új hír érkezett
 • Emelkedett a gázolaj ára

  , 2017. április 21. péntek, 08:17

   Emelte bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára nem változott.

  Az emeléssel a gázolaj átlagára 365 forintra nőtt, a benzin 366 forint maradt.


  Kapott_NEM_jelenik_meg_FE-n
 • A Pécsi Tudományegyetem (PTE) együttműködésével készített 93 perces nagyjátékfilmet az egyetem klinikáján aneszteziológusként és intenzív-terápiás orvosként is dolgozó Vámos Zoltán. A Parázs a szívnek című romantikus alkotás január 18-tól kerül a mozikba.

  A film pécsi író-rendezője az MTI-vel közölte: a "fájdalmas, őszinte szerelmi történetet" mások mellett Szabó Erika, Viktor Balázs, Turi Bálint, Gulyás Ádám és Csöre Gábor kelti életre a filmvásznon. A mozifilmeket, színdarabokat és dalszövegeket író, valamint színházi rendezéssel is foglalkozó orvos felidézte: 1999 óta készít kisjátékfilmeket, klipeket. 

  Első nagyjátékfilmjét 2015-ben kezdték el forgatni csaknem 45 millió forintos büdzséből, a pécsi egyetem jelentős támogatásával - ismertette. • A szokásostól nagyon eltérő illatú parfümöket is lehet ma már rendelni egy New York-i központú cég, a Demeter Fragrance webáruházából. 

  Kapható náluk például macskaillatú parfüm, amelyet több mint egy évtizedes munka után sikerült megcsinálni. A legnépszerűbb illat a babahintőporokat idézi. 

  Lehet rendelni továbbá esőillatú, ravatalozóillatú parfümöt is. A parfümök ára jellemzően 5 dollártól indul, ezért 15 millilitereset adnak. Ugyanakkor Magyarországra történő rendelésre további 40 dollárt kell fizetni.

  (Képünk illusztráció) • Részt vesznek a februári, phjongcshangi téli olimpián az orosz sportolók, akik a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) múlt heti határozata szerint csak semleges zászló alatt versenyezhetnek majd a játékokon.

  Az indulásról szóló egyhangú döntés kedden, az úgynevezett olimpiai gyűlésen született meg - írja az MTI, a TASSZ orosz hírügynökségre hivatkozva.

  Az orosz doppingbotrány miatt a NOB végrehajtó bizottsága múlt kedden felfüggesztette az Orosz Olimpiai Bizottságot, ezzel egyben kizárta a dél-koreai játékokról, és csak semlegesként, az ötkarikás zászló alatt engedélyezte az orosz sportolók indulását.

  A 2018-as téli olimpiát február 9. és 25. között rendezik a Phjongcshangban.


  Fotó: Pixabay