A pénteki kereskedési napon a Goldman Sachs, elemzésében, 1,37-nek jelölte meg az EUR/USD keresztárfolyam célárát. Ennek hatására a dollár jelentős gyengülésnek indult, de még a mai napon sem tudott kompenzálni a deviza az euróval szemben.

Érdekes módon, pénteken az arany a megszokottakkal ellentétben a dollár esésére gyengüléssel reagált. A mai nap reggelén, már helyreállt a világ és emelkedésnek indult az árfolyam.

A Barclay's Capital szerint, több olyan makrogazdasági adat is van jelenleg a piacon, ami felfelé tolhatja az arany árfolyamát. Szerintünk sem várható hosszú távon esés az arany piacán és középhosszú távon, akár új csúcsokat is dönthet a jegyzés.

Arany árfolyam
Kép: Solar Capital

A mai napon a dollár jegyzése meghaladta már az 1,34-es szintet is az euróval szemben, most a jegyzés 1,3375-ön tartózkodik. A februári határidős arany jelenleg 1668 dolláron tartózkodik, ami napon belül már 0,5 százalékos pluszt jelent.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lájkoljon minket Facebookon és ha kedve támad a határidős piacon az arany kereskedéséhez, regisztráljon további információkért jobb oldalon fent.

 

Vogel András, Solar Capital