új hír érkezett
 • Csatlakozott a terroristákhoz, zavarta, hogy kegyetlenek az állatokkal

  Szabó Dániel, 2017. november 14. kedd, 15:11

  Miután a koalíciós erők porig bombázták, a kurdok október közepén szabadították fel az Iszlám Állam egyik erősségét, a szíriai Rakkát. A négy hónapig tartó ostrom után több személyes tárgyat is találtak, amelyeket a Daesh tagjai hagytak maguk után. Így került elő Tarek Kamleh, egy a terrorszervezethez évekkel korábban csatlakozó ausztrál orvos naplója is.

  Kamleh a dzsihadisták egyik ismert alakja, mondhatni címlapfiúja volt: tucatnyi toborzóvideóban buzdította a nyugati fiatalokat, hogy csatlakozzanak a szélsőségesekhez és harcoljanak a Közel-Keleten. Aztán kiderült, hogy a kétes értékű sztárság mögött elég kiábrádult volt a férfi: a terroristák embereken elkövetett kegyetlenségeivel, a lefejezésekkel még csak-csak megbékélt, de az már neki is sok volt, hogy az ISIS brutálisan bánik az állatokkal.

  AFP

  A jordániai központú al Bawaba újság cikke szerint a naplóját Mace Grifford, egy korábbi brit valutaváltó, kurdharcos találta meg, aki ismert is Kamlehet. Szerinte az egykori ausztrál orvosról egy enyhén pszichopata karakter rajzolódik ki az írásaiból. Például feljegyezte, hogy hogyan néz ki a katonai kiképzés vagy a gyilkolás, aprólékosan beszámolt arról, hány fekvőtámaszt kell tennie.

  Grifford szerint ezek a vérszomjas énjének megnyilvánulásai, míg azok a részek a naplóban, melyekben arról ír, mennyire felzaklatta, hogy terroristatársai nem akartak támogatni egy árvaházat, vagy az, mennyire zavarta, ahogy kutyákat ütlegeltek, azok a békés, moralizáló személyiségéhez tartoznak. Ezek alapján az Amerikai Psycho főszereplőjéhez hasonlítja az azóta eltűnt Kamlehet.

 • Norvégia leggazdagabb nője a 22 éves - még mindig csak tanuló - Katharina G. Andersen, aki rekordnagyságú bírságot kapott ittas vezetésért. A skandináv országban ugyanis nincs fix összegű büntetés, ha valaki makonya részegen vagy akár csak kicsit spiccesen vezetne: a rendőrség a tételt az illető anyagi helyzete alapján számítja ki.

  Forrás: Instagram.com/kgandresen

  Ez volt Andersen pechje is, akinek vagyonát a Forbes 1,23 milliárd dollárra (332 milliárd forintra) becsüli. Összehasonlításképpen: a leggazdagabb magyar Csányi Sándor, az OTP elnöke, akinek a a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 260 milliárd forint milliárd forintos becsült vagyonnal a legmódosabb magyar.

  Ez alapján a legmagasabb bírság, amit a bíróság kiróhatott volna rá 40 millió norvég korona (1,3 milliárd) forintra is megvághatták volna, ehhez képest kifejezetten szerénynek tűnik a 250 000 koronás (8 millió forintos) bírság. A büntetés kevésbé költséges része, hogy 13 hónapig nem vezethet autót - írja a norvég Nettavisen Nyheter.

  A korábbi hírek szerint éppen kedvenc Bentley-ével kapták el:

   

   

 • Így nyomták le Kasza Tibit

  Szász Péter, 2017. november 17. péntek, 15:16

  Kasza Tibi visszacsúszott a Facebook rajongói toplistán, helyét Mága Zoltán vette át - adta hírül a Front Page Communications, amely a Fészbuker.hu oldalt üzemelteti.

  A hegedűművész óriási, naponta tízezres rajongószám-növekedést produkált az elmúlt időszakban, az új rajongói fele azonban három dél-ázsiai országból, Bangladesből, Indiából és Pakisztánból származik. Sőt, Mága Zoltán teljes Facebook-táborának a magyar közönség jelenleg csak alig az ötödét alkotja.

  A magyar hírességek körében példa nélküli az, ami Mága Zoltán Facebook-oldalán történt: az elmúlt két hónapban rajongóinak száma közel a duplájára nőtt. A jelenleg 992 ezres táborral rendelkező oldal így ma a dobogó második helyét foglalja el a hazai celebek oldalai között, letaszítva ezzel helyéről Kasza Tibit, akit sokan ma a Facebook koronázatlan királyának tartanak.

  Shutterstock

  Az említett országokban sok kamu Facebook-profil van, amiket gyakran használnak rajongóvásárlásra, ami a Facebook-tábor növelésének gyors, ám nem etikus módja - véli Bradács András, a Front Page Communications tanácsadója.

  A legtöbb, 1,4 millió rajongóval Schobert Norbi rendelkezik, őt követi Mága Zoltán 992 ezer, Kasza Tibor 987 ezer, Rubint Réka 954 ezer és 954 ezer Nótár Mary 509 ezer rajongóval.

 • "A kakaós csiga sem kerül nálunk ugyanannyiba mindenhol, de ha mondjuk Tállai András engem felhívna, felére leengedném azonnal" - idézi Schobert Norbertet, a Norbi Update egykori tőzsdei cég vezetőjét a hvg.hu. A zsírégetőguru az ATV egyik műsorában viccelődött azon - az elmúlt napokban még a nemzetközi sajtót is megjárt híren -, hogy a NAV vezetéséért felelős államtitkár személyesen ment be a Mol-hoz, hogy kijárja, legyen olcsóbb a benzin Mezőkövesd környékén.

  Forrás: MTI/Balogh Zoltán

  Schobert azzal érvelt, hogy szerinte a gazdasági versenytörvény alapján nem egységesítheti a termékei árait, még ajánlott árat sem tehet, mert több százmilliós bírságot kapna.

  A Napi.hu utánanézett: nincsen update-üzlet Tállai választási körzetében, a Mezőkövesdhez legközelebbi bolt Egerben van. Így várhatóan elmarad a fitneszszakértő és az államtitkár egyeztetése.