új hír érkezett
 • Olimpia: korrupcióval vádolják a riói polgármestert

  Szabó Zsuzsanna, 2017. április 13. csütörtök, 14:12

  Korrupcióval gyanúsítják Rio de Janeiro volt polgármesterét, Eduardo Paest a tavalyi olimpiával és paralimpiával kapcsolatban megkötött szerződések miatt - írja az MTI. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság csütörtöki tájékoztatása szerint a brazil O Estado Sao Paulo napilap úgy tudja, hogy Paes 4,8 millió euró (körülbelül 1,5 milliárd forint) kenőpénzt fogadott el az Odebrecht cégtől, amely több riói projektben is szerepet kapott. Cserébe az volt a feladata, hogy "megkönnyítse az olimpiai beruházásokról szóló szerződések" megkötését.

  A volt polgármester tagadta, hogy törvényszegést követett volna el, a lap híréről pedig azt mondta, hogy "abszurd" és "hazugság". A 47 éves Paes - akinek január elsején járt le a megbízatása - közölte, soha nem kért kenőpénzt az olimpiával kapcsolatos munkálatok miatt.

  MTI/AP
 • Trackman, avagy a Vágányember úgy néz ki, mint egy felül nagyon kigyúrt, de a lábazós napokat módszeresen elhanyagoló József Attila, aki gyúrás után megtömte magát pszichedelikummal, és ennek hatására fejébe vette, hogy ő bizony egy vonatos szuperhős - ad tökéletesen pontos leírást a Magyar Államvasutak kabalafigura-pályázatának győzteséről az azt kiszúró Kreatív.

  Forrás: MÁV

  A MÁV még júliusban hirdette meg a versenyt, olyan elvárásokkal, hogy utaljon a vasúti személyszállításra, az arculatot tekintve legyen modern, a mai kornak megfelelő megjelenésű, legyen szerethető figura, amelyhez pozitív gondolatok, tulajdonságok társíthatók, valamint lehetőség szerint mutasson jól a vasúti járművek belső terében is, azokban legyen könnyen elhelyezhető. Utóbbi kitétel alapján Trackmannel valószínűleg még találkozhatnak az utasok a vonatkocsikban, matricaként vagy egyéb módon.

  A céget a köznyelvben gyakran kapcsolják össze a késésekkel, amely koncepcióba a szuperhősös vonulat is beleillik. Ugyanis bár a 2010-es évek elején a Marvel képregényes univerzumának különböző megfilmesítései letarolták a mozikat, addig 2017-re alaposan visszaesett az érdeklődés az adaptációk iránt. Arra pedig kicsi a valószínűség, hogy Vágányember képes lenne újra felpörgetni a szuperhőslázat.

 • Visszatér az MTV legendás műsora

  Domokos László, 2017. augusztus 18. péntek, 11:11

  A Viacom műsorszolgálató korábban bejelentette, hogy október 3-ától bővítik az MTV profilját Magyarországon, és oda költöztetik át a magyar zenei műsorokat a VIVA-ról, illetve bővítik is azokat.

  A friss hír szerint ősszel visszatér az MTV Unplugged, melyben 1989 és 2000 között olyan előadók és zenekarok adtak lecsupaszított, akusztikus koncerteket, mint a Nirvana, a Pearl Jam, Neil Young, az R.E.M., vagy a Cure - írta a hvg.hu.

  A Variety szerint az első koncertet a Los Angeles-i Ace Hotelben veszik fel, a fellépő Shawn Mendez lesz, és a műsor szeptember 8-án kerül adásba.

 • Az amerikai Mylan nevű gyógyszergyártó cég az egyik kedvence a kapzsi egészségügyi vállalatok köré összeesküvés-elméleteket kiötlőknek, ugyanis a társaság egyszerre bánt tisztességtelenül a fogyasztókkal, és kapott komoly állami támogatásokat.

  Az Egyesült Államok piacán ugyanis gyakorlatilag egyedüliként árusíthatta EpiPen nevű termékét, mely az allergiás rohamokban szenvedők életét mentheti meg, ha időben megkapják egy rovarcsípés után.

  Shutterstock

  A gyártó tisztességtelen piaci gyakorlatát mutatja, hogy monopolhelyzetében nem adott engedélyt az EpiPen generikus változatainak gyártására, vagyis hogy más cégek is piacra vigyék a tőlük vásárolt licensz alapján készült termékeket. Ennek ellenére a Mylan az EpiPennel történő gyógyszeres eljárást az amerikai hatóságoknál generikusnak nevezte. Ami igaz is volt: az adrenalin-terápiát valóban általánosan használják. A minősítésnek hála az amerikai TB-nek tekinthető Medicaidtől kapott állami támogatás alig 13 százalékát kellett visszatérítenie, miközben egyedi gyógyszerként 22 százalékot kellett volna a szövetségi kormánynak utalnia. Hogy még ördögibb legyen, a gyógyszer árát néhány év alatt 100 dollárról 600 dollárra emelte - írja a Gizmodo

  Az eljárás miatt Massachussetts állam, több másik gyártó - köztük a francia Sanofi SA - és a szövetségi kormány is fellépett. Végül egy 465 millió forintos bírságban maradtak. A büntetés miatt a cég részvényei esni kezdtek, március és április között 23 százalékot veszítettek az árukból. Miközben a Sanofi beléphetett az amerikai piacra és ezzel a Mylan részesedése az epinefrin-piacból 95 százalékról 71 százalékra esett.