új hír érkezett
 • Oroszországban "találtak másodállást" amerikai sztárok

  Komócsin Sándor, 2017. szeptember 13. szerda, 15:17

  Zach Braff, az amerikai Dokik szituációskomédia-sorozat sztárja azt hitte, különleges üzenettel lepheti meg azokat, akik a Twitteren követik életének eseményeit. Posztolt egy fotót, amelyen egy orosz vagy ukrán informatikus házi gyártású, villanyoszlopra ragasztható, letéphető telefonszámfülekkel ellátott hirdetésen ajánlja szolgálatait a rászorulóknak. Az olcsó reklámhordozón látható egy arckép a fiatalemberről, aki a megszólalásig hasonlít Braffra. Sőt valójában az amerikai tévésztár képe került a hirdetésre - írja a Moscow Times.

  Forrás: https://twitter.com/terbiyarchitect/

  Hamar kiderült azonban, hogy nem Braff az egyetlen, aki tudtán kívül szakértője a vírusirtó szoftvereknek, a házi wifinek vagy bármilyen számítástechnikai rendszernek, és csak egy telefonba kerül, hogy a megrendelő lakásán rendbe tegye a komputereket. A színész Twitter-üzenetére válaszul egész sereg szintén otthon készült hirdetések fotóját tartalmazó poszt érkezett, amelyeken bizalomgerjesztőbbnél bizalomgerjesztőbb filmsztárok kínálják fel szolgálataikat.

   

   

  A Nirvána Krónikáiból ismert angol Ben Barnes például Nyikolájként, a routerek szakértőjeként „dolgozik” Oroszországban. Szolgáltatásait 30 százalékos árkedvezménnyel kínálja. Zach Effron, az amerikai High School musical sztárja bármikor „orvosolja”, ha kék halálba hanyatlik egy számítógép. A legviccesebb ötlettel azonban a Microsoft Windows szoftverek szakértője, Fedor állt elő. Ő ugyanis a hirdetésén látható fotó tanúsága szerint a megszólalásig hasonlít a fiatal Bill Gatesre.

 • Tűzoltós játszótér nyílt Budapesten

  Domokos Erika, 2017. november 22. szerda, 17:03

  Tűzoltó tematikájú játszóteret alakított ki a II. kerületi önkormányzat a Vérhalom téren - 14 új játszószerrel, ezek között van egy tűzoltóállomás tűzoltócsővel, tűzoltócsappal és csúszdával és több tűzoltóautó is - közölte Láng Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-t. A gumiburkolatú "közúthálózat" egy elképzelt város különböző helyszíneit köti össze, a rönkfa szegéllyel keretezett ágyásokba pedig tüzet imitáló dísznövényeket ültettek. A játszóteret kerítés, valamint futópálya veszi körbe. Tavasztól térfigyelő kamerával őrizik a területet. A parkban már közel 100 éve, 1919-ben játszótér is állt, így ez a főváros egyik legrégebbi ilyen helyszíne. A kerületi önkormányzat 60 millió forintot fordított a fejlesztésre.

  Forrás: www.masodikkerulet.hu
 • Új őszirózsafajt találtak

  Domokos Erika, 2017. november 22. szerda, 16:11

  Nyolcezer tő védett réti őszirózsát találtak a kiskunsági Böddi-szék szomszédságában lévő, egykor vele egységes szikes vizes területet alkotó Maka-széken - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága az MTI-vel. Dunatetétlen melletti területen a szikeseken jellemző őszi virágmezőt nemcsak a szokásos sziki őszirózsa, hanem valójában három őszirózsafaj alkotja: a nagyobb termetű, védett réti őszirózsa, a hasonló, de kisebb sziki őszirózsa és a sárga virágú aranyfürt, amely ugyanehhez a nemzetséghez, azaz az őszirózsákhoz tartozó növényfaj. Védett réti őszirózsát eddig még nem találtak ezen a területen, most azonban egyszerre többezres állományt.

  Illusztráció, forrás: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt
 • Ha nem laknának családok benne, akár turistalátványosság is lehetne az orosz ferde torony – derül ki a Moscow Times tudósításából. A Moszkvától 400 kilométerre keletre lévő, 1,25 millió lakosú Nyizsnyij Novgorod egyik hétemeletes lakóépülete két évvel ezelőtt kezdett el félredőlve süllyedni, veszélyeztetve az ott lakó kétszáz ember életét. Egyelőre nem tudni, mi okozza a bajt, amely egy nemrégiben készült tévériport szerint igencsak súlyos (a tudósítás a videofelvételen 8 perc 40 másodpercnél indul).

  A ferde torony lakóinak mindennapjairól egy hétgyermekes család lakásának bemutatásával számolnak be. A gyermekek kisautói elgurulnak a lejtőssé vált padlón, a szekrények csúszóajtói maguktól kinyílnak, a konyhaasztalt pedig alá kellett támasztani, hogy a vasárnapi leves ne loccsanjon ki a levesestálból. Az épületről homlokzatdarabok hullanak alá, a repedések mindenütt láthatók, a legnagyobbat, amely a hetedik emeleten egy méter széles, hullámlemezzel fedték el.

  A toronyház lakói mindezek ellenére visszautasították a hatóságok ajánlatait, hogy költözzenek máshová, mert olyan lakásokat ajánlottak fel nekik, amelyek komfortja meg sem közelítette a ferde toronyban lévő otthonukét. A helyi média úgy értesült, hogy a helyhatóság a napokban dönti el, lebontsák-e a lassan magától is lebomló épületet.