új hír érkezett
 • Megvalósul a mozirajongók álma

  Szepesi Anita, 2017. július 17. hétfő, 16:18

  Az idén 75 éves Martin Scorsese megvalósítja a mozirajongók álmát: gengszterfilmet forgat Martin Scorsese  Robert De Niro és Joe Pesci  párosával, de még Al Pacinót, Harvey Keitelt és Bobby Cannavalét is sikerült elcsábítani a The Irishman című filmjéhez - értesült a hvg.hu.

  Jövőre Robert De Niróval és Leonardo DiCaprióval a főszerepben pedig egy FBI-sztorit visz filmre, melynek a forgatókönyvét az az Oscar-díjas Eric Roth írta, akinek a nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Forrest Gump, a München és a Benjamin Button különös élete.

  Kép forrása: MTI/EPA

   

 • Egészen szürreális az osztrák parlamenti választások utolsó 1-1,5 hónapja. Jódlizó nacionalistákkal, söröző mindenkivel, monocikliző zöldekig. A magyar Momentum Mozgalom szellemi előfutárának tekinthető NEOS – Az Új Ausztria és Liberális Fórum nevű párt viszont egészen furcsa módon próbál szavazatokat szerezni az október 15-i voksolásig.

  Forrás: Facebook.com/diegamon

  A tömörülés 28 éves politikusa, Claudia Gamon most éppen azzal reklámozza magát, hogy ha hívják egy házibuliba, akkor ő elmegy. "Ha bulit szervezel és téged, vagy a barátaidat érdekli az osztrák kormány működése, akkor ez a kettő összehangolható. Átmegyek és egy kicsit [bulizunk]" - írja az emojiban végződő Facebook-posztjában. 

  Azt, hogy a nyelvkiöltős, félig kacsintós hangulatjel pontosan mire utal, nem tudni. Lehet arra, hogy Gamon szívesen kiissza a házigazdát az alkoholkészletéből, vagy ő maga visz át valami olcsó dömpingsört. Mindenesetre a szavazatvásárlás egészen új módja, hogy politikusok fosztják ki a bulihűtőjét.

  Arról egyelőre nincs hír, hogy magyarországi bulivizitet is vállalna. 

 • Az orosz központi választási bizottság a héten jelentette be, hogy a következő elnökválasztás 2018. március 18-án lesz. (A Krím félsziget függetlenségéről, azaz de facto Oroszországhoz csatolásáról szóló népszavazást 2014. március 16-án tartották.) Miután mindenki egyetért abban, hogy a választáson Vlagyimir Putyin negyedszer is megkapja a felhatalmazást az államfői tisztség betöltésére, a Levada Center közvélemény-kutató intézet különleges felmérésre vállalkozott. Arról kérdezték az embereket, hogy szavaznának-e Andrej Szemjonovra, aki Putyin támogatását élvezi – derül ki a Moscow Times cikkéből.

  A válaszadók 18 százaléka Szemjonovra neve mellé tenné az X-et, további 15 százalékuk pedig azt nyilatkozta, hogy kész támogatni Putyin protezsáltját annak ellenére, hogy sosem hallott róla. A megkérdezettek 11 százaléka azt állította, hogy hallott már a politikusról. Mindezzel a gond, hogy Andrej Szemjonov nem létezik. A Levada találta ki azért, hogy tesztelje, milyen erős nyomással nehezedik a többségi vélemény a szavazókra. A közvélemény-kutató azt a következtetést vonta le a hamis Szemjonov támogatottságából, hogy a választók többségének látását nem homályosította el teljesen Putyin kiugró népszerűsége.

  A Levada valós augusztusi felmérése azt mutatta, hogy a választók 48 százaléka szavazna Putyinra jövőre, míg azok között, akik biztosra ígérik részvételüket, 60 százalékra nő ez az arány. Az elnök lehetséges utódainak listáját Dmitrij Medvegyev miniszterelnök vezeti, akit Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere követ.

 • Augusztusban haladékot kapott a Föld

  Szabó Dániel, 2017. szeptember 20. szerda, 19:46

  A felhős és hűvösebb augusztus féken tartotta idén az északi-sarki tengeri jég nyári olvadását, és bár a nyári tengeri jég kiterjedése idén is kisebb volt az átlagosnál, amerikai adatok szerint a nyolcadik legkisebb nyári minimumot mérték a műholdak - írja az MTI.

  Forrás: Pixabay.com

  Az amerikai Nemzeti Hó- és Jégadatközpont közlése szerint szeptember 13-án mérték az északi-sarki jég ez évi legkisebb nyári kiterjedését, 4,64 millió négyzetkilométert. Ez annak fényében megnyugtató, hogy idén márciusban a műholdas mérések a valaha mért téli legkisebb jég kiterjedését mutatták ki az Északi-sark térségében, 14,4 millió kilométert. Még júliusban is úgy tűnt, hogy a nyári jégkiterjedés is közel lesz a 2012-es rekord alacsony szinthez, de az átlagosnál hűvösebb és felhősebb augusztus az olvadást megfékezte. 

  Az Északi-sark körüli tengeri jég zsugorodása jelzi leglátványosabban a klímaváltozást az elmúlt évtizedekben. Klímakutatók arra figyelmeztettek, hogy ha változatlan ütemben folytatódik a károsanyag-kibocsátás, 2050-re eltűnhet a tengeri jég az Arktiszon.