új hír érkezett
 • Olimpia: korrupcióval vádolják a riói polgármestert

  Szabó Zsuzsanna, 2017. április 13. csütörtök, 14:12

  Korrupcióval gyanúsítják Rio de Janeiro volt polgármesterét, Eduardo Paest a tavalyi olimpiával és paralimpiával kapcsolatban megkötött szerződések miatt - írja az MTI. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a brazil O Estado Sao Paulo napilap úgy tudja, hogy Paes 4,8 millió euró (körülbelül 1,5 milliárd forint) kenőpénzt fogadott el az Odebrecht cégtől, amely több riói projektben is szerepet kapott. Cserébe az volt a feladata, hogy "megkönnyítse az olimpiai beruházásokról szóló szerződések" megkötését.

  A volt polgármester tagadta, hogy törvényszegést követett volna el, a lap híréről pedig azt mondta, hogy "abszurd" és "hazugság". A 47 éves Paes - akinek január elsején járt le a megbízatása - közölte, soha nem kért kenőpénzt az olimpiával kapcsolatos munkálatok miatt.

  MTI/AP
 • Nevet vált egy magyar egyetem

  Szabó Dániel, 2017. december 14. csütörtök, 13:57

  A Zsigmond Király Egyetem új néven, Milton Friedman Egyetemként és új szerepben jelentkezik a magyar felsőoktatási piacon – idézik az intézmény közleményében az egyetem elnökét, Dr. Pártos Ferencet.

  MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

  A névváltoztatás apropóját az adja, hogy az új fenntartó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség hosszú távú stratégiája alapján azt a célt tűzte ki, hogy a megújuló intézmény meghatározó szerepet töltsön be a magyar felsőoktatásban. Az adminisztratív folyamat befejeztével a Milton Friedman Egyetem elnevezésre váltanak. Ebben a törekvésben, a néhai Milton Friedman, Nobel díjas, magyar- zsidó származású közgazdász családja és a szellemi örökségét gondozó alapítvány az egyetemet formálisan is támogatja.

  Jövőre több új magyar nyelvű szakképzés is indul. Egyebek mellett pilóta- és kapcsolódó informatikai képzési program kezdődik. A sportlétesítménymenedzsment, az online pénzügy-számvitel és a szociális gondozó oktatási egységek a piaci igények és a küldetés közös metszetében születtek.

 • Megkezdődött csütörtökön a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű jótékonysági akciója, amelyben december 19-ig tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak a kijelölt Spar üzletekben és az Interspar áruházakban országszerte - írja az MTI. 

  Idén 21. alkalommal szervezik meg közösen az Adni Öröm! elnevezésű jótékonysági kezdeményezést. Az akció is hozzájárul ahhoz, hogy esélyt adjon a rászorulók méltó mindennapjaihoz, valamint az összetartozás érzését erősítse a jóért tenni akaró emberek és azok között, akik várják a segítséget - mondta Kozma Imre, a szeretetszolgálat alapító elnöke az akció elindítása alkalmából rendezett budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön.

  Illusztráció (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

  Az elmúlt két évtizedben több ezer tonna tartósélelmiszert gyűjtöttek az akcióban, az adomány tavaly elérte a 288 tonnát. Idén 161 Spar és Interspar szólítja meg a boltokba betérőket, hogy vásároljanak tartósélelmiszert a rászoruló családoknak is. Az érdeklődők a www.adniorom.hu oldalon találhatják meg az akcióban résztvevő üzleteket - idézi az MTI Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetőjét.

 • Ékszertolvajra vadászik a rendőrség

  Szabó Dániel, 2017. december 14. csütörtök, 11:17

  Rendőrjárőrök fogtak el egy férfit hajnali 1 óra körül csütörtökön, aki ékszereket akart elvinni egy ékszerüzletből Békésen. Társa is volt, őt még keresik - írja a Police.hu.

  Békésen, a Széchenyi téren volt a tettenérés, a gyanúsított egy ékszerbolttól akart elindulni a motorjával. A gyalogos szolgálatot ellátó rendőrök először arra figyeltek fel, hogy megszólalt az épület riasztója. Ezután látták meg egy zsákot a férfinél. Megakadályozták abban, hogy elinduljon, majd előállították. Egy társa is volt, aki a rendőrök érkezése előtt elment a helyszínről, őt nagy erőkkel keresik. 

  Forrás: Police.hu

  A Békési Rendőrkapitányság lopás bűntett miatt rendelt el nyomozást és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozóival vizsgálják a bűncselekmény körülményeit.