új hír érkezett
 • Fontos bejelentést tett Hosszú Katinka

  Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:23

  „Örömmel jelentem be, hogy cégünk novembertől új részleggel, a média- és tartalomfejlesztési divízióval bővül” - közölte Hosszú Katinka a Facebook-oldalán az Index szerint, pontosan egy évvel azután, hogy egy másik területen, az úszásoktatásban is elindította saját vállalkozását, az Iron Aquaticsot.

  A médiadivízió vezetője a Sport TV egyik arca, Szaniszló Csaba lesz, aki az Iron Network tervezésében is részt vett.

  „Az új osztály élére egy tapasztalt szakemberre volt szükségünk, akinek ismerjük a munkáit, akivel hasonlóképpen gondolkodunk, és akivel korábban személyes kapcsolatunk is volt. Jelöltünk a Sport TV műsorvezetője és kommentátora, Szaniszló Csaba volt, aki hosszas beszélgetések után igent mondott, így 12 év után elhagyja előző munkahelyét, Magyarország első tematikus sportcsatornáját, hogy az Iron csapathoz csatlakozzon. Amellett, hogy Csaba számos rangos sporteseményt közvetített, az elmúlt években hazai és nemzetközi televíziós sportjogok beszerzésével is foglalkozott, másodmagával álmodta meg és hozta létre a Trash Talk című amerikaisport-talkshowt, nemrég elkészítette első dokumentumfilmjét, mely hazánk egyetlen NBA-játékosa, Dávid Kornél amerikai pályafutásának fontosabb állomásait követte végig, az elmúlt nyáron pedig a nemzetközi televíziókért felelt az úszó-világbajnokságon” - írja Hosszú Katinka az új munkatársáról.

  Hosszú Katinka (Fotó: AFP PHOTO/FRANCOIS XAVIER MARIT)

  Szaniszló Csaba az Indexnek azt mondta, hogy az Iron Network már egy most is működő csatorna, több mint 15 ezer feliratkozóval és rendszeres tartalommal. Céljuk, hogy novembertől még több és még jobb tartalmak kerüljenek fel az Iron Networkre. Ami a Sport TV-t illeti, a jogbeszerzést, illetve a kommentálást leadja, de továbbra is ő marad a Trash Talk műsorvezetője.

  A közleményben az olvasható, hogy a színvonalasabb és rendszeresebb tájékoztatás mellett az is cél, hogy a közösség aktívabb legyen. Ugyanakkor Hosszú Katinka a bejegyzésben megemlítette még: "Természetesen vannak ennél távolabbi és merészebb céljaink is, melyekről most talán korai még beszélni.”

 • Az idei volt a történelem legmelegebb tele Ausztráliában, majdnem 2 Celsius-fokkal volt melegebb az átlagnál - idézi az MTI az ausztrál Klímatanács keddi jelentését. 

  A déli kontinensen júniustól augusztusig tartó tél újabb rekordot döntött, 0,3 fokkal volt melegebb, mint a korábbi csúcstartó, a 2009-es tél. Júliusban 72 rekord magas hőmérsékletet mértek, köztük van a valaha mért legmelegebb téli csúcs - Sydneyben például 26,5 fokot mértek. Átlagosan napi 23,7 fok volt, ami 1,9 fokkal magasabb az 1961-1990 közötti időszak 21,8 fokos átlagánál - mondta David Alexander, a Klímatanács tudósa.

  Forrás: Pexels

   A télre semmiben sem emlékeztető meleg mellett az ország történetének legszárazabb júniusát élte meg. Az idei volt a második legszárazabb tél a 2002-es rekord óta. Ez volt a tizedik év 2000 óta, hogy az országban megdőlt a hideg évszak legmagasabb hőmérsékleteinek rekordja, a tendencia a tudósok szerint folytatódik.

  "Sajnos az ausztrál telek sokkal melegebbek lesznek: 60-szor nagyobb az esélye a forró teleknek az egyre erősödő klímaváltozás következtében" - mondga David Alexander a Hszinhua hírügynökségnek.

 • Bajnokot verne a magyar teniszhős

  Szabó Dániel, 2017. szeptember 19. kedd, 12:17

  Azt szoktam mondani, kapjunk egy nagyágyút, mondjuk Svájcot Federerrel a csapatban, vagy játsszunk például Olaszország ellen, és legyen esélyünk a győzelemre. Vagy inkább nyerjünk - nyilatkozta Fucsovics Márton teniszező a Nemzeti Sportnak miután 22 év után a Davis-kupa selejtezőn Oroszország legyőzésével bejuttatta a magyar válogatottat a világcsoportba.

  Forrás: Jared C. Tilton/Getty Images/AFP

  Azt, hogy a legjobb 16 csapat között ki vár a magyarokra, csak szerdán dől el, amikor a Nemzetközi Teniszszövetség kisorsolja a párosításokat. A nyolc kiemelt csapat között ott vannak a horvátok, a franciák, a svájciak és az olaszok is.

  Fucsovics azután lett a magyar csapat hőse, hogy hat éve a viselkedése miatt kidobták a csapatból. Akkor Andy Murray és Anglia ellen nem léphetett pályára. "Az hat éve történt, fiatal voltam még, és teljesen más ember. Tényleg nincs különösebb oka, egyszerűen felnőttem, csak kicsit talán később, mint mások" - mondta a 25 éves játékos. 

 • Ma eldől: kirúgják-e Demcsákot az ATV-től. Nemcsak a műsorvezető Szanyi Tiborral készített botrányos péntek reggeli interjúját elemzik, hanem egész teljesítményét - írja a Bors.

  Az elhíresült interjúban a műsorvezető Kálmán Olga egykori műsorában, az Egyenes beszédben kérdezte a szocialisták EP-képviselőjét, de még a sokat látott, egykori angyalföldi politikust is meglepte hol magyartalan, hol szakmaiatlan kérdéseivel. A lap szerint Demcsák ellen nemcsak emiatt indítottak belső vizsgálatot a múlt pénteki felfüggesztése után. Az újság ezekre nem tér ki, de például a nők egyenlőségéért többször kiálló Szél Bernadettől, az LMP társelnökétől azt kérdezte meg, hogy mit szólt hozzá a férje, hogy miniszterelnök-jelöltté választotta a pártja.

  Forrás: ATV

  A műsorvezető azt mondta a pénteki interjú után, hogy nagyon keveset aludt és fáradt volt. Keddi Facebook-bejegyzésében már arról írt, hogy a magánélete sem kiegyensúlyozott, előtte késő éjszakáig mulatott kollégáival. A Bors viszont arról ír - ATV-s folyosói pletykák alapján -, hogy egyesek szerint Demcsák tudatmódosító alatt állhatott, valamint korábban is előfordult, hogy nem készült fel egy interjúalanyból, témából. Azt jósolják, hogy az ügyében meghozott keddi döntéssel véget érhet a karrierje a csatornánál.