új hír érkezett
 • A frászt hozták a focirajongókra az oroszok

  Komócsin Sándor, 2017. augusztus 11. péntek, 17:58

  Az orosz állami légitársaság, az Aeroflot jelentősen megemelte a 2018-as labdarúgó-világbajnokság meccseinek helyet adó városokba közlekedő légi járatainak jegyárát - idézte a Vedomosztyi hírét a Moscow Times. Négy-hatszoros drágításról van szó, ami minden bizonnyal kiütötte a biztosítékot a futball szerelmeseinél. A hírrel kapcsolatban azonban gyanús lehetett volna, hogy az áremelés 2018. június 8-án, azaz egy héttel a világesemény előtt lépett volna érvénybe. A világbajnokságot június 14. és július 15. között rendezik.


  A Moszkva és az Oroszország déli részén lévő Rosztov-na-Donu kikötőváros közötti Aeroflot-járatra szóló legolcsóbb jegy ára a jelenlegi négyszeresére, azaz 19 ezer rubelre (83 ezer forintra) nő - szólt a sajtóinformáció -, ami az orosz átlagkereset kétharmada. A Volgográdba szóló legolcsóbb jegy 20,354 rubel lesz, ami hatszorosa a szokásosnak - olvashatták a dühös szurkolók. A Vedomosztyi úgy tudta, hogy a légitársaság a Jekatyerinburgba, Kazanyba, Nyizsnyij Novgorodba, Szentpétervárra és Szocsiba utazó drukkereket is megkopasztja. Mielőtt azonban tüntetést szervezetek volna, az Aeroflot tudatta a sajtóval, hogy előrendelési rendszerének hibája miatt jelentek meg az interneten a többszörösükre drágult jegyárak. Azok az utazók, akik többet fizettek, visszakapják a pénzüket.

 • Elkészült az Android 8.0 Oreo végleges változata - írja blogján a Google. Az operációs rendszert először a Google Open Source Project felhasználói telepíthetik, illetve elérhetővé válik a Google Pixel és Nexus telefonokon. A többi nagy gyártó készülékein az év végére jelenhet meg az új verzió.

  A rendszer egyik újítása a kép a képben funkció, amellyel két applikációt tudunk futtatni egy időben. A Google fejlesztett a biztonságon is. Nehezebb lesz rosszindulatú appokat telepíteni a készülékre, sőt egy próba erejéig magát a telepítést is megúszhatjuk az Instant App funkcióval.

  Android Oreo, Fotó: Jason Kempin/Getty Images/AFP

  A cég szerint a rendszer Google Pixel készüléken kétszer olyan gyors, mint elődje, sőt az Oreo a háttérben futó alkalmazások korlátozásával az akkumulátorok üzemidejét is növelni tudja.

  Lesz automatikus kiegészítés funkció, megjelennek az értesítő pöttyök az alkalmazásikonokon és természetesen új emojik is érkeznek.

  A Google az egyes Android-verziókat évek óta egy-egy édességről nevezi el, méghozzá ABC-sorrendben: Alpha (1.0), Beta (1.1), Cupcake (1.5), Donut (1.6), Eclair (2.0–2.1), Froyo (2.2–2.2.3), Gingerbread (2.3–2.3.7), Honeycomb (3.0–3.2.6), Ice Cream Sandwich (4.0–4.0.4), Jelly Bean (4.1–4.3.1), KitKat (4.4–4.4.4), Lollipop (5.0-5.1.1), Marshmallow (6.0-6.0.1), Nougat (7.0-7.1.2), Oreo (8.0).

  A sorban a P betű következne...vajon most a Pilóta keksz jön?

 • Suták Csenge nyerte meg galoppban a női lovas világbajnokság versenysorozatának lengyelországi futamát Varsóban, így bejutott a vb döntőjébe - írja az MTI. A viadal honlapja szerint az egyes futamok győztesei automatikusan indulhatnak a fináléban, amelyet novemberben, az egyesült arab emírségekbeli Abu-Dzabiban rendeznek meg. A 25 éves, többszörös magyar bajnok Suták Csenge profi zsoké.

  Képünk illusztráció (MTI Fotó: Illyés Tibor)
 • A Füzesabonyi Járási Ügyészség több ügyben több személyt vádol vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével, amiért olyan lakóházakat bontottak el jogosulatlanul, melyeknek nem voltak a tulajdonosai - közölte a Heves Megyei Főügyészség.

  Az egyik ügyben a járási ügyészség lopás vétségével vádolja azt a 36 éves férfit, aki egy - öröklés folytán - a Magyar Állam tulajdonába került épületet jogosulatlanul elbontott
  Dormándon. A vádlott 2014 tavaszán önkényesen költözött be az üresen álló, de lakható állapotban lévő kertes házba, amit egy év leforgása alatt elbontott maga körül. Ennek
  során eltulajdonította a fürdőszoba teljes felszerelését, leszerelte és elvitte a nagykaput, a kiskaput, a kerítést, az ablakokat, és teljes egészében lebontotta a tufából épített nyári konyhát, valamint a melléképületet, amivel összesen 375 620 forint kárt okozott. A Füzesabonyi Járási Ügyészség szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a büntetett előéletű elkövetővel szemben.

  Képünk illusztráció (MTI Fotó: H. Szabó Sándor)

  Kálbanban pedig egy család még 2014-ben kényszerült arra, hogy az általuk lakott ingatlan tulajdonjogát átengedjék az államnak. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. lakásbérleti szerződést kötött velük, hogy továbbra is a házban maradhassanak, melynek fejében a bérlők kötelesek voltak a nem minden tekintetben kifogástalan műszaki állapotú ingatlant rendeltetésszerűen használni, annak állagát megóvni.

  Egy idő után a család új lakóhelyet talált magának. Ekkor - ingóságaik elszállításával egy időben - a családfő egy rokonával közösen, önhatalmúlag nekilátott az épület elbontásának, melyet a földdel tettek egyenlővé. Egyes, fából készült épületszerkezeti elemeket a vádlottak eltüzeltek, míg az egyéb vagyontárgyakat ismeretlen módon hasznosították. Ezzel közel 300 ezer forint kárt okoztak a tulajdonos magyar államnak.

  Az ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétségével vádolja a bontásban részt vevő férfiakat, akik közül a bűncselekményt bűnsegédként elkövető rokon esetében pénzbüntetés kiszabására, míg a bérlővel szemben a pénzbüntetés mellett közérdekű munka alkalmazására is indítványt tett.