új hír érkezett
 • Hol van a legtöbb üres álláshely?

  Szabó Zsuzsanna, 2017. június 19. hétfő, 16:11

  Az üres álláshelyek aránya az eurózónában és az EU egészében is 1,9 százalék volt 2017 első negyedévében. Az eurózónában emelkedést jelent mind az előző negyedév, mind az előző év hasonló időszakának 1,7 százalékos arányához képest. Az EU-ban az arány ezekben az időszakokban 1,8 százalékról kúszott fel 1,9-re.

  A tagállamok között - ahol összehasonlítható adat rendelkezésre áll - 2017 első negyedévében az álláshelyek aránya Csehországban volt a legmagasabb 3,1 százalékkal, amelyet 2,9 százalékkal (2016 negyedik negyedéves adatok szerint) Belgium, majd 2,7 százalékos aránnyal Finnország és Svédország követ.

  Ezzel szemben a legkevesebb üres álláshely 0,8 százalékos aránnyal Spanyolországban, illetve Portugáliában (0,9 százalék), valamint Bulgáriába, Írországban, Görögországban, Lengyelországban és Szlovákiában (mind 1 százalék) volt. az Eurostat szerint.

  Magyarországon a betöltetlen munkahelyek aránya az idei első negyedévben 2 százalék volt, amivel a középmezőnyben vagyunk az uniós tagállamok között.

  Forrás: Eurostat

   

   

 • Elkékültek a kóbor kutyák Indiában

  Domokos László, 2017. augusztus 18. péntek, 16:35

  Az utóbbi időben több kék színű kóbor kutyát is láttak a helyiek Navi Mumbaiban, az indiai Mumbai egyik elővárosában. Az aggasztó jelenség oka, hogy a gondatlan szennyvízkezelés miatt egy közeli folyóba színezőanyag jutott – írja az Inhabitat híre alapján az Index.

  Sokkoló volt látni, hogy a kutyák fehér bundája teljesen bekékült – mondta a Hindustan Timesnak Arati Chauhan, egy helyi állatvédő szervezet vezetője. Az erősen szennyezett víz a halakat és madarakat is veszélyezteti. A helyiek jelezték a problémát a helyi hatóságoknak, és fellépést sürgettek az Indiában is illegálisnak számító gyakorlat ellen.

 • Piacvezető cég került új kézbe

  Domokos László, 2017. augusztus 18. péntek, 15:52

  A Central Médiacsoport Zrt. megvásárolta a Nosalty.hu-t, a vezető hazai gasztroportált - írta a 24.hu.

  A Nosalty 2008-ban garázsblogként indult, mára csaknem egymilliós Facebook rajongói közösséget tudhat magáénak. Az oldalon több mint 58 ezer közösségi alapon születő receptet talál az olvasó strukturált, kategorizált formában – írta a Central Médiacsoport és a Nosalty közös pénteki közleménye.

  A tulajdonosváltással új életszakaszba lép a Nosalty - mondta Zalai Ágnes vezérigazgató.

 • Szeret nosztalgiázni? Figyeljen!

  Domokos László, 2017. augusztus 18. péntek, 14:29

  A budapesti helyiérdekű vasúti közlekedés elindulásának 130. évfordulója alkalmából nosztalgia motorkocsik és élményvonatok forgalomba állításával ünnepel a MÁV-HÉV Zrt. Augusztus 20-án az ötvenes-hatvanas évek hangulatát idéző nosztalgiakocsi a HÉV H6-os (ráckevei) vonalán közlekedik majd - adta hírül a MÁV Zrt..

  Rendezvénysorozattal ünnepli a MÁV-HÉV a budapesti helyiérdekű vasúti közlekedés elindulásának 130. évfordulóját. Ez alkalomból augusztus 20-án, szeptember 16-án, valamint október 14-én MVIII-as (M8-as) nosztalgiakocsi közlekedik a HÉV H6-os ráckevei vonalán.

  Az „R” viszonylatjelzésű motorkocsi Közvágóhíd–Ráckeve és Közvágóhíd–Tököl között, külön meghirdetett menetrend alapján közlekedik majd, amit a BKK honlapján, valamint a Futár utazástervezőben is közzétesz.

  Az MVIII-as motorkocsiról: 1952-ben készült, s a többi sorstársához hasonlóan egészen a kilencvenes évek elejéig volt forgalomban. 1991-ben ugyanis az MVIII-asok egy részét leselejtezték, egy részét félreállították, majd 1995-ben elindult a bontásuk. Addigra azonban legtöbbjük állapota erősen leromlott a vandalizmus miatt, majd 1993-ban a MVIII-as 251-es múzeumi célú felújításáról döntöttek. A munkát a cinkotai műhelyben végezték, és 1994-ben fejezték be. Ezután a motorkocsi a Szentendrei múzeum kiállítási tárgyává vált. 2012-től ismét rendszeresen közlekedik nosztalgiakocsiként.

  Forrás: MÁV Zrt.
  Napi.hu