új hír érkezett
 • Fontos bejelentést tett Hosszú Katinka

  Szabó Zsuzsanna, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:23

  „Örömmel jelentem be, hogy cégünk novembertől új részleggel, a média- és tartalomfejlesztési divízióval bővül” - közölte Hosszú Katinka a Facebook-oldalán az Index szerint, pontosan egy évvel azután, hogy egy másik területen, az úszásoktatásban is elindította saját vállalkozását, az Iron Aquaticsot.

  A médiadivízió vezetője a Sport TV egyik arca, Szaniszló Csaba lesz, aki az Iron Network tervezésében is részt vett.

  „Az új osztály élére egy tapasztalt szakemberre volt szükségünk, akinek ismerjük a munkáit, akivel hasonlóképpen gondolkodunk, és akivel korábban személyes kapcsolatunk is volt. Jelöltünk a Sport TV műsorvezetője és kommentátora, Szaniszló Csaba volt, aki hosszas beszélgetések után igent mondott, így 12 év után elhagyja előző munkahelyét, Magyarország első tematikus sportcsatornáját, hogy az Iron csapathoz csatlakozzon. Amellett, hogy Csaba számos rangos sporteseményt közvetített, az elmúlt években hazai és nemzetközi televíziós sportjogok beszerzésével is foglalkozott, másodmagával álmodta meg és hozta létre a Trash Talk című amerikaisport-talkshowt, nemrég elkészítette első dokumentumfilmjét, mely hazánk egyetlen NBA-játékosa, Dávid Kornél amerikai pályafutásának fontosabb állomásait követte végig, az elmúlt nyáron pedig a nemzetközi televíziókért felelt az úszó-világbajnokságon” - írja Hosszú Katinka az új munkatársáról.

  Hosszú Katinka (Fotó: AFP PHOTO/FRANCOIS XAVIER MARIT)

  Szaniszló Csaba az Indexnek azt mondta, hogy az Iron Network már egy most is működő csatorna, több mint 15 ezer feliratkozóval és rendszeres tartalommal. Céljuk, hogy novembertől még több és még jobb tartalmak kerüljenek fel az Iron Networkre. Ami a Sport TV-t illeti, a jogbeszerzést, illetve a kommentálást leadja, de továbbra is ő marad a Trash Talk műsorvezetője.

  A közleményben az olvasható, hogy a színvonalasabb és rendszeresebb tájékoztatás mellett az is cél, hogy a közösség aktívabb legyen. Ugyanakkor Hosszú Katinka a bejegyzésben megemlítette még: "Természetesen vannak ennél távolabbi és merészebb céljaink is, melyekről most talán korai még beszélni.”

 • Ezt még az oroszokról sem gondolná!

  Komócsin Sándor, 2017. november 23. csütörtök, 17:46

  Találós kérdés: Celsius-fokban mérve milyen hőmérsékleten zárják be az iskolákat a rettenetesen hideg időjárása miatt „Északi-sarknak” gúnyolt Ojmajakonon, Oroszország egyik legészakibb településén. Ha a választ valahol mínusz 35 Celsius-fok körül keresi, akkor téved. Valójában akkor maradhatnak otthon a gyerekek, ha a hőmérséklet mínusz 52 Celsius-fokra esik. Ezt a régi szabályt az tette friss hírré, hogy kedden délelőtt még mínusz 50 fokban is folytatódott a tanítás, mert hát, a szabály az szabály – derült ki a helyi news.ykr.ru hírportál tudósításából, amelyet átvett a Moscow Times. Ma reggel csak mínusz 50 fokot mértünk, ezért a tanítás zavartalnul folyik – tájékoztatták a hírportált a helyhatóságnál.

  Forrás: Reuters/Maxim Shemetov

  Ojmajakon Moszkvától 5310 kilométerre, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, lakóinak száma 521 – derül ki a Wikipedia szócikkéből. Állítólag ez a Föld leghidegebb emberlakta települése. Nevét az Ojmajakon folyóról kapta, jelentése: Ahol a víz nem fagy be. Ez a városban található meleg vizű forrásra utal. A sarkkör közelsége miatt decemberben három órán át, júniusban viszont 21 órán át süt a nap a településen. Ojmajakon, ahol egész éven át fagyott a föld, csupán az 1930-as évektől vált állandóan lakott várossá, azelőtt utazók átmeneti táborhelye volt. 1933. február 6-án mínusz 67,8 Celsius-fokot mértek Ojmajakonon.

 • Több mint 6800 üveg vodkát loptak el betörők egy Los Angeles-i főzdéből. A rendőrségnek a tulajdonosok azt mondták, hogy ez volt a készletük 98 százaléka - írja a The Drinks Business.

  A Fog Shots nevű cég tulajdonosai elmondták, hogy a felfegyverzett tolvajok 280 ezer dollárnyi (74,2 millió forintnyi) kárt okoztak nekik. Az örmény család által üzemeltetett főzde tulajdonosa, Art Gukasyan azt mondta, hogy egyetlen egy dologra használhatják a megbugázott vodkát: megihatják. Mindegyik üvegen egy egyedi kód van, tehát ha egy boltban felbukkan, akkor visszakövethetik a termék útját a tolvajokig.

  A betörést rögzítették a biztonsági kamerák, a bűnözők azonosításán dolgoznak. 

 • Európában is turnézik a King Crimson

  Szabó Dániel, 2017. november 23. csütörtök, 15:11

  Idei amerikai koncertkörútja után 2018-ban ismét európai turnéra indul a King Crimson, a legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen - írja az MTI. 

  A turné időpontjait és állomásait szerdán tette közzé honlapján a zenekar kiadója, a DGM. A közlemény szerint a Robert Fripp gitáros vezette zenekar nyáron Közép-Európában, skandináv országokban és Olaszországban lép fel. Az előzetes bejelentéssel ellentétben a csapatot Budapesten ezúttal sem hallhatják a műfaj kedvelői. Helyette fellépnek Poznanban, a párizsi L'Olympia koncertközpontban is. Közeli helyszín a lengyelországi Krakkó, valamint a bécsi Stadthalle, ahol két nap (június 23-24.) is fellépnek.