új hír érkezett
 • Megérkezett az első közvetlen teherszállító vonat Kínából

  , 2017. április 21. péntek, 11:46

   Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az EKOL Logistics Kft. szervezésében - írja az MTI. 

  A 650 méter hosszú tehervonat 41 konténert szállított több mint 1 millió dollár értékű - főként ruházatból, acélból, elektronikából és játékokból álló - rakománnyal, a menetidő 17 nap volt, a legtávolabbról, a Jivu nevű településről érkező áru több mint 10 ezer kilométert tett meg.

 • Megnyitotta első szállodáját a Mercure Szerbiában - adta hírül a lánc.

  A hotelt az AccorHotels kelete-európai partnere, az Orbis Hotel Group üzemelteti együtt a befektető LAMPSA Hellenic Hotels-szel.

  Forrás: AccorHotels

  A belvárosi épületben 73 szoba egy étterem és egy konferenciaterem található.

  A Mercure Belgrade Excelsiorral egy teljesen új piacra lépett be az AccorHotels. Ez a kétmilliós városnak sem jön rosszul, amely - a Szerb Turisztikai Szövetség Kereskedelmi Kamarájának titkára szerint - egyre több befektetőt és sok turistát vonz.

  A Mercure az AccorHotels márkája, amely 750 szállodával rendelkezik 58 országban. Magnának az AccorHotelsnek több mint 4,200 szállodája, resortja, rezidenciája van, továbbá 10,000 privát szállással rendelkezik világszerte.

  Forrás: AccorHotels

  A üzemeltetésért felelős Orbis Group a legnagyobb szállodahálózat Lengyelországban és Kelet-Európában. Az Orbis 120 szállodából áll és az AccorHotels márkáinak a kizárólagos képviselője 16 országban, köztük itthon is.

 • Vajon észrevették-e az autósok, hogy vidéki útjaik után mostanában jóval kevesebb „bogarat” kell eltávolítaniuk járművük szélvédőjéről, mint tíz évvel ezelőtt? - teszi fel a kérdést a BBC egy tudományos kutatás megdöbbentő eredményéről szóló cikkében. A kutatók régóta sejtik, hogy csökken a repülő rovarok száma, ám az új bizonyítékok, amelyekből kiderül, milyen őrült tempójú a zuhanás, még őket is meglepték. A Németország 63 természetvédelmi területén végzett mérések tanúsága szerint közel 30 év alatt 75 százalékkal esett a repülő rovarok száma.

  Ez az első vizsgálat, amely a méhektől a pillangókon át a molylepkékig a repülő rovarok teljes körére kiterjedt, és megerősítette a számuk zsugorodásával kapcsolatos gyanúnkat – mondja Caspar Hallmann holland egyetemi professzor.

  A legmegdöbbentőbb, hogy az 1989-ben kezdődött kutatás során semmilyen összefüggést nem találtak az állatok élőhelye és zuhanó száma között. Mivel a vizsgálatokat természetvédelmi területeken végezték, a környezetre nem volt közvetlen hatással az emberi tevékenység, az urbanizáció, illetve az agrárgazdálkodás.

  Ezért a tudósoknak fogalmuk sincs arról, mi okozza a repülő rovarok számának évi átlag hatszázalékos csökkenését. Nem szabad elfelejteni, hogy ezek az állatok fontos szerepet játszanak a növények beporzásában, illetve a táplálkozási lánc alján a madarak, a denevérek és a hüllők táplálékforrásai. Lynn Dicks angol kutató felhívja a figyelmet arra, hogy nagy számuk is szükséges ahhoz, hogy betölthessék szerepüket a természet működésében.

 • Meghalt a híres francia színésznő

  Szász Péter, 2017. október 19. csütörtök, 14:54

  Százéves korában elhunyt Danielle Darrieux, a francia mozi legendás színésznője, aki az egyik leghosszabb karriert tudhat magáénak Franciaországban és Hollywoodban - írja az MTI a család közlése nyomán.

  "Az egészségi állapota az elmúlt hetekben egy kisebb esést követően kezdett romlani, kedden pedig elaludt, mondhatjuk így" - fogalmazott társa, Jacques Jenvrin.

  Danielle Darrieux több mint száz francia és amerikai filmben játszott. A második világháború előtti generációk női szépségideálját testesítette meg.

  Danielle Darrieux 1983-ban
  AFP