új hír érkezett
 • Már nem elég idióták a propagandista újságírók

  Komócsin Sándor, 2017. november 15. szerda, 06:42

  Egy ismert orosz politikatudós, Gleb Pavlovszkij talán megfontolatlanul, talán különösen bátor hangulatban finoman szólva viccesnek, keményebben abszurdnak minősítette a Kreml legújabb propagandaintézkedését – derül ki a Moscow Times cikkéből. Az ügy előzménye, hogy a Reuters hírügynökség beszámolt egy hétoldalas dokumentumról, amelyben a kormány sillabuszt ad a vállalatoknak arról, hogyan kell pozitívan kommunikálniuk a jövő márciusi elnökválasztás előtt. A javaslatcsomagot 45 energiaipai és közüzemi cégnek küldték ki.

  Fotó: Pixabay.com

  A Reuters híre szerint elmagyarázzák a cégeknek, hogy két téma köré csoportosítsák mondanivalójukat. Az egyik: az élet egyre jobb, a másik: hogyan volt régen és hogyan van ma. Ki kell emelniük az új munkahelyek létrejöttét, az infrastruktúra fejlesztését és a tudományos eredményeket. A Rosznyeftynek, a Lukoilnek és a Novateknek állítólag minisztériumi konzultációt is ajánlottak az ajánlásokról.

  Pavlovszkij szerint ez a dokumentum, ha valóban létezik, sokat elárul arról, mit gondolnak a Kremlben az állami médiáról. Az ott dolgozó újságírókat egyszerűen nem tarják képesnek arra, hogy teljesítsék, amivel megbízták őket, nevezetesen hogy az orosz vezetés szája íze szerint tálalják a híreket. A politológus nem emlékszik hasonló sillabusz kiadására az elmúlt 20 évben. Úgy látja, hogy még a Szovjetunióban sem csináltak ilyen „idióta” dolgot. Az akkori propagandagépezet képes volt saját maga, segítség nélkül megtalálni és a főnökség szája íze szerint tálalni az információkat.

 • Norvégia leggazdagabb nője a 22 éves - még mindig csak tanuló - Katharina G. Andersen, aki rekordnagyságú bírságot kapott ittas vezetésért. A skandináv országban ugyanis nincs fix összegű büntetés, ha valaki makonya részegen vagy akár csak kicsit spiccesen vezetne: a rendőrség a tételt az illető anyagi helyzete alapján számítja ki.

  Forrás: Instagram.com/kgandresen

  Ez volt Andersen pechje is, akinek vagyonát a Forbes 1,23 milliárd dollárra (332 milliárd forintra) becsüli. Összehasonlításképpen: a leggazdagabb magyar Csányi Sándor, az OTP elnöke, akinek a a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 260 milliárd forint milliárd forintos becsült vagyonnal a legmódosabb magyar.

  Ez alapján a legmagasabb bírság, amit a bíróság kiróhatott volna rá 40 millió norvég korona (1,3 milliárd) forintra is megvághatták volna, ehhez képest kifejezetten szerénynek tűnik a 250 000 koronás (8 millió forintos) bírság. A büntetés kevésbé költséges része, hogy 13 hónapig nem vezethet autót - írja a norvég Nettavisen Nyheter.

  A korábbi hírek szerint éppen kedvenc Bentley-ével kapták el:

   

   

 • Így nyomták le Kasza Tibit

  Szász Péter, 2017. november 17. péntek, 15:16

  Kasza Tibi visszacsúszott a Facebook rajongói toplistán, helyét Mága Zoltán vette át - adta hírül a Front Page Communications, amely a Fészbuker.hu oldalt üzemelteti.

  A hegedűművész óriási, naponta tízezres rajongószám-növekedést produkált az elmúlt időszakban, az új rajongói fele azonban három dél-ázsiai országból, Bangladesből, Indiából és Pakisztánból származik. Sőt, Mága Zoltán teljes Facebook-táborának a magyar közönség jelenleg csak alig az ötödét alkotja.

  A magyar hírességek körében példa nélküli az, ami Mága Zoltán Facebook-oldalán történt: az elmúlt két hónapban rajongóinak száma közel a duplájára nőtt. A jelenleg 992 ezres táborral rendelkező oldal így ma a dobogó második helyét foglalja el a hazai celebek oldalai között, letaszítva ezzel helyéről Kasza Tibit, akit sokan ma a Facebook koronázatlan királyának tartanak.

  Shutterstock

  Az említett országokban sok kamu Facebook-profil van, amiket gyakran használnak rajongóvásárlásra, ami a Facebook-tábor növelésének gyors, ám nem etikus módja - véli Bradács András, a Front Page Communications tanácsadója.

  A legtöbb, 1,4 millió rajongóval Schobert Norbi rendelkezik, őt követi Mága Zoltán 992 ezer, Kasza Tibor 987 ezer, Rubint Réka 954 ezer és 954 ezer Nótár Mary 509 ezer rajongóval.

 • "A kakaós csiga sem kerül nálunk ugyanannyiba mindenhol, de ha mondjuk Tállai András engem felhívna, felére leengedném azonnal" - idézi Schobert Norbertet, a Norbi Update egykori tőzsdei cég vezetőjét a hvg.hu. A zsírégetőguru az ATV egyik műsorában viccelődött azon - az elmúlt napokban még a nemzetközi sajtót is megjárt híren -, hogy a NAV vezetéséért felelős államtitkár személyesen ment be a Mol-hoz, hogy kijárja, legyen olcsóbb a benzin Mezőkövesd környékén.

  Forrás: MTI/Balogh Zoltán

  Schobert azzal érvelt, hogy szerinte a gazdasági versenytörvény alapján nem egységesítheti a termékei árait, még ajánlott árat sem tehet, mert több százmilliós bírságot kapna.

  A Napi.hu utánanézett: nincsen update-üzlet Tállai választási körzetében, a Mezőkövesdhez legközelebbi bolt Egerben van. Így várhatóan elmarad a fitneszszakértő és az államtitkár egyeztetése.