új hír érkezett
 • Foci vb 2018 - ma már tét nélkül játszanak a magyarok

  Domokos Erika, 2017. október 7. szombat, 07:45

  Támadó felfogású svájci csapatra számít a szombati világbajnoki selejtezőmérkőzésen Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az ellenfél nem bízza majd a véletlenre a három pont megszerzését, mert mindenképpen szeretné megtartani első helyét a csoportban - idézte a kapitányt az MTI. A svájci-magyar találkozó szombaton 20.45-kor kezdődik a bázeli St. Jakob Parkban.

  "Bizonyítottuk már, hogy egyenrangú szinten tudunk futballozni a legnagyobbakkal is. Nekünk nincs veszítenivalónk a meccsen. A játék képe és az eredmény ugyanolyan fontos lesz számunkra" - mondta Storck az az MTI-nek. A svájciak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a selejtezőcsoportot, amelyben a magyarok nyolc forduló alatt tíz pontot gyűjtve a harmadik helyen állnak. A magyar csapat már nem léphet előrébb, így - ahogy 1986 óta mindig - biztosan lemarad a 2018-as oroszországi vb-ről.

  Bernd Storck beszél játékosaihoz edzésen Bázelben, forrás: MTI Fotó/Illyés Tibor

   

 • Lezuhant egy 62 emeletes házról és meghalt az egyik ismert kínai falmászó, Vu Jungning, akit ezrek követtek a Weibo kínai közösségi portálon látványos rövid videói miatt - írta a BBC az MTI szerint.

  A felhőkarcolókra biztosító berendezések nélkül felmászó 26 éves férfi rajongói november eleje óta nem találtak több bejegyzést, aggodalmuk egyre nőtt. Decemberben derült ki, hogy meghalt, miután lezuhant egy 62 emeletes toronyból Csangsza városában. A baleset november 8-án történt, de barátnője csak egy hónappal később erősítette meg a közösségi portálon.

  Fotó: Shutterstock

  A "rooftopping", a világ nagyvárosaiban egyre népszerűbb hóbort követői felszerelés nélkül másznak fel magas épületek tetejére és ott szelfit készítenek. A mászókat hiába figyelmeztetik a biztonsági felszerelésekre, azt mondják, azok elvonják a figyelmüket az élménytől.

  Jungning minden alkalommal figyelmeztette követőit, hogy ne próbálják utánozni veszélyes mutatványait. A fiatal férfi képzett harcművész volt, tévében és filmekben is szerepelt.
  A népszerűséget mégis a közösségi médiában közzétett videói hozták meg számára, és a helyi média szerint az utóbbi anyagilag is gyümölcsözőbb volt.

  Egy családtagja szerint az utolsó kihívás nyereménye 100 ezer jüan (4 millió forint) lett volna, ám arról nem írtak, ki volt a szponzor és pontosan mit tartalmazott a kihívás.

  "Azt tervezte, hogy megnyeri a díjat és megkéri a barátnője kezét. Pénz kellett neki az esküvőre és édesanyja gyógyítására" - idézte a South China Morning Post a férfi egyik nagybátyját.

 • A vád szerint egy 26 éves nő és társa rendőri intézkedést színlelve jutott be egy időskorú férfi lakásába, ahonnan ezután jelentős értékű ékszert és készpénzt tulajdonítottak el - közölte a Fővárosi Főügyészség.

  A vádirat szerint a vádlott és ismeretlen társa 2014. szeptember 19-én dél körül követték az időskorú férfit egy IX. kerületi társasházba, majd becsöngettek a sértett lakásába. Az ajtót nyitó időskorú sértett előtt rendőrnek adták ki magukat, ennek során a vádlott egy fényképes igazolványt is felmutatott, majd közölte, hogy azért jöttek, mert a környéken megszaporodtak a betörések, és megkérdezte a sértettől, hogy biztonságban tartja-e a pénzét. Ezután a vádlott kérte, hogy engedje be őket a sértett, mert van egy karkötőjük, amelyen ha megnyom egy gombot, az jelez a rendőrségen.

  A sértett az álrendőröket beengedte a lakásba, ahol megmutatta a páncélszekrényt, amelyben az ő és testvére ékszereit és készpénzét tartotta. Az egyikük ezután elterelte a sértett figyelmét, társa pedig ezalatt eltulajdonította a páncélszekrényben lévő több mint 20 millió forint értékű ékszereket és készpénzt (forintot és valutát).

  Az elkövetők ezután sietve távoztak a lakásból, a sértett pedig csak ezt követően észlelte, hogy eltűntek az értékei.

  Bigstockphoto 

  A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség az ügyben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, mely bűncselekmény büntetési tételének felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

  Ugyanilyen jellegű bűncselekmények miatt a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség is vádat emelt 2016 májusában, amely ügynek a 26 éves nő szintén vádlottja. A kerületi ügyészség a két ügy egyesítését indítványozta a vádiratban.

 • Az elmúlt hetekben többször feltűnt Budapest utcáin Antonio Banderas, aki ezúttal a National Geographic forgatására érkezett a magyar fővárosba. A sorozat felvételeit a dél-spanyolországi Malagában kezdték az ősszel, a városban, ahol Picasso és az őt alakító Banderas is született. Később a stáb hazánkban folytatta a forgatást, de más európai országokban is készülnek felvételek - derül ki a Fox Networks Group közleményéből.

  Antonio Banderas, Picasso, Fotó: National Geographic/Dusan Martincek

  A Géniusz második évada a 20. század egyik legismertebb és legjelentősebb művészét, Pablo Picassót helyezi a középpontba, és nemcsak a művész munkásságát, hanem kusza magánéletét is bemutatja. A sorozat főszereplője Antonio Banderas, a fiatal Picassót Alex Rich alakítja. A szereplők között feltűnik a Harry Potterből is ismert Clémence Poésy, Poppy Delevingne, Robert Sheehan valamint Johnny Flynn, akit a Géniusz első évadában a fiatal Albert Einsteinként láthattunk, most pedig Alain Cuny francia színészt alakítja majd. 

  Az Oscar-díjas producerek, Ron Howard és Brian Grazer nevével fémjelzett széria 2018-ban debütál a National Geographic műsorán.