthonok festésére használják, addig a gyakorlatban számos tagállamban még mindig árusítják. Nagyobb baj, hogy a vízvezetékek is jó részt ebből készültek.

  Ez eredményezte azt, hogy mintegy 1,2 millió gyerek és nagyjából kétszerennyi felnőtt van kitéve az ólommérgezés veszélyének. Dacára ennek, az amerikai háziorvosok még mindig nem szűrik a betegséget, ha hasfájós, sápadt és fáradékony gyerekekkel találkoznak. Emiatt legalább 1 millió ember, de 600 ezer gyerek biztosan nem kap megfelelő kezelést a lassú lefolyású, halálos kórképre - írja a Vox.

  Ahhoz, hogy az ólombázisú festékektől és a vízvezetéktől megszabaduljanak, a szakértők szerint 1 billió dollárra (290 000 milliárd forintra) lenne szükség. Azonban egyelőre sem az állam, sem a tagállami kormányok nem akarnak erre költeni, mivel a folyamat a szerény becslések alapján is 25 évig tartana.