új hír érkezett
 • Ő lett az év lízingszakembere

  Domokos László, 2017. november 10. péntek, 14:00

  A Magyar Lízingszövetség Strbka Jánost, az IKB Leasing csaknem két évtizedes pénzügyi tapasztalattal rendelkező és kkv-finanszírozásban kiemelkedő szerepet játszó vezetőjét választották meg az év lízingszakemberének - adta hírül a szövetség. Az indoklás szerint a kis- és középvállalkozások finanszírozása és az agrárlízing, valamint az állami támogatással igénybe vehető konstrukciók területén elért eredményeiért és munkájáért kapta az elismerést.

  Az elismerést a lízingszövetség és a Deloitte Zrt. tanácsadó cég alapította, azt 2012 óta minden évben, egy a lízingpiac elismerésében és fejlődésében kiemelkedő szerepet játszó szakembernek kapja meg.

  A jogász és közgazdász végzettségű Strbka János évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a pénzügyi és lízingszektorban. Karrierje elején a Citibanknál és a K&H Csoport lízingcégénél volt, 2000 óta pedig az IKB Leasingnél dolgozott különböző vezető beosztásban, 2016 áprilisában pedig a Magyar Lízingszövetség alelnökének is megválasztották.

  Dömötör Csaba, Pelsőczy Csaba

   

 • Kabinos drótkötélpályát tervez a Siratófalhoz a jeruzsálemi városháza. A drótkötélpályán hetvenhárom, egyenként 10-személyes kocsi haladna a Siratófal melletti Szemét-kapunál tervezett végállomáshoz, ami lehetővé tenné, hogy csúcsforgalomban óránként akár háromezer utast is szállítsanak - írja az MTI a Háárec című újság honlapjára hivatkozva.

  A Jeruzsálem fejlesztésére életre hívott hatóság, a turisztikai minisztérium és a jeruzsálemi városháza közösen, sürgősségi eljárással próbálja megvalósítani az elképzelést, amelyet politikai és környezetvédelmi okokból is támadnak Izraelben.

  Politikai ellenzői szerint a régi vasútállomástól induló járművek a nemzetközi törvények szerint megszállt területnek minősülő, 1967 előtt Jordánia területén lévő óváros felé haladnának Kelet-Jeruzsálemben, noha a nemzetközi jog tiltja a megszállt területeken történő építkezéseket.

  Környezetvédelmi ellenzői szerint a drótkötélpályás kocsik megjelenése rontaná a városképet, mert Disneyland-szerűvé változtatnák a szent helyek környékét, és a 15 betonoszlop - köztük 26 méteresek - elcsúfítanák a környezetet.

  Kép forrása:MTI/EPA/Abir Szultan

 • Meghalt Charles Manson

  Szepesi Anita, 2017. november 20. hétfő, 10:00

  Vasárnap este meghalt a hírhedten brutális Sharon Tate-gyilkosság kitervelője és irányítója, a több más véres, holliwoody mészárlásért is felelős egykori szektavezér, Charles Manson - írta az Index. Amerika leghírhedtebb gyilkosa 83 éves volt, 1971 óta ült börtönben.

  Manson 1969. decemberében, brutális módon ölte meg az akkor  8 hónapos terhes Sharon Tate színésznőt és családját. Ámokfutása nem volt előzmény nélküli: a hírek szerint már gyermekkorában agresszív és manipulatív volt, már első osztályban rávette osztálytársait arra, hogy támadják meg azokat a gyerekeket, akit ő nem bírt, s 13 éves korától már rabolt, autót lopott.

   

 • Norvégia leggazdagabb nője a 22 éves - még mindig csak tanuló - Katharina G. Andersen, aki rekordnagyságú bírságot kapott ittas vezetésért. A skandináv országban ugyanis nincs fix összegű büntetés, ha valaki makonya részegen vagy akár csak kicsit spiccesen vezetne: a rendőrség a tételt az illető anyagi helyzete alapján számítja ki.

  Forrás: Instagram.com/kgandresen

  Ez volt Andersen pechje is, akinek vagyonát a Forbes 1,23 milliárd dollárra (332 milliárd forintra) becsüli. Összehasonlításképpen: a leggazdagabb magyar Csányi Sándor, az OTP elnöke, akinek a a Napi.hu kiadásába megjelenő A 100 leggazdagabb 2017 listája szerint 260 milliárd forint milliárd forintos becsült vagyona van.

  Ez alapján a legmagasabb bírság, amit a bíróság kiróhatott volna rá 40 millió norvég korona (1,3 milliárd) forintra is megvághatták volna, ehhez képest kifejezetten szerénynek tűnik a 250 000 koronás (8 millió forintos) bírság. A büntetés kevésbé költséges része, hogy 13 hónapig nem vezethet autót - írja a norvég Nettavisen Nyheter.

  A korábbi hírek szerint éppen kedvenc Bentley-ével kapták el: