új hír érkezett
 • Ismét együtt a két Oscar-díjas színész

  Domokos Erika, 2017. október 6. péntek, 18:07

  Újra együtt szerepel Emmy Thompson és Anthony Hopkins, ezúttal a BBC számára készülő Lear király-adaptációban játszik a két Oscar-díjas színész - írja az MTI. Korábban a Napok romjai és a Szellem a házban című filmekben szerepeltek együtt.

  A BBC News beszámolója szerint az új Lear-feldolgozás napjainkban játszódik, az Anthony Hopkins alakította Lear egy elképzelt angliai katonai diktatúra totalitárius vezetőjeként jelenik meg. Thompson a legidősebb lányát, Gonerilt játssza, Emily Watson lesz a középső lány, Regan, Cordelia, a legkisebb lány szerepét pedig Florence Pugh kapta. Jim Broadbent Gloucester grófjaként jelenik meg a filmben, a fiát, Edgart pedig Andrew Scott, a Sherlock-sorozat sztárja alakítja. A Shakespeare-drámát Richard Eyre rendezi, ő írja a tévés verzió forgatókönyvét is. Az Amazon Stúdió koprodukciójában készülő alkotás forgatása októberben elkezdődik, a BBC Two jövőre tűzi a műsorára.

  Emma Thompson a 66. Berlinale Film Fesztiválon 2016. február, forrás: Shutterstock
 • Volt opeles vizsgálja a Volkswagent

  Szász Péter, 2017. október 19. csütörtök, 12:45

  Amerikában külön szakértői csoport vizsgálja, hogy a Volkswagen betartja-e a környezetvédelmi előírásokat. A gárda vezetője Larry Thompson fel is kért egy igazán kompetens embert Rita Forst személyében, aki nem más mint az Opel korábbi fejlesztési igazgatója - írja az Autonews.

  A dízelbotrányba keveredett Volkswagen-csoportot Thompsonék 2020 közepéig fogják vizsgálni.

  A Volkswagennek egyébként már csak azért sincs kifogása a vizsgálódás ellen, mert így elkerülhet számos pert, aminek anyagi következményei milliárdokkal haladhatják meg azt az összeget, amelyet a cégnek ezek nélkül kell kifizetnie.

  Rita Forst
  Forrás: Opel Media

  Forst mérnök végzettségű, aki főként technikai kérdésekkel foglalkozik majd. Thompson csaptában túlnyomórészt ügyvédek vannak.

  A 62 éves Rita Forst 1977-ben csatlakozott az Opelhez, vezette a technikai részleget, később a kutatás-fejlesztésért volt felelős. És ami a lényeg: fontos szerepet játszott a GM dízelmotor-fejlesztési központjának létrehozásában.

  Forst az európai autóipar 25 legfontosabb női vezetője közé tartozott.

 • Kétszer is bántalmazta kollégáját egy férfi, az indok - legalábbis az ügyészség közleménye szerint - egészen elképesztő.

  A 29 vádlott, aki egy hatvani cég telephelyén dolgozott, első alkalommal akkor bántalmazta egyik kollégáját, amikor az "egy targoncával akart átmenni az üzemcsarnok egyik végéből a másikba".

  Ennek meg is lett a következménye: a támadót elbocsátották.

  Egy hét múlva a vádlott meglátta - ekkor már volt - kollégáját egy dugóban álló autó anyósülésén. Erre se szó, se beszéd a lehúzott ablakon keresztül akkorát ütött az illető arcába, hogy annak eltört az orra. A kocsiból ekkor kiszálló nőt (!) a vádlott a nyakánál fogva a földre rántotta. A verekedésnek végül a kocsi sofőrje vetett véget.

  Az ügyészség felfüggesztett börtönt és 80 ezer forint bűnügyi költség megfizetését indítványozza.

  Képünk illusztráció
 • Budapesten találkoznak az etikus hackerek

  Szász Péter, 2017. október 19. csütörtök, 09:30

  Immáron 14. alkalommal gyűlnek össze az etikus hekkerek képviselői Budapesten, Közép-Kelet-Európa IT biztonsági fesztiválján, a Hacktivityn - írja az MTI.

  A legnagyobb magyarországi IT biztonsági konferencia október 20-21-én várja a látogatókat a budapesti MoM Kulturális Központban.

  A pénteken kezdődő kétnapos eseményre közel ezer - magyar és 24 különböző országból érkező külföldi - látogató regisztrált, a résztvevőket közel 30 előadás és 10 workshop várja.

  Shuterstock