új hír érkezett
 • Tehénbűnözés dúl a szomszédban - kórház lett a vége

  Szepesi Anita, 2017. július 17. hétfő, 12:32

  Három embert vittek mentőhelikopterrel kórházba egy tehéncsorda támadása után. A túrázókat egy ausztriai, karintiai hegyi legelőn támadták meg az állatok - írja a Blikk.hu.

  Az 50 marhából álló csordát egy kutyás sétáló bosszantotta fel, de egy másik, kutya nélküli,  idősebb dán házaspárra is rátámadtak. Az attaknak az vetett véget, hogy a legelőn tartózkodó többiek elkergették az agresszív teheneket.


  Képünk illusztráció, kép forrása: Pixabay.com
 • Az orosz központi választási bizottság a héten jelentette be, hogy a következő elnökválasztás 2018. március 18-án lesz. (A Krím félsziget függetlenségéről, azaz de facto Oroszországhoz csatolásáról szóló népszavazást 2014. március 16-án tartották.) Miután mindenki egyetért abban, hogy a választáson Vlagyimir Putyin negyedszer is megkapja a felhatalmazást az államfői tisztség betöltésére, a Levada Center közvélemény-kutató intézet különleges felmérésre vállalkozott. Arról kérdezték az embereket, hogy szavaznának-e Andrej Szemjonovra, aki Putyin támogatását élvezi – derül ki a Moscow Times cikkéből.

  A válaszadók 18 százaléka Szemjonovra neve mellé tenné az X-et, további 15 százalékuk pedig azt nyilatkozta, hogy kész támogatni Putyin protezsáltját annak ellenére, hogy sosem hallott róla. A megkérdezettek 11 százaléka azt állította, hogy hallott már a politikusról. Mindezzel a gond, hogy Andrej Szemjonov nem létezik. A Levada találta ki azért, hogy tesztelje, milyen erős nyomással nehezedik a többségi vélemény a szavazókra. A közvélemény-kutató azt a következtetést vonta le a hamis Szemjonov támogatottságából, hogy a választók többségének látását nem homályosította el teljesen Putyin kiugró népszerűsége.

  A Levada valós augusztusi felmérése azt mutatta, hogy a választók 48 százaléka szavazna Putyinra jövőre, míg azok között, akik biztosra ígérik részvételüket, 60 százalékra nő ez az arány. Az elnök lehetséges utódainak listáját Dmitrij Medvegyev miniszterelnök vezeti, akit Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere követ.

 • Augusztusban haladékot kapott a Föld

  Szabó Dániel, 2017. szeptember 20. szerda, 19:46

  A felhős és hűvösebb augusztus féken tartotta idén az északi-sarki tengeri jég nyári olvadását, és bár a nyári tengeri jég kiterjedése idén is kisebb volt az átlagosnál, amerikai adatok szerint a nyolcadik legkisebb nyári minimumot mérték a műholdak - írja az MTI.

  Forrás: Pixabay.com

  Az amerikai Nemzeti Hó- és Jégadatközpont közlése szerint szeptember 13-án mérték az északi-sarki jég ez évi legkisebb nyári kiterjedését, 4,64 millió négyzetkilométert. Ez annak fényében megnyugtató, hogy idén márciusban a műholdas mérések a valaha mért téli legkisebb jég kiterjedését mutatták ki az Északi-sark térségében, 14,4 millió kilométert. Még júliusban is úgy tűnt, hogy a nyári jégkiterjedés is közel lesz a 2012-es rekord alacsony szinthez, de az átlagosnál hűvösebb és felhősebb augusztus az olvadást megfékezte. 

  Az Északi-sark körüli tengeri jég zsugorodása jelzi leglátványosabban a klímaváltozást az elmúlt évtizedekben. Klímakutatók arra figyelmeztettek, hogy ha változatlan ütemben folytatódik a károsanyag-kibocsátás, 2050-re eltűnhet a tengeri jég az Arktiszon.

 • Vadnai Benjámin minden idők legjobb magyar szereplését produkálva 17. helyen végzett a 147 fős mezőnyben a vitorlázók Laser hajóosztályának világbajnokságán. Az eredménnyel a jövő évi, aarhusi vb-n olimpiai kvótát szerezne - írja a hunsail.hu híre alapján az MTI.

  A 21 éves Vadnai Benjámin a Splitben rendezett viadalon az első hat futamban kiegyensúlyozottan vitorlázott, kétszer ért be a hetedik helyen, s a legrosszabb - végül kiejtett - eredménye a 25. volt. Ezt követően a legjobbakat felvonultató Arany csoportban négy futamot rendeztek, ezeken 8., 15., 10. és 13. pozícióban ért célba, így végül összesítésben a 17. helyet szerezte meg. Vadnai előtt korábban egyetlen magyar sem tudott a legjobb húszban végezni világbajnokságon ebben a hajóosztályban.