új hír érkezett
 • Tehénbűnözés dúl a szomszédban - kórház lett a vége

  Szepesi Anita, 2017. július 17. hétfő, 12:32

  Három embert vittek mentőhelikopterrel kórházba egy tehéncsorda támadása után. A túrázókat egy ausztriai, karintiai hegyi legelőn támadták meg az állatok - írja a Blikk.hu.

  Az 50 marhából álló csordát egy kutyás sétáló bosszantotta fel, de egy másik, kutya nélküli,  idősebb dán házaspárra is rátámadtak. Az attaknak az vetett véget, hogy a legelőn tartózkodó többiek elkergették az agresszív teheneket.


  Képünk illusztráció, kép forrása: Pixabay.com
 • Nézze meg az ország karácsonyfáját!

  Domokos Erika, 2017. november 24. péntek, 22:47

  Daruval állították fel a tűzoltók az ország karácsonyfáját Budapesten, az Országház előtt 2017. november 24-én. A mintegy 20 méter magas, 63 centiméteres törzsátmérőjű, több tonnás ezüstfenyőt, amit egy nyugdíjas házaspár ajánlott fel, Tökölön vágták ki. A karácsonyfa adventtől vízkereszt napjáig díszíti a teret - számolt be az állami hírügynökség, az MTI. A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.

  MTI Fotó
 • Új-zélandi idősek egy csoportja megelégelte, hogy barátaik, ismerőseik temetései nem fejezik ki, milyen érdekes, élénk életet élt az elhunyt, más szóval, hogy végső búcsújuk az élettől dögunalmas – kezdi a csendes-óceáni ország koporsóklubjának bemutatását a MarketWatch, amely a NextAvenue.org cikkét vette át. A klub tagjai azért találkoznak, hogy közösen alakítsák ki, díszítsék fel jövendő koporsójukat. Eközben teáznak, beszélgetnek, támogatják egymást az öregedés és az elmúlás elfogadásában. Ahogy elérjük a 73 éves kort, egyre gyakrabban járunk temetésekre. Mi értelme, hogy színes, okos életet élünk, ha a történet végén távozásunk unalmas? - teszi fel a költői kérdést az énekes a klubot bemutató dalban.

  A Kiwi Coffin Clubot 2010-ben alapították. Jelenleg 60 aktív tagjuk van, úgy tarják magukról: fellázadtak az unalmas temetések ellen. Csoportjuknak már követői is akadtak Új-Zéland-szerte. A klub videóján táncoló emberek arról énekelnek, hogy szeretetreméltó, olcsó, egyedi koporsót készíthetnek maguknak, amely kifejezi egyéniségüket és érdeklődésüket. Az egyiket például Elvis-képek és -ábrázolások díszítik, a másikat festett virágok és egy versidézet. A koporsóklub tagja félretolták a tabukat és bátrán a saját kezükbe vették a döntést utolsó útjukról, hogy ne temetkezési vállalkozók rendezzék meg a temetésüket a maguk sablonjai szerint. Úgy vélik, csoportjuk több, mint egy klub, ez már egy közösség.

 • Viszik, mint a cukrot a Putyin-naptárat

  Komócsin Sándor, 2017. november 24. péntek, 15:55

  Az állami irányítás alatt álló orosz média tudósításai szerint a vevők pillanatok alatt elkapkodták a Vlagyimir Putyin államfő képeivel megjelent 2018-as falinaptárat – tudósított a Moscow Times. A sajtóorgánumok gazdájuk elvárásához igazodva azt próbálják bizonyítani ezzel, hogy minden oroszok elnöke elképesztően nagy tiszteletnek örvend a nyugati világ polgárai körében. A hír alapja a londoni Daily Mirror szerdán megjelent cikke, amely bemutat néhányat a Putyint különböző tevékenységek közben ábrázoló naptárképekből. A bulvárlap, amely egy az eBayre mutató linket is közöl a termék iránt érdeklődő olvasóinak, azt írja, hogy a naptárból 6000 darabot szállítottak ki világ minden tájára Voronyezs városából.

  Ebay

  Az orosz reakciókat Alekszej Kovaljev ellenzéki újságíró gyűjtötte össze. Ebből kiderül, hogy például a CárGrád tévécsatorna szerint a vevők egymás lábát taposva igyekeznek hozzájutni a különleges portékához. Más tudósítások címe szerint a naptár bestseller, amelyet megjelenése után néhány napon belül felvásároltak a vevők. Kovaljev mindebben újabb bizonyítékát látja annak, hogy az oroszok odavannak az „átkozott Nyugat” elismeréséért. Szerinte itt lenne az ideje, hogy kigyógyuljanak ebből a kisebbrendűségi érzésből.