új hír érkezett
 • Megérkezett az első közvetlen teherszállító vonat Kínából

  Papp Zsolt, 2017. április 21. péntek, 11:46

   Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az EKOL Logistics Kft. szervezésében - írja az MTI. 

  A 650 méter hosszú tehervonat 41 konténert szállított több mint 1 millió dollár értékű - főként ruházatból, acélból, elektronikából és játékokból álló - rakománnyal, a menetidő 17 nap volt, a legtávolabbról, a Jivu nevű településről érkező áru több mint 10 ezer kilométert tett meg.

 • Bezár a nagymúltú étterem Budán

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 18:00

  A hónap végével bezár a Gyorskocsi utcai Pajtás étterem - szúrta ki a 444.hu. A bejelentés az étterem Facebook-oldalán jelent meg.

  A bejegyzés szerint a vezetői döntésről a dolgozók is hétfőn értesültek.

  Az étterem 1969-ben nyitott. Különlegességét az adja, hogy itt nemcsak a klasszikus szocialista-kádárista önkiszolgálóétterem-szerkezet és -menüsor maradt meg szinte érintetlenül, hanem a teljes berendezés is, ami egyfajta skanzenné avatta a helyet - olvasható a portálon.

 • Kihantolják Salvador Dalit

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 16:24

  Elrendelte Salvador Dalí holttestének kihantolását egy apasági vizsgálathoz hétfőn egy madridi bíróság.

  Az 1989-ben elhunyt világhírű szürrealista művészről egy Katalóniában élő 61 éves nő állítja, hogy az apja.

  Pilar Abel 2015-ben fordult a bírósághoz, amely tavaly kimondta: az apasági teszthez DNS-mintát vehetnek Salvador Dalí halotti maszkjáról. Azonban úgy tűnik, ez nem hozott eredményt, a bíró szerint az apaság megállapításához szükség van Dalí maradványainak exhumálására, ugyanis nincs más módja a mintavételnek: sem olyan biológiai minták, sem olyan személyes tárgyak nem maradtak fenn, amelyek alapján elvégezhető lenne a vizsgálat.

  Enrique Blánquez ügyvéd, aki az eljárásban Pilar Abelt képviseli, a spanyol sajtónak azt mondta: arra számít, hogy a Spanyolország északkeleti részén, Figuerasban eltemetett művész földi maradványainak exhumálás még júliusban megtörténik.

  Pilar Abel azt állítja: édesanyja és a festő titkos kapcsolatot folytatott az 1950-es évek közepén. Elmondása szerint szülei akkor ismerkedett meg, amikor az asszony háztartási alkalmazottként dolgozott Cadaquésben a festő barátainál. Egy tanút is talált, aki a bíróság előtt igazolta a szerelmi viszonyt.

  Pilar Abel azt szeretné elérni, hogy a bíróság mondja ki: ő Salvador Dalí lánya, és ha ez bebizonyosodik, jelentős értékű örökségre tarthat igényt.

 • Elloptak 1,5 millió liter gázolajat

  Szász Péter, 2017. június 26. hétfő, 15:12

  Fegyveres kalózok hatalmukba kerítettek egy thaiföldi tartályhajót, és mintegy 1,5 millió liter dízel üzemanyagot szivattyúztak ki belőle - közölte hétfőn a Straits Times című szingapúri lap az MTI szerint.

  Az Asia News Network hétfői beszámolója szerint a hajó éppen Szingapúrból tartott a dél-thaiföldi Szongkhla tartomány felé, amikor a lőfegyverekkel és késekkel felfegyverkezett kalózok megtámadták, és felkapaszkodtak a fedélzetére. A hat kalóz foglyul ejtette a hajó kapitányát és a 16 fős legénységét, elvette értéktárgyait, megsemmisítette a hajó távközlési berendezéseit, ezért a legénység nem tudta értesíteni a hajózási hatóságokat. A támadók mintegy 1,5 millió liter üzemanyagot szivattyúztak át a hajójukba a 3,8 millió liter dízelolajat szállító uszály tartályaiból. A kalózok nem bántalmazták a legénységet, és a lopás után hajójukkal elhagyták a helyszínt.

  Az olajtanker végül a Szongkhla tartománytól nem messze található Nu szigetén kötött ki.