új hír érkezett
 • Lesz-e elég méz az idén?

  Papp Zsolt, 2017. április 21. péntek, 10:31

  Ha az elmúlt napok szélsőséges időjárása miatt elfagy az akácvirág, ami a magyar méhészet fő nektár forrása, akkor rossz méztermés várható az idén. A károkat még nem mérték fel - mondta Takács Ferenc, méhész pénteken az M1 aktuális csatornán - írj az MTI.

  A szakértő hozzátette, hogy a mostani időszak a repce virágzás időszaka is, ezért a repceméz termésre biztosan kihat a szélsőségesen rossz időjárás. 

  A méz minősége ugyanakkor nem függ össze az időjárással, tehát ha a méhek ki tudnak menni és be tudják hozni a nektárt, akkor kiváló minőségű lesz a méz. Azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a hőmérséklet nem éri el a 10 Celsius fokot, a méhek nem hagyják el kaptárt.

 • Utcát kapott az MTK volt elnöke

  Domokos Erika, 2017. június 27. kedd, 12:28

  Az MTK és a VIII. kerületi önkormányzat az új Hidegkuti Nándor Stadion mellett utcát nevezett el - a korábbi Törökbecse utcát - Brüll Alfrédról, a klub legendás elnökéről - írja az MTI. "Több éve fogalmazódott meg az igény, hogy a stadion, majd az új stadion mellett utcát nevezzünk el Brüll Alfrédról. Az öröksége nemes örökség, egyszerre kulturális, sport- és közösségépítő örökség" - mondta Deutsch Tamás, az MTK elnöke az utcanévtábla-avatón. Kiemelte: Brüll Alfréd életében 25 magyarországi és európai sportszervezet megalakításában vett részt, alapító elnöke volt a birkózóknak, s az MTK-t nagy klubbá tette.

  Brüll Alfréd, aki 1944-ben a holokauszt áldozata lett, 1905-től 1940-es feloszlatásáig volt az MTK elnöke.

  MTI Fotó: Illyés Tibor

   

 • Ismét látogatható az új helyre költöztetett Aeropark. A repülőgép múzeum a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójának bővítése miatt tavasszal költözött át a repülőtéri felüljáró mellé - írta az MTI. A Malév életében egykor meghatározó szerepet játszó, a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe tartozó repülőgép típusok, valamint a speciális repülőtéri járművek exkluzív környezetbe kerültek, a repülőgépek különleges éjszakai megvilágítást is kaptak - tájékoztatott a múzeum.

  Megépült egy valósághű futópálya kicsinyített mása, ami több mint 20 méter hosszú. A szabadtéri múzeumban a 11 légijármű mellett oldtimer repülőtéri autók is láthatók, valamint szimulátor és egy modelleket, repüléssel kapcsolatos emléktárgyakat árusító bolt is működik.

  MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • Az MTI térképre tette a melegrekordokat Magyarországon. Az alábbi ábrán a megfigyelőállomásokon 1901 és 2015 között mért maximum hőmérsékletek láthatóak.

  Melegrekordok Magyarországon

  Forrás: MTI/MTVA/KSH