új hír érkezett
 • A frászt hozták a focirajongókra az oroszok

  Komócsin Sándor, 2017. augusztus 11. péntek, 17:58

  Az orosz állami légitársaság, az Aeroflot jelentősen megemelte a 2018-as labdarúgó-világbajnokság meccseinek helyet adó városokba közlekedő légi járatainak jegyárát - idézte a Vedomosztyi hírét a Moscow Times. Négy-hatszoros drágításról van szó, ami minden bizonnyal kiütötte a biztosítékot a futball szerelmeseinél. A hírrel kapcsolatban azonban gyanús lehetett volna, hogy az áremelés 2018. június 8-án, azaz egy héttel a világesemény előtt lépett volna érvénybe. A világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik.


  A Moszkva és az Oroszország déli részén lévő Rosztov-na-Donu kikötőváros közötti Aeroflot-járatra szóló legolcsóbb jegy ára a jelenlegi négyszeresére, azaz 19 ezer rubelre (83 ezer forintra) nő - szólt a sajtóinformáció -, ami az orosz átlagkereset kétharmada. A Volgográdba szóló legolcsóbb jegy 20,354 rubel lesz, ami hatszorosa a szokásosnak - olvashatták a dühös szurkolók. A Vedomosztyi úgy tudta, hogy a légitársaság a Jekatyerinburgba, Kazanyba, Nyizsnyij Novgorodba, Szentpétervárra és Szocsiba utazó drukkereket is megkopasztja. Mielőtt azonban tüntetést szervezetek volna, az Aeroflot tudatta a sajtóval, hogy előrendelési rendszerének hibája miatt jelentek meg az interneten a többszörösükre drágult jegyárak. Azok az utazók, akik többet fizettek, visszakapják a pénzüket.

 • Kétszer is bántalmazta kollégáját egy férfi, az indok - legalábbis az ügyészség közleménye szerint - egészen elképesztő.

  A 29 vádlott, aki egy hatvani cég telephelyén dolgozott, első alkalommal akkor bántalmazta egyik kollégáját, amikor az "egy targoncával akart átmenni az üzemcsarnok egyik végéből a másikba".

  Ennek meg is lett a következménye: a támadót elbocsátották.

  Egy hét múlva a vádlott meglátta - ekkor már volt - kollégáját egy dugóban álló autó anyósülésén. Erre se szó, se beszéd a lehúzott ablakon keresztül akkorát ütött az illető arcába, hogy annak eltört az orra. A kocsiból ekkor kiszálló nőt (!) a vádlott a nyakánál fogva a földre rántotta. A verekedésnek végül a kocsi sofőrje vetett véget.

  Az ügyészség felfüggesztett börtönt és 80 ezer forint bűnügyi költség megfizetését indítványozza.

  Képünk illusztráció
 • Budapesten találkoznak az etikus hackerek

  Szász Péter, 2017. október 19. csütörtök, 09:30

  Immáron 14. alkalommal gyűlnek össze az etikus hekkerek képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa IT biztonsági fesztiválján, a Hacktivityn - írja az MTI.

  A legnagyobb magyarországi IT biztonsági konferencia október 20-21-én várja a látogatókat a budapesti MoM Kulturális Központban.

  A pénteken kezdődő kétnapos eseményre közel ezer - magyar és 24 különböző országból érkező külföldi - látogató regisztrált, a résztvevőket közel 30 előadás és 10 workshop várja.

  Shuterstock
 • Úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni a helyi lakosság felkészítését a 2018-as oroszországi foci-világbajnokságra - legalábbis ez derül ki a Moscow Times tudósításából. Kalinyingrád polgármestere, Alekszander Jarosuk már fél évvel az esemény előtt részletes tanácsokkal látta el városa lakosságát. Mint mondta, 70-100 ezer turistát várnak, akik közül nem mindenki fog beférni a focistadionba. Ezért azt várja a mélyen tisztelt lakosoktól, hogy tegyenek rendet a házuk környékén, sőt, még jobb lenne, ha a vébé idejére szabadságot vennének ki, és valahol a városon kívül pihennék ki egész éves munkájuk fáradalmait. Ezt azzal segíti a helyhatóság, hogy tárgyal a helyi munkaadókkal az éves szabadságok kiadásáról a kritikus hetekben.

  Akik maradnak, azoknak további elvárásoknak kell megfelelniük – derült ki Jarosuk szavaiból. A polgármester azt várja Kalinyingrád polgáraitól, hogy viselkedjenek vendégszeretően, kedvesen a turistákkal és semmiképpen se üssenek meg senkit! Az utóbbival arra célozhatott, hogy hevesebb vérmérsékletű drukkerek is érkezhetnek a városba, akik összeszólalkozhatnak a helyikkel, ami rossz esetben tettlegességig fajulhat. Ha beszélnek angolul – folytatódnak Jarosuk intelmei -, akkor segítsenek a látogatóknak, adjanak nekik jó tanácsokat és beszélgessenek el velük!

  A kalinyingrádi stadionban 2018. június 25-én lesz az első vébémeccs, amelyen várakozások szerint 35 ezren fognak szurkolni kedvenceiknek. A városban összesen négy mérkőzést játszanak, amelyek közül az egyiken egy kiemelkedő európai válogatottat is vendégül látnak.