új hír érkezett
 • Megérkezett az első közvetlen teherszállító vonat Kínából

  , 2017. április 21. péntek, 11:46

   Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az EKOL Logistics Kft. szervezésében - írja az MTI. 

  A 650 méter hosszú tehervonat 41 konténert szállított több mint 1 millió dollár értékű - főként ruházatból, acélból, elektronikából és játékokból álló - rakománnyal, a menetidő 17 nap volt, a legtávolabbról, a Jivu nevű településről érkező áru több mint 10 ezer kilométert tett meg.

 • Gyakorlatilag minden legális internetes szolgáltatásokat nyújtó cég megszakította a kapcsolatait a neonáci The Daily Stormer portállal – írta a CNN. Már a web site elnevezése is beszédes: átvették a náci Der Strürmer újság címét. A portál az elmúlt hónapokban került előtérbe az amerikai médiában, miután Donald Trump elnökké válása óta megerősödtek az fehér nacionalisták és a neonáci mozgalmak. Az államfő csak a közvélemény erős nyomására hajlandó egyrészt-másrészt mondatok helyett egyértelműen elítélni ezeket a szervezeteket.

  Fotó: MTI

  A sajtóorgánummal először a GoDaddy internetszolgáltató és a Google szakította meg a kapcsolatot, majd követte ezeket a Couldflare számítástechnikai biztonsági cég. Ez utóbbi sérülékennyé tette a portált a legkülönbözőbb internetes támogatásokkal szemben. A Cloudflare vezetője hosszan magyarázkodott azért, hogy eddig segítették szolgáltatásukkal a szélsőséges portált. Mint írta: alapelvük, hogy semlegesen viszonyulnak ügyfeleik mondanivalójához, ám az elmúlt napokban már azt feltelezték róluk, hogy titokban egyetértenek a The Daily Stormer szerkesztőivel.

  A világháló amerikai rendszeréből kihajított portál nem sokkal ezt követen .ru végződéssel orosz technikai háttérrel jelent meg újra, ám később ez is kihalt, mert a RU-CENTER, amely biztosította az új domainnév bejegyzését, szintén szükségét érezte, hogy elhatárolódjon a náci web site-tól. Így a site már csak az úgynevezett dark weben érhető el, azaz a sötétségbe veszett a megszokott internetes böngészők használóinak szeme elől.

 • Így tünteti el a valóságot az állami média

  Komócsin Sándor, 2017. augusztus 17. csütörtök, 17:01

  Az orosz média megtalálta a módját, hogy pozitív hírként tálalja a negatív hírt Vlagyimir Putyinról - írja a Moscow Times. A Pew Reseach Center 37 ország közel 41 ezer lakója körében végzett felmérése szerint a válaszadók alig több mint negyede, 26 százaléka bízik az orosz államfő külpolitikájában, Oroszországról 34 százalékuknak van jó véleménye, míg 31 százalékuk az országukat súlyosan fenyegető veszélyt lát az oroszokban. A Pew ennek alapján azzal a felütéssel adta közre eredményeit, hogy az emberek világon kedvezőtlenül ítélik meg Putyint és Oroszországot.

  Forrás: MTI/EPA

  A Kreml kezében lévő média nem találta megfelelőnek ezt a címet, ezért azzal tálalta a közvélemény-kutatás eredményeinek egy részét, miszerint: Kétszeresére nőtt Putyin népszerűsége az amerikai republikánusok körében. A Pew azt találta, hogy a magukat demokratának vallók 13 százaléka bízik az orosz államfőben, míg a republikánusok körében 34 százalék ez az arány. Két éve még 20, illetve 17 százalékot mértek.

  Más sajtóorgánumok azzal adták közre a kutatási eredményeket, hogy a világ jobban bízik Putyinban, mint Trumpban. Görögországban, Libanonban, Németországban és több további országban valóban ez a helyzet, de például Indiában, Izraelben és Nagy-Britanniában ennek fordítottja kettejük megítélése. A Pew kutatásából kiderült, hogy míg az amerikaiaknak csak 23 százaléka bízik Putyinban, addig az oroszok 53 százaléka Trumpban. Ez az adatpár valahogy kimaradt az orosz sajtóhírekből.

 • A kiterjesztett valóság segítségével ismerhetnek meg európai védett állatokat a mosonmagyaróvári Futura Interaktív Természettudományi Élményközpontban a látogatók. A tárlatot szeptember 17-ig nézhetik meg az érdeklődők, de ehhez mindenképpen magukkal vinni az okostelefonjukat. Arra letöltve egy speciális alkalmazást, a barnamedvék, a teknősök, a jegesmedvék, a denevérek, a hódok, a tigrisek, a pandák, a szürkefarkasok és a hópárducok életével, természetével és élőhelyével lehet megismerkedni - számol be az MTI.


  MTI Fotó: Krizsán Csaba

  Az állatokat virtuálisan meg is simogathatják és fényképezkedhetnek is velük. Az ideiglenes tárlat után terveznek a szigetközi védett állatfajokról egy állandó kiállítást létrehozni, ehhez a tervek már elkészültek.