új hír érkezett
 • Nem először támadja meg a súlyos kór a népszerű magyar énekesnőt

  Szepesi Anita, 2017. július 17. hétfő, 14:19

  Öt éve már egyszer  megküzdött a rákkal a népszerű jazzénekesnő, Fábián Juli, aki vasárnap arról tájékoztatta rajongóit saját Facebook oldalán, hogy daganatos megbetegedése és az arra kapott kezelés miatt most bizonytalan ideig nem vállal semmilyen fellépést, interjút, közszereplést. Mint írja, minden erejével a gyógyulásra koncentrál, hogy végleg maga mögött tudhassa ezt a betegséget – olvasható a Blikk.hu-n.

  MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

   

 • Nézze meg az ország karácsonyfáját!

  Domokos Erika, 2017. november 24. péntek, 22:47

  Daruval állították fel a tűzoltók az ország karácsonyfáját Budapesten, az Országház előtt 2017. november 24-én. A mintegy 20 méter magas, 63 centiméteres törzsátmérőjű, több tonnás ezüstfenyőt, amit egy nyugdíjas házaspár ajánlott fel, Tökölön vágták ki. A karácsonyfa adventtől vízkereszt napjáig díszíti a teret - számolt be az állami hírügynökség, az MTI. A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.

  MTI Fotó
 • Új-zélandi idősek egy csoportja megelégelte, hogy barátaik, ismerőseik temetései nem fejezik ki, milyen érdekes, élénk életet élt az elhunyt, más szóval, hogy végső búcsújuk az élettől dögunalmas – kezdi a csendes-óceáni ország koporsóklubjának bemutatását a MarketWatch, amely a NextAvenue.org cikkét vette át. A klub tagjai azért találkoznak, hogy közösen alakítsák ki, díszítsék fel jövendő koporsójukat. Eközben teáznak, beszélgetnek, támogatják egymást az öregedés és az elmúlás elfogadásában. Ahogy elérjük a 73 éves kort, egyre gyakrabban járunk temetésekre. Mi értelme, hogy színes, okos életet élünk, ha a történet végén távozásunk unalmas? - teszi fel a költői kérdést az énekes a klubot bemutató dalban.

  A Kiwi Coffin Clubot 2010-ben alapították. Jelenleg 60 aktív tagjuk van, úgy tarják magukról: fellázadtak az unalmas temetések ellen. Csoportjuknak már követői is akadtak Új-Zéland-szerte. A klub videóján táncoló emberek arról énekelnek, hogy szeretetreméltó, olcsó, egyedi koporsót készíthetnek maguknak, amely kifejezi egyéniségüket és érdeklődésüket. Az egyiket például Elvis-képek és -ábrázolások díszítik, a másikat festett virágok és egy versidézet. A koporsóklub tagja félretolták a tabukat és bátrán a saját kezükbe vették a döntést utolsó útjukról, hogy ne temetkezési vállalkozók rendezzék meg a temetésüket a maguk sablonjai szerint. Úgy vélik, csoportjuk több, mint egy klub, ez már egy közösség.

 • Viszik, mint a cukrot a Putyin-naptárat

  Komócsin Sándor, 2017. november 24. péntek, 15:55

  Az állami irányítás alatt álló orosz média tudósításai szerint a vevők pillanatok alatt elkapkodták a Vlagyimir Putyin államfő képeivel megjelent 2018-as falinaptárat – tudósított a Moscow Times. A sajtóorgánumok gazdájuk elvárásához igazodva azt próbálják bizonyítani ezzel, hogy minden oroszok elnöke elképesztően nagy tiszteletnek örvend a nyugati világ polgárai körében. A hír alapja a londoni Daily Mirror szerdán megjelent cikke, amely bemutat néhányat a Putyint különböző tevékenységek közben ábrázoló naptárképekből. A bulvárlap, amely egy az eBayre mutató linket is közöl a termék iránt érdeklődő olvasóinak, azt írja, hogy a naptárból 6000 darabot szállítottak ki világ minden tájára Voronyezs városából.

  Ebay

  Az orosz reakciókat Alekszej Kovaljev ellenzéki újságíró gyűjtötte össze. Ebből kiderül, hogy például a CárGrád tévécsatorna szerint a vevők egymás lábát taposva igyekeznek hozzájutni a különleges portékához. Más tudósítások címe szerint a naptár bestseller, amelyet megjelenése után néhány napon belül felvásároltak a vevők. Kovaljev mindebben újabb bizonyítékát látja annak, hogy az oroszok odavannak az „átkozott Nyugat” elismeréséért. Szerinte itt lenne az ideje, hogy kigyógyuljanak ebből a kisebbrendűségi érzésből.