új hír érkezett
 • Orbán Viktort kifütyülték Grúziában

  Papp Zsolt, 2017. április 21. péntek, 12:50

  Orbán Viktor miniszterelnök magyar-grúz üzleti fórumra érkezett Grúziába, Tbiliszibe pénteken, ahol a CEU mellett kiálló demonstrálók várták. Ahogy kiszállt az autóból, a tüntetők fütyülni kezdtek - olvasható az Indexen.

  A Marriott Hotel előtt összegyűlt tömeg egy része helyi média szerint elfogadhatatlannak tartja, hogy Közép-Európa egyik legjobb egyetemének megy neki a magyar miniszterelnök, ami szerintük mélyen antidemokratikus.

 • Utcát kapott az MTK volt elnöke

  Domokos Erika, 2017. június 27. kedd, 12:28

  Az MTK és a VIII. kerületi önkormányzat az új Hidegkuti Nándor Stadion mellett utcát nevezett el - a korábbi Törökbecse utcát - Brüll Alfrédról, a klub legendás elnökéről - írja az MTI. "Több éve fogalmazódott meg az igény, hogy a stadion, majd az új stadion mellett utcát nevezzünk el Brüll Alfrédról. Az öröksége nemes örökség, egyszerre kulturális, sport- és közösségépítő örökség" - mondta Deutsch Tamás, az MTK elnöke az utcanévtábla-avatón. Kiemelte: Brüll Alfréd életében 25 magyarországi és európai sportszervezet megalakításában vett részt, alapító elnöke volt a birkózóknak, s az MTK-t nagy klubbá tette.

  Brüll Alfréd, aki 1944-ben a holokauszt áldozata lett, 1905-től 1940-es feloszlatásáig volt az MTK elnöke.

  MTI Fotó: Illyés Tibor

   

 • Ismét látogatható az új helyre költöztetett Aeropark. A repülőgép múzeum a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér parkolójának bővítése miatt tavasszal költözött át a repülőtéri felüljáró mellé - írta az MTI. A Malév életében egykor meghatározó szerepet játszó, a Közlekedési Múzeum gyűjteményébe tartozó repülőgép típusok, valamint a speciális repülőtéri járművek exkluzív környezetbe kerültek, a repülőgépek különleges éjszakai megvilágítást is kaptak - tájékoztatott a múzeum.

  Megépült egy valósághű futópálya kicsinyített mása, ami több mint 20 méter hosszú. A szabadtéri múzeumban a 11 légijármű mellett oldtimer repülőtéri autók is láthatók, valamint szimulátor és egy modelleket, repüléssel kapcsolatos emléktárgyakat árusító bolt is működik.

  MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • Az MTI térképre tette a melegrekordokat Magyarországon. Az alábbi ábrán a megfigyelőállomásokon 1901 és 2015 között mért maximum hőmérsékletek láthatóak.

  Melegrekordok Magyarországon

  Forrás: MTI/MTVA/KSH