új hír érkezett
 • Ezt is megéltük: lesz Nutella-étterem

  Dzindzisz Sztefan, 2017. május 19. péntek, 14:33

  A Ferrero bejelentette, hogy megnyitja a világ első hivatalos Nutella éttermét, ahol Nutellával készített Nutellaételeket lehet majd fogyasztani – szúrta ki az Index. A Nutella Café május 31-én nyit Chicagóban, és a Chicago Tribune szerint olyan, mint besétálni egy üveg Nutellába.

  „A Nutella világát akartuk elhozni a rajongóknak, hogy át tudják élni a márka lényegét” – fogalmazott Noah Szporn, a cég szóvivője.

 • Egy lépéssel közelebb került Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója az első vákuumcsatornás mágnesvonat (hyperloop) pálya kiépítéséhez - írta az MTI. Musk twitter üzenetben jelentette be, hogy "szóbeli kormányzati jóváhagyást" kapott a Washington D.C. és New York közötti hyperloop pálya megépítéséhez, bár azt nem közölte, hogy pontosan kitől.

  "Most kaptam szóbeli beleegyezést arra, hogy a Boring Co. megépíthesse a New York - Philadelphia - Baltimore - Washington D.C. hyperloop pályát. A menetidő New York és Washington központjai között 29 perc lesz" - írta Musk twitter üzenetben. (A két nagyváros közti távolság mintegy 365 kilométer - a szerk.) A távolsági tömegközlekedés forradalmasítására szánt hyperloop technológia vákuumcsatornában közlekedteti nagy sebességgel a mágnesesen lebegtetett szerelvényeket. Musk nemrégiben hozta létre Boring Co. vállalatát hyperloop alagutak fúrására.

  Teszt szerelvény, forrás: Reuters
 • A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készített panorámafelvételekkel bővült szerdán a Google térkép-szolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy saját maguk fedezzék fel az űrállomás mind a 15 modulját, és megismerjék az asztronauták mindennapjait - írja az MTI.

  A Google az emberrel történő első holdra szállás 48. évfordulójához időzítve jelentette meg az idén tízéves Street View első gravitáció-mentes gyűjteményét - olvasható a Google sajtóiroda közleményében. Az ISS mind a 15 modulján végigkalauzoló virtuális túrán a felhasználók olyan érdekes feljegyzésekkel is találkozhatnak, mint hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek. Az érdeklődők beleshetnek a Columbus kutatólaboratóriumba, s közelebbről megtekinthetik az immár 16 éve működő űrállomáson kikötő két járművet, a SpaceX Dragont és az Orbital Cygnust.


  Kapott_NEM_jelenik_meg_FE-n
 • Olimpiai bajnokkal erősít a Jobbik

  Domokos Erika, 2017. július 20. csütörtök, 16:40

  Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó is erősíti majd a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeinek sorát. A Somogy megyei 3. számú országos egyéni választókerületben méretteti meg magát 2018-ban - derült ki az olimpikon Dúró Dórával, a párt országgyűlési képviselőjével közösen tartott marcali sajtótájékoztatóján, amiről az Alfahír írt.

  "Olimpiai bajnokként széleskörű ismertségre és elismerésre tettem szert, és úgy érzem, megvan a társadalmi felelősségem abban, hogyha országunkat érintő káros folyamatokat észlelek, akkor fölemeljem a szavamat. Az elmúlt időszakban pedig sajnos igen sok minden ellen muszáj szót emelni" - nyilatkozta Steinmetz Ádám a portálnak. A volt sportoló elsősorban a somogyi emberek véleményét és igényeit szeretné közvetíteni, illetve az ő problémáikat országos szinten megoldani. "Ezen kívül - testhezálló módon - az én szakterületem a sport és az agrárium lenne" - mondta Steinmetz, hozzátéve: törekedni fog, hogy minél több téren bővítse az ismereteit, de tisztában van a korlátaival.

  MTI Fotó: Varga György