új hír érkezett
 • Balek - az interneten hirdette, amit lopott

  Domokos Erika, 2017. november 10. péntek, 11:09

  Az erzsébetvárosi rendőrök vádemelési javaslattal zárták le annak a 37 éves laskodi férfinak az ügyét, aki 2017 januárjában több alkalommal megjelent lakásvásárlás céljából egy nő VII. kerületi lakásában. A férfi ellopott egy bankkártyát, egy hitelkártyát, négy bélyegalbumot, több ezüst pénzérmét, régi magyar papírpénzeket és közel százezer forint készpénzt - írja a police.hu.

  A sértett a lopásokat csak azután vette észre, hogy az interneten meglátta a férfi hirdetését, amelyben az ő bélyeggyűjteményét és pénzérméit kínálta eladásra. A nő azonnal értesítette a rendőröket, akik ezt követően január 21-én egy zuglói lakásban elfogták a laskodi férfit. A rendőrök a lakásban tartott házkutatáskor megtalálták az ellopott tárgyak egy részét, majd a férfit előállították és lopás, valamint elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során elismerte a bűncselekmények elkövetését - írta a rendőrség.

  Képünk illusztráció, forrás: Pixabay
 • Ezt még az oroszokról sem gondolná!

  Komócsin Sándor, 2017. november 23. csütörtök, 17:46

  Találós kérdés: Celsius-fokban mérve milyen hőmérsékleten zárják be az iskolákat a rettenetesen hideg időjárása miatt „Északi-sarknak” gúnyolt Ojmajakonon, Oroszország egyik legészakibb településén. Ha a választ valahol mínusz 35 Celsius-fok körül keresi, akkor téved. Valójában akkor maradhatnak otthon a gyerekek, ha a hőmérséklet mínusz 52 Celsius-fokra esik. Ezt a régi szabályt az tette friss hírré, hogy kedden délelőtt még mínusz 50 fokban is folytatódott a tanítás, mert hát, a szabály az szabály – derült ki a helyi news.ykr.ru hírportál tudósításából, amelyet átvett a Moscow Times. Ma reggel csak mínusz 50 fokot mértünk, ezért a tanítás zavartalnul folyik – tájékoztatták a hírportált a helyhatóságnál.

  Forrás: Reuters/Maxim Shemetov

  Ojmajakon Moszkvától 5310 kilométerre, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, lakóinak száma 521 – derül ki a Wikipedia szócikkéből. Állítólag ez a Föld leghidegebb emberlakta települése. Nevét az Ojmajakon folyóról kapta, jelentése: Ahol a víz nem fagy be. Ez a városban található meleg vizű forrásra utal. A sarkkör közelsége miatt decemberben három órán át, júniusban viszont 21 órán át süt a nap a településen. Ojmajakon, ahol egész éven át fagyott a föld, csupán az 1930-as évektől vált állandóan lakott várossá, azelőtt utazók átmeneti táborhelye volt. 1933. február 6-án mínusz 67,8 Celsius-fokot mértek Ojmajakonon.

 • Több mint 6800 üveg vodkát loptak el betörők egy Los Angeles-i főzdéből. A rendőrségnek a tulajdonosok azt mondták, hogy ez volt a készletük 98 százaléka - írja a The Drinks Business.

  A Fog Shots nevű cég tulajdonosai elmondták, hogy a felfegyverzett tolvajok 280 ezer dollárnyi (74,2 millió forintnyi) kárt okoztak nekik. Az örmény család által üzemeltetett főzde tulajdonosa, Art Gukasyan azt mondta, hogy egyetlen egy dologra használhatják a megbugázott vodkát: megihatják. Mindegyik üvegen egy egyedi kód van, tehát ha egy boltban felbukkan, akkor visszakövethetik a termék útját a tolvajokig.

  A betörést rögzítették a biztonsági kamerák, a bűnözők azonosításán dolgoznak. 

 • Európában is turnézik a King Crimson

  Szabó Dániel, 2017. november 23. csütörtök, 15:11

  Idei amerikai koncertkörútja után 2018-ban ismét európai turnéra indul a King Crimson, a legendás progresszív rockegyüttes jelenlegi felállásában 21 helyszínen 32 koncertet ad Nagy-Britanniában és a kontinensen - írja az MTI. 

  A turné időpontjait és állomásait szerdán tette közzé honlapján a zenekar kiadója, a DGM. A közlemény szerint a Robert Fripp gitáros vezette zenekar nyáron Közép-Európában, skandináv országokban és Olaszországban lép fel. Az előzetes bejelentéssel ellentétben a csapatot Budapesten ezúttal sem hallhatják a műfaj kedvelői. Helyette fellépnek Poznanban, a párizsi L'Olympia koncertközpontban is. Közeli helyszín a lengyelországi Krakkó, valamint a bécsi Stadthalle, ahol két nap (június 23-24.) is fellépnek.