új hír érkezett
 • Nyugdíjastól loptak a „vízszerelők”

  Dzindzisz Sztefan, 2017. május 19. péntek, 18:01

  A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. május 17-én 11 óra 50 perc körül egy nő Budapest X., Cserkesz utcai lakásába becsengetett három férfi azzal az indokkal, hogy társasház-felújítás miatt ellenőriznék a lakásában lévő vízvezetékeket. Miután a házigazda beengedte a "szerelőket", az egyik férfi elterelte a figyelmét, közben a társai ellopták az idős asszony megtakarított pénzét és a nyugdíját. Ezután a férfiak sietve távoztak – írja a police.hu.

  A sértett miután észrevette a lopást, a szomszéd házaspártól kért segítséget. A pár elmondta a nőnek, hogy korábban hozzájuk is bementek a férfiak, akiket hamar ki is küldtek a lakásból. A történtekről a lakók értesítették a rendőrséget.

  A kőbányai nyomozók beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfiak által használt gépkocsit, amelyet a zuglói rendőrök aznap 12 óra 45 perckor a XIV., Róna utcában megállítottak. A benne utazó négy férfinél megtalálták azt a pénzt, amit a Cserkesz utcai lakásból elloptak. A férfiakat előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 • Tűzoltós játszótér nyílt Budapesten

  Domokos Erika, 2017. november 22. szerda, 17:03

  Tűzoltó tematikájú játszóteret alakított ki a II. kerületi önkormányzat a Vérhalom téren - 14 új játszószerrel, ezek között van egy tűzoltóállomás tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával és több tűzoltóautó is - közölte Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-t. A gumiburkolatú "közúthálózat" egy elképzelt város különböző helyszíneit köti össze, a rönkfa szegéllyel keretezett ágyásokba pedig tüzet imitáló dísznövényeket ültettek. A játszóteret kerítés, valamint futópálya veszi körbe. Tavasztól térfigyelő kamerával őrizik a területet. A parkban már közel 100 éve, 1919-ben játszótér is állt, így ez a főváros egyik legrégebbi ilyen helyszíne. A kerületi önkormányzat 60 millió forintot fordított a fejlesztésre.

  Forrás: www.masodikkerulet.hu
 • Új őszirózsafajt találtak

  Domokos Erika, 2017. november 22. szerda, 16:11

  Nyolcezer tő védett réti őszirózsát találtak a kiskunsági Böddi-szék szomszédságában lévő, egykor vele egységes szikes vizes területet alkotó Maka-széken - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága az MTI-vel. Dunatetétlen melletti területen a szikeseken jellemző őszi virágmezőt nemcsak a szokásos sziki őszirózsa, hanem valójában három őszirózsafaj alkotja: a nagyobb termetű, védett réti őszirózsa, a hasonló, de kisebb sziki őszirózsa és a sárga virágú aranyfürt, amely ugyanehhez a nemzetséghez, azaz az őszirózsákhoz tartozó növényfaj. Védett réti őszirózsát eddig még nem találtak ezen a területen, most azonban egyszerre többezres állományt.

  Illusztráció, forrás: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt
 • Ha nem laknának családok benne, akár turistalátványosság is lehetne az orosz ferde torony – derül ki a Moscow Times tudósításából. A Moszkvától 400 kilométerre keletre lévő, 1,25 millió lakosú Nyizsnyij Novgorod egyik hétemeletes lakóépülete két évvel ezelőtt kezdett el félredőlve süllyedni, veszélyeztetve az ott lakó kétszáz ember életét. Egyelőre nem tudni, mi okozza a bajt, amely egy nemrégiben készült tévériport szerint igencsak súlyos (a tudósítás a videofelvételen 8 perc 40 másodpercnél indul).

  A ferde torony lakóinak mindennapjairól egy hétgyermekes család lakásának bemutatásával számolnak be. A gyermekek kisautói elgurulnak a lejtőssé vált padlón, a szekrények csúszóajtói maguktól kinyílnak, a konyhaasztalt pedig alá kellett támasztani, hogy a vasárnapi leves ne loccsanjon ki a levesestálból. Az épületről homlokzatdarabok hullanak alá, a repedések mindenütt láthatók, a legnagyobbat, amely a hetedik emeleten egy méter széles, hullámlemezzel fedték el.

  A toronyház lakói mindezek ellenére visszautasították a hatóságok ajánlatait, hogy költözzenek máshová, mert olyan lakásokat ajánlottak fel nekik, amelyek komfortja meg sem közelítette a ferde toronyban lévő otthonukét. A helyi média úgy értesült, hogy a helyhatóság a napokban dönti el, lebontsák-e a lassan magától is lebomló épületet.