új hír érkezett
 • Szokatlanul ismerősek a Volt fesztivál fellépői

  Szabó Dániel, 2017. november 14. kedd, 12:31

  "Elmondhatatlanul nagy öröm számunkra, hogy minden idők egyik legjobban várt világsztárjával indíthatjuk a következő évet. Dave Gahan és csapata évek óta a közönségünk kívánságlistájának élvonalában foglal helyet, a Volt fesztivál az első hazai fesztiválkoncertjük lesz, nagyon sokak örömére" - így jelentette be Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője a jövő évi line-up első tagját.

  Továbbá fellép még a 2018-as fesztiválon a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts és a Hollywood Undead. Valamint ismét lesz Rudimental (pontosabban utóbbinak csak a DJ-szetje érkezik Sopronba). A Fesztblog az előadók kapcsán rávilágít, hogy a jövő évi fellépők közül mindegyik többször is volt Magyarországon az elmúlt öt évben. 

  MTI Fotó: Ruzsa István

  Az Iron Maiden a legkevesebbszer, csak háromszor, de két éve épp a Volton, míg a legtöbbször a Rudimental, amely hétszer is járt hazánkban (lehetett volna 8-szor is, ha a 2015-ös Hegyalja nem marad el). A blog megnyugtat mindenkit, hogy a magyar zenei fesztiválók elhagyhatatlanná váló szereplőjét, a Prodigyt még bejelenthetik.

  A bérletek már most megvásárolhatók, az ötnapos egyelőre kedvezménnyel 44 900 forint (57 990-ról leárazva), a napijegyek pedig majd 12 ezer forintba kerülnek elővételben.

 • Ezt még az oroszokról sem gondolná!

  Komócsin Sándor, 2017. november 23. csütörtök, 17:46

  Találós kérdés: Celsius-fokban mérve milyen hőmérsékleten zárják be az iskolákat a rettenetesen hideg időjárása miatt „Északi-sarknak” gúnyolt Ojmajakonon, Oroszország egyik legészakibb településén. Ha a választ valahol mínusz 35 Celsius-fok körül keresi, akkor téved. Valójában akkor maradhatnak otthon a gyerekek, ha a hőmérséklet mínusz 52 Celsius-fokra esik. Ezt a régi szabályt az tette friss hírré, hogy kedden délelőtt még mínusz 50 fokban is folytatódott a tanítás, mert hát, a szabály az szabály – derült ki a helyi news.ykr.ru hírportál tudósításából, amelyet átvett a Moscow Times. Ma reggel csak mínusz 50 fokot mértünk, ezért a tanítás zavartalnul folyik – tájékoztatták a hírportált a helyhatóságnál.

  Forrás: Reuters/Maxim Shemetov

  Ojmajakon Moszkvától 5310 kilométerre, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, lakóinak száma 521 – derül ki a Wikipedia szócikkéből. Állítólag ez a Föld leghidegebb emberlakta települése. Nevét az Ojmajakon folyóról kapta, jelentése: Ahol a víz nem fagy be. Ez a városban található meleg vizű forrásra utal. A sarkkör közelsége miatt decemberben három órán át, júniusban viszont 21 órán át süt a nap a településen. Ojmajakon, ahol egész éven át fagyott a föld, csupán az 1930-as évektől vált állandóan lakott várossá, azelőtt utazók átmeneti táborhelye volt. 1933. február 6-án mínusz 67,8 Celsius-fokot mértek Ojmajakonon.

 • Több mint 6800 üveg vodkát loptak el betörők egy Los Angeles-i főzdéből. A rendőrségnek a tulajdonosok azt mondták, hogy ez volt a készletük 98 százaléka - írja a The Drinks Business.

  A Fog Shots nevű cég tulajdonosai elmondták, hogy a felfegyverzett tolvajok 280 ezer dollárnyi (74,2 millió forintnyi) kárt okoztak nekik. Az örmény család által üzemeltetett főzde tulajdonosa, Art Gukasyan azt mondta, hogy egyetlen egy dologra használhatják a megbugázott vodkát: megihatják. Mindegyik üvegen egy egyedi kód van, tehát ha egy boltban felbukkan, akkor visszakövethetik a termék útját a tolvajokig.

  A betörést rögzítették a biztonsági kamerák, a bűnözők azonosításán dolgoznak. 

 • Európában is turnézik a King Crimson

  Szabó Dániel, 2017. november 23. csütörtök, 15:11

  Idei amerikai koncertkörútja után 2018-ban ismét európai turnéra indul a King Crimson, a legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen - írja az MTI. 

  A turné időpontjait és állomásait szerdán tette közzé honlapján a zenekar kiadója, a DGM. A közlemény szerint a Robert Fripp gitáros vezette zenekar nyáron Közép-Európában, skandináv országokban és Olaszországban lép fel. Az előzetes bejelentéssel ellentétben a csapatot Budapesten ezúttal sem hallhatják a műfaj kedvelői. Helyette fellépnek Poznanban, a párizsi L'Olympia koncertközpontban is. Közeli helyszín a lengyelországi Krakkó, valamint a bécsi Stadthalle, ahol két nap (június 23-24.) is fellépnek.