Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai Waste Management a kommunális hulladékok elszállításában, és megsemmisítésében érintett. A vállalatnak jelenleg 20 millió ügyfele van, ezzel Amerika legnagyobb hulladék gazdálkodó cége. Tickere a new york-i tőzsdén: WM.

Bár meghökkentő lehet ebbe az iparágba fektetni, mégis érdemes lehet pár pillantást vetnünk erre a cégre. A Waste Management az Egyesült Államokban működik, elsősorban a lakossági hulladékot szállítja el, és dolgozza fel. Leányvállalatán, a Wheelabrator Technologies-on keresztül az elszállított kommunális hulladékból villamos energiát állít elő, ez jelenleg napi 690 megawattot tesz ki. A képlet tehát pofon egyszerű: egyrészről az elszállításból szerez bevételt a vállalat, majd később a villamos energia értékesítéséből. Ennek köszönhetően a cég minden évben képes tartani az éves egy milliárd dolláros adózott eredményt, ami mellett folyamatosan fizet osztalékot a befektetők részére. A jelenlegi osztalékhozam 4 százalék felett van, ebből az okból érdemes megfontolni a Waste Management bevételét egy részvény portfólióba.

A vállalat részvényei november vége óta 15 százalékot emelkedtek, ami köszönhető annak is, hogy több nagy bank vételre ajánlotta a cég papírjait a fent felsorolt tényezőknek köszönhetően.

A jövőben még tartogathat meglepetést a Waste Management, ugyanis több fejlett országban is rendezetlen a hulladékfeldolgozás ügye, és várhatóan a vállalat törekedni fog arra, hogy hamarosan kiléphessen az Egyesült Államokon túli piacokra is. Ez pedig komoly potenciált jelenthet az esetében.

Ha Ön is lát lehetőséget a vállalatban és be szeretne fektetni részvényeibe, jelentekezzen jobb oldalon fenn, adatai megadásával.


Länger Péter, Solar Capital