új hír érkezett
 • Tíz éve nem volt ekkora magyar siker

  Dzindzisz Sztefan, 2017. március 20. hétfő, 16:55

  Az elmúlt tíz év legjobb első hétvégi eredményét produkálta a Kincsem című magyar romantikus kalandfilm, amelyre a premier előtti vetítésekkel együtt több mint 72 ezer jegyet váltotta. A Fórum Hungary közleménye szerint az országszerte több mint 80 moziban látható Kincsem eddigi bevétele megközelíti a 100 millió forintot. Herendi Gábor új filmje március 16-án debütált a mozikban. 

  A hazai viszonylatban kiemelkedő, 2,9 milliárd forint összköltségvetésű alkotást több mint két milliárd forinttal támogatta a Magyar Nemzeti Filmalap – írja az MTI. Ez az eddigi legdrágább magyar film.

 • Újabb mérföldkőnél a Kincsem

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 14:00

  Több mint három hónappal a bemutatóját követően is jelentős az érdeklődés a Kincsem című romantikus kalandfilm iránt a magyar mozikban: Herendi Gábor alkotása átlépte a 400 ezres nézőszámot a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója.

  A film az eddig elért 532,5 millió forintos bevételével "minden idők legjövedelmezőbb magyar filmje" lett. A Kincsem továbbra is látható a mozikban és hamarosan akadálymentesített felirattal ellátva is vetítik országszerte.

 • Kiderült, hova szerződik Bochkor Gábor

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 13:18

  Az ATV leigazolta Bochkor Gábort, aki szeptembertől heti egy alkalommal egy szórakoztató műsorral jelentkezik majd - írja a Comment:com.

  A blog szerint bár Bochkorról nem a TV2 jut az ember eszébe elüször, jól illeszkedik a Hajdú-Sváby-Kárász-Gaál-Trvtko-Demcsák-Bombera sorba.

  Bockor műsora nem klasszikus talkshow lesz, hanem leginkább olyan, mint amit Bochkor a Music FM-en reggelente, az Önindítóban csinál, azaz a közszájon forgó témákat boncolgatnak majd.

  A heti egyszer, egy órában jelentkező műsor az ATV vasárnapi műsorrendjébe kerül be a Napló Sváby Andrással és az Esti Frizbi Hajdú Péterrel közé.

  Bochkor utoljára 2012-ben szerepelt a TV2-n a Megasztárban, korábban olyan műsorokban tűnt fel, mint a Csaó Darwin!, a Nem a te napod, vagy a Buzera, de az RTL Csattanójában is szerepelt. A tévéműsor mellett Bochkor viszi tovább az Önindítót is - írja a Comment:com

 • Tudja mennyit ér a Nagy-korallzátony?

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 12:45

  Ötvenhat milliárd ausztrál dollárt (11 734 milliárd forint) ér a Nagy-korallzátony, és kulcsfontosságú szerepet játszik Ausztrália gazdaságának támogatásában - állapították meg szakértők.

  A világörökségi helyszínek közé tartozó Nagy-korallzátony 6,4 milliárd ausztrál dollár gazdasági bevételt generál évente, és nagyjából 64 ezer ausztrálnak biztosít munkahelyet egyebek között a turisztikai szektorban - írja az MTI a BBC News nyomán-

  A szakemberek gazdasági modellek révén számolták ki, hogy a korallzátony 29 milliárd ausztrál dollárral járul hozzá az ország turisztikai, és 3,2 milliárd ausztrál dollárral a rekreációs szolgáltatásokból eredő bevételeihez, illetve "nem közvetlen" módon további 23,8 milliárd ausztrál dollárt hoz a konyhára.

  A világ legnagyobb korallzátonya jelenleg történelme legsúlyosabb fehéredését éli át. A leginkább érintett terület a Port Douglas turistavárostól északra lévő régió: itt a sekélyvízi korallok mintegy 70 százaléka már elpusztult, de a Cairns és Townsville közelében lévő területeket is erősen érinti a fehéredés.

  A korallok nagyon érzékeny organizmusok, amelyeknek meghatározott hőmérsékletre van szükségük. Szimbiózisban élnek bizonyos egysejtű algákkal, ezektől nyerik színüket is. Ha növekszik a hőmérséklet, a korallok kilökik az algákat, ezzel színüket is elveszítik. Ha ez a helyzet túl sokáig áll fenn, a korallok teljesen elhalnak.

  A fehéredés oka a kutatók szerint elsősorban a klímaváltozás és ezzel összefüggésben az óceánok felmelegedése, de komoly kockázatot jelentenek a tengervízbe jutó mezőgazdasági és ipari szennyező anyagok, a part menti települések fejlesztése és az illegális halászat is.