új hír érkezett
 • Panaszkodnak az úszó-vb résztvevői a szervezésre

  Szepesi Anita, 2017. július 17. hétfő, 16:54

  Közlekedési, ülőhelykiosztási és frissítési anomáliákra is panaszkodnak a vizes-vb résztvevői - értesült a hvg.hu. A Duna Aréna és a városligeti helyszín, valamint a szállások között a versenyzőket és családtagjaikat fuvarozó transzfer sokszor kimarad, vagy késik, a szolgáltatás nagyon körülményes és nem kívánt izgalommal jár, ezért sokan inkább a megbízhatóbb BKK-val, az 1-es villamossal közlekednek.

  A lelátó ülőhelyeinek fura felosztását is kritika érte, a versenyzők számára nem biztosítottak helyet az ideiglenes városligeti stadionban arra a célra, hogy a saját sportáguk selejtezőit megnézzék.

  A  nettó 130 milliárdos szervezési költségből a táplálkozásra és a frissítésre sem jutott elegendő pénzt, a lap információi szerint volt olyan időszak, amikor a csapatoknak nem jutott szendvics, gyümölcs, sőt, víz sem. Egy kísérőjük a  saját pénzén vett két üveg ásványvizet a csapatnak a szomszéd kávézóban.

  MTI Fotó
 • Egy karóráért, amely állítólag Vlagyimir Putyin orosz államfőé volt, egymillió eurót adtak egy monacói árverésen – adta hírül a Moscow Times. Egészen pontosan 1,054 millió eurót csengetett ki érte a neve elhallgatását kérő licitáló. Az óra önmagában sem semmi: egy platinából készült, aranyozott számlappal ellátott Patek Philippe Triple Complication karóráról van szó, amelyet kis szériában, csak VIP ügyfeleknek gyártanak.

  A „kincsnek” csupán egy szépséghibája van: a Kreml tagadja, hogy Putyin valaha a kezében fogta vagy a csuklóján hordta volna. Dmitrij Peskov, az elnök szóvivője azt mondta az orosz állami hírügynökségnek, hogy az óra és főnöke kapcsolata „fake news”, következésképpen a vevőt átverték. Az aukciót lebonyolító Monaco Legends árverőház közleménye szerint tudomásuk szerint az órát olyan valaki rendelte, aki Putyinnak akarta ajándékozni.

  Fotó: Reuters

  Hírek szerint az államfő gyenge pontja a luxusórák gyűjtése. A Szolidaritás nevű ellenzéki csoport szerint legkevesebb 22 millió rubelt (100 millió forint) érő kollekciója van – ez hatszorosa hivatalos jövedelmének. Érdekesség, hogy Putyin szemben az emberek többségével nem a bal, hanem a jobb kezén hordja karóráját.

 • A BKK-nak elektronikus jegy- és bérletrendszert fejlesztő T-Systems a jó szándékú tájékoztatás megköszönése helyett a rendőrségen jelentette fel azt a fiút, aki rájött, hogy a rendszer egyszerű hibája miatt akár 50 forintért is lehet bérletet venni, majd a készenlétis rendőrök el is hurcolták a srácot.

  Akkora lett a felháborodás, hogy a BKK és a T-Systems Facebook-oldalát is ellepték a feldühödött kommentelők, és a BKK Facebook-oldalát két-három órán belül gyakorlatilag lenullázták, a cég 10 ezer 1 csillagos értékelést kapott, így most a lehető legalacsonyabb, 1,0-s szinten áll - írja a 444.hu. A számláló nem áll meg, már túl van a 14 ezren is.

  A kép a péntek este háromnegyed hat körüli állapotot mutatja.
 • Egy texasi csörgőkirály marta meg tartóját csütörtökön este Felsőtárkányban, aki a baleset után az egri kórház sürgősségi osztályán jelentkezett. Mivel a kórház nem rendelkezik ilyen esetekre speciális ellenanyaggal, a Honvéd Kórházba irányították a beteget, aki azóta is orvos megfigyelése alatt áll - írja a Heol.hu.

  Az Agria Tv információi szerint a férfi és családja hat éve költözött Felsőtárkányba, a környékbeliek szerint a férfi számos hüllőt tart. A konkrét esetben az állat az egyik méregfogát süllyesztette tartója kézfejébe, ott egy körülbelül két centiméteres sebet ejtve, duzzanatot okozva. Ez a baleset kiterjedését és a bejuttatott méreganyagot tekintve is viszonylag banálisnak tekinthető, ám például egy egérrel azonnal végzett volna a méreg. A sérült férfit ellátták, egyelőre két adag ellenmérget juttattak a szervezetébe, állapota stabil, orvosi megfigyelés alatt áll - tudta meg a lap.

  Képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock